Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Ja ne mogu da nadjem nalepnicu za ovaj moj telenor touch pljus. Ima za iPhone, ali su rupe na pogresnim mestima 

-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
@Slobo
Sad vidim da imas One V.. Jos ga nisam video uzivo.. Reci mi jel smeta mozda sto je malo zakrivljen taj donji kraj? Ili je cak mozda zbog toga i prakticniji?
Sad vidim da imas One V.. Jos ga nisam video uzivo.. Reci mi jel smeta mozda sto je malo zakrivljen taj donji kraj? Ili je cak mozda zbog toga i prakticniji?
PA uzmi neku manju?nikaragva napisao:Ja ne mogu da nadjem nalepnicu za ovaj moj telenor touch pljus. Ima za iPhone, ali su rupe na pogresnim mestima
Moze li tako, uvek ima nesto sto skoro pase...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
U praksi nije ni prednost, ni mana. Lepo je na oko, samo to. Nekom ni to.Igor napisao:@Slobo

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Danas zovem Telekom, jer mi istice ugovor sa 50% popusta na pretplatu, da pitam da li mogu ocekivati neku povoljnost ukoliko nastavim da koristim njihove usluge, posle dosta godina, sa tim da nikada ranije nisam uzimao telefone i tako to (osim ovih godinu dana pretplate sa 50% popusta).
Odgovor je: Benefit je da mozete uzeti telefon na rate.
Pitam ja kakav je to benefit kada na sajtu pise da ga manje-vise svi mogu dobiti, ukoliko su placali redovno racune u prethodnih par meseci...
A on ce, poludrsko: Pa to pise na sajtu, ali nije bas tako, ne moze svako dobiti placanje na rate...
Stvarno mi je cimanje da prebacujem broj, niti mi treba telefon, ali brate...
-------
Ne bih ni da nastavljam pricu o tome sta mi za firmu nude iz Telenora... Ne znam ko guta te price.
Odgovor je: Benefit je da mozete uzeti telefon na rate.
Pitam ja kakav je to benefit kada na sajtu pise da ga manje-vise svi mogu dobiti, ukoliko su placali redovno racune u prethodnih par meseci...
A on ce, poludrsko: Pa to pise na sajtu, ali nije bas tako, ne moze svako dobiti placanje na rate...
Stvarno mi je cimanje da prebacujem broj, niti mi treba telefon, ali brate...
-------
Ne bih ni da nastavljam pricu o tome sta mi za firmu nude iz Telenora... Ne znam ko guta te price.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Slobo, ako si uzeo onu mlečno-bezbojnu futrolu, očekuj da gadno požuti u roku od par meseci, ja se zeznuo, trebao sam crnu.

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Da, moja je providno-crna kako je nazivaju, matirana. Ne znam koliko se vidi na slikama, ali to je to, verovatno. Nema veze pošto mi je ovo svakako prva pomoć dok ne nađem futrolu u koju se telefon kompletan ubacuje.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Moja je kao staklo providna na ivicama i matirana na licu, ali ima ista takva da kažem "tonirana", ona ne menja boju, ova moja je požutela, ni na šta ne liči. Jedino što se oduševim kad vidim koliko mi je sam telefon zapravo beo 

