Letnje gume
Re: Letnje gume
@ Bax: Druze slucajno sam naleteo na ovo http://www.tyreplus.rs/sg-19560-r15-kle ... 88-h_27059 , mozda te zanima . Iskreno ne znam kakva je guma .
tek iza praznika im stizu,sad sam zvao da proverim dal su dosle i ovo mi kaze likstefanan napisao:Jel coning cekas ? Meni su rekli da bi trebalo ove nedelje da im stignu gume, i ja verovatno izimam 2 speedlifenidza napisao:Nema potrebe na astru da stavljaš XL gumu. Stavi sa najnormalnijim težinskim indeksom.
I mi čekamo Semperit za Stila, neću ništa drugo da stavljam. Doduše, ja čekam SpeedLife za 16 inča. Malo strpljenja za ovo jadno tržište. Jedan jedini komad nije postojao u celoj Srbiji kad sam pokidao gumu letos, i to ne samo Semperit. Ja mislim da jedan ceo set krštene gume nije postojao, jer se sezona završavala.
Čekao sam 10 dana da mi nađu i uvezu 1 gumu.
Potpuno ih razumem, ali stvarno je razočaravajuće.
Tapatalk HD

Ja ne znam šta je sa tim Semperitom. Pokušaću sutra da kontaktiram nekog regionalnog zastupnika. Mi na Stilu imamo Hitrise iz 2008, pri kraju su, ali vidim da ljudi voze i gore gume tako da nije tolika frka.
Čekamo SpeedLife, Alfa ga baš voli.
Tapatalk HD
Čekamo SpeedLife, Alfa ga baš voli.
Tapatalk HD
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Da da, posle praznika stize roba u Coning, a do kraja meseca aprila su odobreni neki dodatni rabati, a guma nema.
Tako da Semperit verovatno vise nece biti 7200 nego oko 7700. A toliko je sad Fulda u 205/55R16 a ista je klasa gume.
@Bax, Speed Life je dobio odlicne ocene na ADACu, a COmfort life 2 i ne bas, a cujem da kazu da je bucna. Iako mi je OK izbor dok je bilo te gume cini mi se oko 5200din 185/65R15, ali sve preko toga, pogotovu 6000+ tu uzmi DUnlop Street Response npr. U 14;; jeste lose ocenjen, ali u praksi se mnogo bolje ponasa od Michelina bas u toj dimenziji 185/65R15 imali je na Pezou, tj. sad je i tast vozi. Nije tvrda, nije bucna, lepo lezi, pristojno skroz. Ili stisni zube i uzmi za 70ak evrica FastResponse195/60R15 i pun gas. Danas kad smo se culi sam bio u guzvi pa nisam mogao da ti se posvetim dovoljno, izvini.
Ili mozda Fulda ona je nesto preko 7000din EcoControl HP, vidim da je ove godine odlicno prosla na testovima, iako je prosle godine bila katastrofa za mokro, verovartno je nova smesa ispravila te nedeostatke.
Tako da Semperit verovatno vise nece biti 7200 nego oko 7700. A toliko je sad Fulda u 205/55R16 a ista je klasa gume.
@Bax, Speed Life je dobio odlicne ocene na ADACu, a COmfort life 2 i ne bas, a cujem da kazu da je bucna. Iako mi je OK izbor dok je bilo te gume cini mi se oko 5200din 185/65R15, ali sve preko toga, pogotovu 6000+ tu uzmi DUnlop Street Response npr. U 14;; jeste lose ocenjen, ali u praksi se mnogo bolje ponasa od Michelina bas u toj dimenziji 185/65R15 imali je na Pezou, tj. sad je i tast vozi. Nije tvrda, nije bucna, lepo lezi, pristojno skroz. Ili stisni zube i uzmi za 70ak evrica FastResponse195/60R15 i pun gas. Danas kad smo se culi sam bio u guzvi pa nisam mogao da ti se posvetim dovoljno, izvini.
Ili mozda Fulda ona je nesto preko 7000din EcoControl HP, vidim da je ove godine odlicno prosla na testovima, iako je prosle godine bila katastrofa za mokro, verovartno je nova smesa ispravila te nedeostatke.
Ja sam bio malo stisnut sa vreenom, da to uzimam zbog puta koji je za koji dan..
Uzeo sam na kraju Michelin Energy Saver Plus, jedino su to imali cetri gume na stanju, od skupljih guma.
