Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Servis - Razno

Post od A170T »

Na tehnickom mi nasli da je potrebna manja reglaza, mislim da idem u toku iduce nedelje pa rekoh da pitam da ne bi radio 2 puta reglazu posto gledam da menjam i taj zglob.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Zadnji put sam menjao antifriz dec. 2013, mercedes kaze da bi ga trebalo menjati na 3 god. Jel bi bilo bolje da ga menjam pre letnjih vrucina ili pred zimu?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

SWAG, kocioni diskovi ima li neko iskustva, valja ne valja, pribilzno klasi ATE, Jurid, losije...neko poredjenje.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Losije definitivno, mogu da posluze.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
A170T
Reactions:

Post od A170T »

A170T napisao:Ok, to smo resili. Sledece pitanje:

Ventilator hladnjaka mi ne radi u 2 brzini, vec samo u prvoj (rukom se oseti da hladi). Jel uopste to moguce popraviti i koliko moze da kosta? Otprilike naravno.
Jednobrzinski ventilator u pitanju.
chakboris
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2015, 22:03

Post od chakboris »

Neko cistio na benzincu dizne? Drugar na alfi gt 2.o jts treba da cisti pa ako neko ima iskustvo ili kakav koristan savet u vezi toga ili da prepotuci neki servis koji to radi u okolini n sada
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Kad smo kod dizni na benzincu, jel moguce da auto teze pali kad je hladan zbog dizni. Kontam da je glupo pitanje i da je odgovor da haha :D onako treba mu malo da sastavi , inace auto ima i tng , ali smo ga drzali samo na benzinu poslednjih dana i opet isto. Da li bi pomogao neki aditiv i produvavanje na autoputu , ili da se manem corava posla i da nosim na ciscenje Slika

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

chakboris napisao:Neko cistio na benzincu dizne? Drugar na alfi gt 2.o jts treba da cisti pa ako neko ima iskustvo ili kakav koristan savet u vezi toga ili da prepotuci neki servis koji to radi u okolini n sada
Ja sam cistio dizne wynn's tretmanom. Uradio sam to reda radi, e sad, tad mi je delovalo da mirnije radi ali to je verovatno placebo efekat :)
U svakom slucaju, ne moze da skodi, moze samo da poboljsa stanje
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

za JTSa javi se Deši sa Dušanovca oko čišćenja dizni.

Luka, probaj da voziš sa zavijenom bocom za plin, na benzinu. ne da samo voziš na benzinu nego da ga skroz isprazniš ( plin ) ili zavij ventil na boci. A može da zeza zbog dizni lako.

sent from Lumia 640LTE using Tapatalk Classic
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ima li nekog dobrog plinadziju (venturi sistem) za servis plina i eventualno ciscenje dizni? I znate li koliko moze da kosta da se zamene filteri, isprazni isparivac od ulja i prljavstine, eventualno da se zamene membrane i da se sve nasteluje?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:

Post od LukaMaletin »

TheWickerMan napisao:za JTSa javi se Deši sa Dušanovca oko čišćenja dizni.

Luka, probaj da voziš sa zavijenom bocom za plin, na benzinu. ne da samo voziš na benzinu nego da ga skroz isprazniš ( plin ) ili zavij ventil na boci. A može da zeza zbog dizni lako.

sent from Lumia 640LTE using Tapatalk Classic
Pa da , zato smo i vozili na benzin , Nestalo plina :D ma kontam sad jedan dan da ga opicim do kovilja i nazad na benzinu pun gas :D inace radi se o doblu 1.4 tng

Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

chakboris napisao:Neko cistio na benzincu dizne? Drugar na alfi gt 2.o jts treba da cisti pa ako neko ima iskustvo ili kakav koristan savet u vezi toga ili da prepotuci neki servis koji to radi u okolini n sada
Kao što ti je Wicker Man preporučio, Deša može da odradi dobro čišćenje dizni na JTS motoru. E sad jedino što se to ne uklapa u željenu lokaciju.
Čišćenje dizni na JTS motorima je malo specifično, kao i na ostalim benz sa direktnim ubrizgavanjem, obične dizne imaju pritisak od oko 3 Bara a ovi ×10 od toga, tako da klasične ultra zvučne kade+ pumpa normalnog pritiska često ne odrade posao.
Znači treba neko ko može da čisti dizne benzinaca sa direktnim, imaju to i dr brendovi, eto kao neka smernica. Ne bi znao za NS ali kapiram možeš da nađeš, bitno da znaš šta konkretno tražiš.

Tretman aditivom koji ide u rezervoar može da pomogne ali može i da napravi još veći problem, aditiv za čišćenje dizni će i iz rezervoara skinuti kojekakve naslage i gde će to otići, uspešnost dosta zavisi od toga kakva je unutrašnjost rezervoara.

Wynns tretman je ok stvar, pogotovo u servisima koji imaju onu njihovu aparaturu za čišćenje. Kanister sa deterdžentima se stavi pod pritisak i priključi na sistem, e sad jedino što znam da imaju pritisak 3 bara za više neznam. Najbolje da se lično raspita za benz sa direktnim.
Evo linka za servise koji rade čišćenje diz u NSu
http://www.wynns.rs/prodaja/servisi-diz ... /novi-sad/
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Cp6uH napisao:Steva-Anjin Mića je dobar plastičar u Zemunu je 066/006-200 i 065/836-5629
Ima li neko preporuku za pedantnog i preciznog plasticara? Mica mi nije usput i imaju uvek posla preko glave. Bilo bi dobro i da se bavi farbom plastike. Verovatno su dobri i ovi sto krpe skutere, samo mi treba preporuka.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Posto u mojoj temi niko ne odgovara, C/P:

Kocionu tecnost sam menjao pre godinu dana, stavljena Ferodo DOT4. Danas merac vlage pokazuje crveno, mislim da ima tri zelene lampice i onda krece crveno, 2% ako se ne varam.

Kako je to moguce ?
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:

Post od LukaMaletin »

Nije izmenjena "cestito" vec samo u kocionom cilindru.

https://youtu.be/V5O_pbC8R2E
Odgovori