Kupovina novog automobila
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Kupovina novog automobila
Ne znam jebiga. Koliko su mi rekli ne stavlja ne na letvu nego valjda na pusku. Nije kasno da ponovo promenim odluku.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne treba da menjas odluku. Prica o Superb-u. Na njemu je problem.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ok, ugradi zeder, ne dozvoli da te pokolebamOgi napisao:Nije to trebalo da mi kazes.

Posto skracuje letvi hod, imaces veci krug okretanja.

Ne misli na skracivanje okretanja volana, vec na izvlacenje / uvlacenje istog.
U hyundai-u gubi garanciju na letvu volana ako ugradis zeder.
Samo kazem:-P
Samo kazem:-P
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ogi,
Neka je sa srećom!
Neka je sa srećom!
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
...prodaja Hyunadai-a 
Šalim se, neka je sa srećom prvo kupovina pa onda prodaja.
Sent from my Le X821 using Tapatalk

Šalim se, neka je sa srećom prvo kupovina pa onda prodaja.
Sent from my Le X821 using Tapatalk
A da se ponovo raspitaš o tipu alarma koji ugrađuju. Ok Cobra, ali koji tip.Ogi napisao:Ne znam jebiga. Koliko su mi rekli ne stavlja ne na letvu nego valjda na pusku. Nije kasno da ponovo promenim odluku.
Jer koliko reče da traže za alarm....340 evra.....to je previše para za klasičan can-bus.
Recimo takve alarme van ovl. servisa, ali normalni servisi koji su zanični zastupnici za
Cobru, ugrađuju za 200 evra, jeste da se ovl. servisi tu ugrađuju ali u ovom slučaju to bi bilo previše.
Sistem kao moj košta 250 evra. A pojavila se i "bridge" serija modularnig CAN alarma, tip 4615,
to ti je neki hibrid između can-bus i plip odnosno nezavisnog alarma, tj. totalano je programibilan (ne mogu da nadjem bolji izraz).
On za komunikaciju koristi can-bus magistralu, znači ne razvlače se kablovi po autu ne kupusa se previše, čak mu je i sirena wireless
pa ni tu nema previše zezanja sa kablovima. Prednost je što može da se programira tako da ono što je najbitnije za sigurnost radi nezavisno od auta
odnosno da samo aktiviranje i deaktiviranje alarma ide preko daljinca ili vozačkih kartica, znači bez obzira što je nakačen na can magistralu zbog komunikacije sa autom može da se podesi
da se aktivira i deaktivira nezavisno od instalacije auta i fabričkog ključa. Takođe ima u sebi svoj immobiliser pa može da vrši blokadu paljenja
opet nezavisno od kompjutera auta i njegove fabričke blokade i ne može da se premosti preko OBD-a.
I te dve stvari u suštini određuju stepen zaštite alarmom, da se deaktivira nekim eksternim zaštićenim kodiranim protokolom, i da blokira
nezavisno od auta tako da dok sam alarm ne deaktiviraš ne možeš preko komjutera auta da premostiš blokadu.
Takvi alarmi, ako ide uz dodelu kartica i tako podešeni, su oko 300 evra.
E sada ne mogu da provalim šta je motiv, što viši stepen zaštite ili što elegantnije i najmanje invazivno a dovoljno sigurno rešenje, a opet
samo u okviru onoga što salon nudi, i da li ima neki budžet za to.
Ako hoćeš isključivo da biraš samo između onoga što ti salon nudi da ne izgubiš garanciju, onda si ograničen time ali ja mislim da
tu ipak ima izvesne fleksibilnosti u tome što kada je reč o mehaničkoj zaštiti recimo ako imaju ugovor sa nekom kućom koja radi Zeder
onda imaš samo Zeder takav kakav je, nema različitih tipova i serija Zedera niti drugih mehaničkih opcija (možda kandža al to je.......).
Međutim, ako imaju ugovor sa nekom kućom koja radi Cobra alarme onda ta kuća verovatno ugrađuje sve tipove Cobrinih alarma pa možeš da vidiš sa njima (mislm na salon) da tražiš tip koji želiš i koji ti uliva najviše poverenja, jer ne verujem da bi ti dali direktnu komunikaciju zbog toga što se ugrađuju u cenu, ali ne vidim zašto ti salon ne bi u saradnji i komunikaciji sa tim servisom sa kojim ima sradnju izdejstvovao neku ponudu za to što tražiš. Ja mislim da to može ako ti je ta opcija prihvatljiva, samo je tu onda pitanje koliko bi ti salon cepio za to.
Naravno pod pretpostavkom da za ovih 340 evra to možda već nije ta varijanta jer to bi bila realna cena za ovu priču sa sve provizijom salona.
Možda salon sam ugrađuje pa možeš i direktno sa njima da dogovaraš koji tip i nivo alarma hoćeš.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Svaka čast gavrane.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
-
- Banned
Evo pitao sam za tacan model alarma. Cena je nebitna, zelim u okviru onoga sto oni nude, znaci da nema problema sa garancijom, najmanje invazivno a dovoljno sigurno.
-
- Banned
COBRA 4615.
Gavrane pomagaj !!!
Gavrane pomagaj !!!
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
I to je CAN bus izrod.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Which alarms are vulnerable?
With the exception of the Cobra AK4615 (and some other Cobra models not sold in NZ) every CAN-BUS alarm I have tested fails the hazard switch test.
What makes Cobra a better system?
Cobra CAN-BUS alarms programmed with Nissan software have additional inhibit wires, which tell the alarm not to disarm if the hazard switch is pressed. This works in a similar way to most OEM/PLIP upgrade alarms. The installer still needs to take care that the alarm is correctly installed which includes a thorough check to make sure that there is not an easy way to defeat the alarm.
Kažu da je taj 4615 izuzetak u masi canbus alarma.
With the exception of the Cobra AK4615 (and some other Cobra models not sold in NZ) every CAN-BUS alarm I have tested fails the hazard switch test.
What makes Cobra a better system?
Cobra CAN-BUS alarms programmed with Nissan software have additional inhibit wires, which tell the alarm not to disarm if the hazard switch is pressed. This works in a similar way to most OEM/PLIP upgrade alarms. The installer still needs to take care that the alarm is correctly installed which includes a thorough check to make sure that there is not an easy way to defeat the alarm.
Kažu da je taj 4615 izuzetak u masi canbus alarma.