Na zalost prvi utisak je los, guma OPET ima neke vibracuje. Pocinje na 80km, i tako kljuca do maksimalne bzine.
Nije mnogo, ali nervira.
Zimske koje su skinute sa felni, Cleber, se apsolutno nisu osecale. Stare su 3 sezone.
Caletu nove Nokian tresu, dok mu Winter1 ne tresu.
Nije mi stvarno jasno, bas sam razocaran .
Bolje da sam uzeo Barum, i stavio 10.000 din u dzep.
Uzeo sam na kraju Michelin Energy Saver Plus, jedino su to imali cetri gume na stanju, od skupljih guma.
Na zalost prvi utisak je los, guma OPET ima neke vibracuje. Pocinje na 80km, i tako kljuca do maksimalne bzine.
Nije mnogo, ali nervira.
Zimske koje su skinute sa felni, Cleber, se apsolutno nisu osecale. Stare su 3 sezone.
Caletu nove Nokian tresu, dok mu Winter1 ne tresu.
Nije mi stvarno jasno, bas sam razocaran .
Bolje da sam uzeo Barum, i stavio 10.000 din u dzep.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dag81
- Kontakt:
Dobro sto se nismo dogovorili, ti si bas baksuz sa tim gumama, a ja ne volim da kupac bude nezadovoljan. 
Vise volim kad su ljudi zadovoljni, a zadovoljni su kad slusaju, preporuku za novac sa kojim raspolazu. Cak ima tu pa mogu reci dosta ljudi, koji su prezadovoljni i dolaze ili porucuju iskljucivo od mene, jer kazu da su moje gume bolje. Istina nema puno logike, ali da ne kvarimo.
I kad bi im rekao 20% visu cenu oni bi kupili kod mene, naravno to ne radim, cak im i izadjem u susret na ukazanom poverenju.
A da, malo mi cudno da tresu Saverke, Michelin ugalvnom trazi najmanje balansa i najlakse se izbalansira. A vidim da i novi Dunlop BluResponse i GY EG Performans se isto vrte u 90% na gramazi od 0-15 po strani sto je extra. Mada i to ne znaci da guma nece da trese Dans sam imao primer bas Michelina koja je presla boga oca, gramaza 20ak grama a ubija kako trese vec od 40, deformisana jednostavno i to je to. Stavili posle polovne Pirelli i auto strela.

Vise volim kad su ljudi zadovoljni, a zadovoljni su kad slusaju, preporuku za novac sa kojim raspolazu. Cak ima tu pa mogu reci dosta ljudi, koji su prezadovoljni i dolaze ili porucuju iskljucivo od mene, jer kazu da su moje gume bolje. Istina nema puno logike, ali da ne kvarimo.

A da, malo mi cudno da tresu Saverke, Michelin ugalvnom trazi najmanje balansa i najlakse se izbalansira. A vidim da i novi Dunlop BluResponse i GY EG Performans se isto vrte u 90% na gramazi od 0-15 po strani sto je extra. Mada i to ne znaci da guma nece da trese Dans sam imao primer bas Michelina koja je presla boga oca, gramaza 20ak grama a ubija kako trese vec od 40, deformisana jednostavno i to je to. Stavili posle polovne Pirelli i auto strela.
Poslednja izmena od dag81 u 24 Apr 2013, 00:02, izmenjeno 2 puta ukupno.
U pravu si.
Mislim ako cemo iskreno, insistirao sam da se gume montiraju na Hunteru, zbog starog iskustva.
Gledao sam podatke koje masina izbacuje, prva guma 1,5 kg, super, druga 3-4kg ne znam tacno, ali dve su izbacivale 7 kg.
I gledam kako onaj decko te dve gura nazad, znaci zna da mogu da zajebavaju.
Pitam ga ja, te dve su losije, ne on kao sve je OK.
Na sajtu Huntera, vec pominju da guma od 6,8 kg, moze da zajebava, i eto, nek ide sve...
Mislim ako cemo iskreno, insistirao sam da se gume montiraju na Hunteru, zbog starog iskustva.
Gledao sam podatke koje masina izbacuje, prva guma 1,5 kg, super, druga 3-4kg ne znam tacno, ali dve su izbacivale 7 kg.
I gledam kako onaj decko te dve gura nazad, znaci zna da mogu da zajebavaju.
Pitam ga ja, te dve su losije, ne on kao sve je OK.
Na sajtu Huntera, vec pominju da guma od 6,8 kg, moze da zajebava, i eto, nek ide sve...
Poslednja izmena od Bax u 24 Apr 2013, 00:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Ne bi smelo to da se dogadja, bolje da opet provere da li su izbalansirali kako treba
Every vehicle platform has a different sensitivity level and tolerance to RFV and imbalance. Known sensitive vehicles may require lower limits to resolve ride disturbance issues. For example, in some cases, an extremely sensitive vehicle may be affected when the tire/wheel assembly is above 15 pounds RFM.
----------------------
Evo ga tekst sa Hunter sajta, 15 pound je 6,8 kg.
I koja je sansa da od cetri ja dobijem dve sa 7 kg??
----------------------
- dag81
- Kontakt:
Sto si uzeo ako si vec isao na Hunter i video da nesto jebava?
Sad je gotovo cim ih provozas mora na reklamaciju koja traje do 45 dana i naravno verovatno ne bi prosla.
Ja sam nedavno imao slucaj sa Dunlopom FastResponse 16'' da su dve trazile dosta tegova, iako nisu bile krive, setale, skakale i sta ti ja znam. 90gr uglavnom na spoljnoj strani alu felne lepljenog tega, ne ivica-ivica je bila 45gr. Uglavnom sve 4 su bile iste nedelje proizvedene, ali eto dve su bile super dve ovakve. Na kraju stavismo BluResponse iako je insistirano na FR, pa se predomislio u procesu rotiranje guma na felnu. Vratio sam te dve u veleprodaju kao nove, dobio druge dve sa njima sve OK, iako je opet ista nedelja proizvodnje bila.
Sta hocu reci, ne znaci da ce guma da trese ako trazi vise tegova, mozda je smao negde teza pa zato zeza, ali ako je ravno izlivena, gazni sloj ide ravno, ne pravi osmice na felni, bice sve ok nekad i sa 90gr tegova, a nekada ce tresti sa 20gr.
Hunter je naravno masina odlicna, sigurna, ali i oko moze da proceni gumu kakva je i da li je kriva. Takodje istina je da ni jedna i nije idealno okrugla, zato se i radi balans.
Sad je gotovo cim ih provozas mora na reklamaciju koja traje do 45 dana i naravno verovatno ne bi prosla.
Ja sam nedavno imao slucaj sa Dunlopom FastResponse 16'' da su dve trazile dosta tegova, iako nisu bile krive, setale, skakale i sta ti ja znam. 90gr uglavnom na spoljnoj strani alu felne lepljenog tega, ne ivica-ivica je bila 45gr. Uglavnom sve 4 su bile iste nedelje proizvedene, ali eto dve su bile super dve ovakve. Na kraju stavismo BluResponse iako je insistirano na FR, pa se predomislio u procesu rotiranje guma na felnu. Vratio sam te dve u veleprodaju kao nove, dobio druge dve sa njima sve OK, iako je opet ista nedelja proizvodnje bila.
Sta hocu reci, ne znaci da ce guma da trese ako trazi vise tegova, mozda je smao negde teza pa zato zeza, ali ako je ravno izlivena, gazni sloj ide ravno, ne pravi osmice na felni, bice sve ok nekad i sa 90gr tegova, a nekada ce tresti sa 20gr.
Hunter je naravno masina odlicna, sigurna, ali i oko moze da proceni gumu kakva je i da li je kriva. Takodje istina je da ni jedna i nije idealno okrugla, zato se i radi balans.
Tih 6,8kg radijalne sile, je neka najniza napisana vrednost koja pravi problem (izvor sa Hunter sajta), ovde u servisu su prag bazdarisali na 9 kg.
Drugm recima moje gume su OK, po pragu koji se doduse rucno konfigurise u softveru servisa....
Ti kad upalis inicijalnu konfiguraciju Huntera, on te puta gde ces da stavis prag crvenog,
Servis je odabrao da to bude 9.
Da su ga stavili na 6,8. ne bi prodali pola guma...
Nema veze, dosta sam smarao sam tim gumama, odok da se odmorim.
Mozda se malo uglacaju od voznje.
Drugm recima moje gume su OK, po pragu koji se doduse rucno konfigurise u softveru servisa....
Ti kad upalis inicijalnu konfiguraciju Huntera, on te puta gde ces da stavis prag crvenog,
Servis je odabrao da to bude 9.
Da su ga stavili na 6,8. ne bi prodali pola guma...
Nema veze, dosta sam smarao sam tim gumama, odok da se odmorim.
Mozda se malo uglacaju od voznje.
- dag81
- Kontakt:
Pa dobro sve se steluje, i balanserka a predpostavljam i ovo. Ali cemu svrha preciznih masina!?
Ja sam 2 puta uhvatio radnika, na pocetku da je stavio toleranciju na balanserki 9gr, fabricki setap je 5.5gr. Istina da i sa tih 9gr nece se osetiti u voznji(mozda ko vozi 300), ali nisam davao 6-7000eura i uzimao Hofmann masinu da bi tako radio. Jeste da nekada kada je felna malo losija ili guma zeza, pa izbacuje da treba dodatnih 5gr, ali nije to tesko i tako hocu da radim i tacka. Ali zato mi i usluge u NSu nisu medju jeftinijima, a ni najskuplje, sredina otprilike, ali mora da se radi pazljivo, da se pazi na alu felne, da se balansira kako treba i mogu reci da se dosta ljudi vraca-ipak servis radi nepunih godinu dana, tako da sad tek vidim da su skoro svi od zimus opet tu. A takodje ima i onih kojima je ''skupo'', tj. pre ce ustedeti 20din po tocku, ali njihova stvar. Pa neki od njih posle i dodju da provere balans, oni misle ja zaboravio, pa plate 2x da kazem istu stvar. Ali pamtim tj. povezujem ih po autima, pa ne mogu da promaknu.
Ja sam 2 puta uhvatio radnika, na pocetku da je stavio toleranciju na balanserki 9gr, fabricki setap je 5.5gr. Istina da i sa tih 9gr nece se osetiti u voznji(mozda ko vozi 300), ali nisam davao 6-7000eura i uzimao Hofmann masinu da bi tako radio. Jeste da nekada kada je felna malo losija ili guma zeza, pa izbacuje da treba dodatnih 5gr, ali nije to tesko i tako hocu da radim i tacka. Ali zato mi i usluge u NSu nisu medju jeftinijima, a ni najskuplje, sredina otprilike, ali mora da se radi pazljivo, da se pazi na alu felne, da se balansira kako treba i mogu reci da se dosta ljudi vraca-ipak servis radi nepunih godinu dana, tako da sad tek vidim da su skoro svi od zimus opet tu. A takodje ima i onih kojima je ''skupo'', tj. pre ce ustedeti 20din po tocku, ali njihova stvar. Pa neki od njih posle i dodju da provere balans, oni misle ja zaboravio, pa plate 2x da kazem istu stvar. Ali pamtim tj. povezujem ih po autima, pa ne mogu da promaknu.

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Da li je GY Efficientgrip performance nova guma, od ove sezone ? Do sada se zvala samo Efficientgrip bez ovoga performance, je li tako ?
Gde je u poredjenju sa obicnim Efficientgrip-om ?
Isto pitanje i za BluResponse ?
Gde je u poredjenju sa obicnim Efficientgrip-om ?
Isto pitanje i za BluResponse ?
Na koje je to ekstremno (?) osetljivo vozilo montirano ?Bax napisao:Every vehicle platform has a different sensitivity level and tolerance to RFV and imbalance. Known sensitive vehicles may require lower limits to resolve ride disturbance issues. For example, in some cases, an extremely sensitive vehicle may be affected when the tire/wheel assembly is above 15 pounds RFM.
----------------------
Nekako bas nemas srece sa gumama...
Astra G je u pitanju.
Imao sam solidne Barum gume za 20.000din, uzeo sam ove preko 30.000din, samo da ne bih imao ove probleme, i ne vredi...
Verovatno drugi ljudi i ne primecuju te manifestacije...
Gume su ovogodisnje made in Germany, sve sam uradio da ovo izbegnem, ali od sudbine izgleda nema spasa
Nije ovo situacija kad volan se trese ili drmusa, ovo je samo izrazeno osecanje nekog kljucanja, koje se pojacava prilikom jakog kocenja.
I definitivnije samo do guma.
Imao sam solidne Barum gume za 20.000din, uzeo sam ove preko 30.000din, samo da ne bih imao ove probleme, i ne vredi...
Verovatno drugi ljudi i ne primecuju te manifestacije...
Gume su ovogodisnje made in Germany, sve sam uradio da ovo izbegnem, ali od sudbine izgleda nema spasa

Nije ovo situacija kad volan se trese ili drmusa, ovo je samo izrazeno osecanje nekog kljucanja, koje se pojacava prilikom jakog kocenja.
I definitivnije samo do guma.