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
U suštini jeste tako jer se kroz sistem vrši provera klijenta, da li je na "crnoj listi", ima li zaostalih dugovanja, da li je redovan platiša, da li je student, zaposlen, nezaposlen, kreditni biro (kod VIP-a, bar je tako bilo) i.t.d. U odnosu na to pravi se i ponuda. Pošto si ti ok, tebi pripada sve što piše, nekom drugom ne po raznim osnovama, iako to ne piše na sajtu. Sistem rada varira od operatera do operatera (igrom slučaja sam radio sa sva tri pa mi je poznato), ali na isto svodi. Sudovi su zatrpani tužbama i operateri prave puno oštriju selekciju nego nekad. Sećam se početkom dvehiljaditih po tržnim centrima kod pultova operatera... 30 gancija sa ličnim kartama. Svi uzeli po telefon, a pitanje je ko je platio i prvi račun. Da me neko ne shvati pogrešno, nisu samo oni. Pola Srbije ne plaća račune, naročito jug. MTS redovno osvežava tzv. crnu listu i šalje je dilerskoj mreži. U tabeli su, osim podataka korisnika, označene i problematične adrese na kojima su prijavljeni korisnici sa kojima imaju problem. Kada se u poslovnici pojavi neko ko je na crnoj listi, on ne može dobiti telefon na ugovor, jednostavno. Svaka provera klijenta beleži se u sistemu tako da neko ko je odbijen u Nišu, za to zna bilo koji diler u Srbiji već nakon unošenja osnovnih podataka u aplikaciju. I tako dalje. Kažem, razlikuje se sistem provere i selekcije među operaterima, ali se svodi na isto.pedja napisao:Odgovor je: Benefit je da mozete uzeti telefon na rate.
- pedja
- član 001
Sve je to OK.
Ipak, ovde nije pitanje dobijanja telefona na ugovor, vec placanje istog na rate. To je moguce svakome ko ima racun za Telekom usluge (bilo koji, ADSL, fiksni, mobilni, sta god) i izmiruje ga redovno u prethodnih 6 meseci. Dobro, verovatno ima jos neka provera, mada znam razne koji su uzimali telefone skoro, a ja im ne bih dao ni pod razno...
Da prelazim iz druge mreze, verovatno bi mi ponudili nesto. Recimo, za firmu sam dobio sasvim dobru ponudu, ukoliko predjem kod njih.
Svako ko potpise Ugovor na 12/24 mes. dace 50 % popusta na pretplatu, a to nude i meni koji sam tu 12 godina.
Dakle, starom korisniku nude jedno veliko nista. Dobro, mozda nisam bas trosio 5000 mesecno, ali bilo je raznih iznosa, nekada ne malih. Uvek placao na vreme, osim kada sam smetnuo jedan racun sa uma.
Ne treba mi telefon, kao sto rekoh. Ne treba mi manje-vise nista, ali sam hteo da vidim sta nude nekome ko koristi njihove usluge dvanaest godina. Nikada ranije nisam uzeo telefon, a mogao sam ih uzeti nekoliko za ove godine. JEdnostavno me to ne zanima, ali posto sam u igranci sa svim operaterima na poslu, odlucih da vidim sta ce reci... Mozda produzim ugovor sa 50% popusta (i to je jedna od onih stvari koje su u ponudi "samo do kraja godine" i tako bude i svake naredne godine
), a mozda i promenim mrezu - eto, reda radi.
Najgore je sto su poceli da se ponasaju kao da oni meni placaju za nesto, tj kao da su oni moji korisnici...
Ipak, ovde nije pitanje dobijanja telefona na ugovor, vec placanje istog na rate. To je moguce svakome ko ima racun za Telekom usluge (bilo koji, ADSL, fiksni, mobilni, sta god) i izmiruje ga redovno u prethodnih 6 meseci. Dobro, verovatno ima jos neka provera, mada znam razne koji su uzimali telefone skoro, a ja im ne bih dao ni pod razno...
Da prelazim iz druge mreze, verovatno bi mi ponudili nesto. Recimo, za firmu sam dobio sasvim dobru ponudu, ukoliko predjem kod njih.
Svako ko potpise Ugovor na 12/24 mes. dace 50 % popusta na pretplatu, a to nude i meni koji sam tu 12 godina.
Dakle, starom korisniku nude jedno veliko nista. Dobro, mozda nisam bas trosio 5000 mesecno, ali bilo je raznih iznosa, nekada ne malih. Uvek placao na vreme, osim kada sam smetnuo jedan racun sa uma.
Ne treba mi telefon, kao sto rekoh. Ne treba mi manje-vise nista, ali sam hteo da vidim sta nude nekome ko koristi njihove usluge dvanaest godina. Nikada ranije nisam uzeo telefon, a mogao sam ih uzeti nekoliko za ove godine. JEdnostavno me to ne zanima, ali posto sam u igranci sa svim operaterima na poslu, odlucih da vidim sta ce reci... Mozda produzim ugovor sa 50% popusta (i to je jedna od onih stvari koje su u ponudi "samo do kraja godine" i tako bude i svake naredne godine

Najgore je sto su poceli da se ponasaju kao da oni meni placaju za nesto, tj kao da su oni moji korisnici...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- pedja
- član 001
I poslednja ponuda od Telenora za firmu:
Potpuno isti uslovi, kao i za bilo kog drugog korisnika...
Bez obzira sto koristimo te brojeve godinama, placamo uredno i tako to....
Benefit (koji eventualno mozemo dobiti) zahteva ubacivanje u ugovornu obavezu i brojeva koji ne uzmu telefon...
Potpuno isti uslovi, kao i za bilo kog drugog korisnika...
Bez obzira sto koristimo te brojeve godinama, placamo uredno i tako to....
Benefit (koji eventualno mozemo dobiti) zahteva ubacivanje u ugovornu obavezu i brojeva koji ne uzmu telefon...

- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
pedja, VIP daje super ponude firmama, sa i bez telefona. Ako ti treba, mogu te spojiti sa njima.
Mislim da cu uskoro dobiti Samsung Galaxy S3
Mislim da cu uskoro dobiti Samsung Galaxy S3

stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Da li neko koristi telenor klik?
Imam biznet tarifu i jedina mogućnost dodavanja Interneta je telenor klik. Košta 290rsd, dobije se 150mega po punoj brzini, ostalo sporije.
Mesečni KLIK - po ceni od 290 din pri čemu je na raspolaganju 150 MB po punoj brzini protoka i neograničen saobraćaj po smanjenoj brzini bez dodatne naplate dok traje usluga. Usluga je aktivna 30 dana od datuma aktivacije.
Da li neko koristi ovo? Da li je pristojna ta smanjena brzina, jer mi tih 150mega ne vrše posao?
Imam biznet tarifu i jedina mogućnost dodavanja Interneta je telenor klik. Košta 290rsd, dobije se 150mega po punoj brzini, ostalo sporije.
Mesečni KLIK - po ceni od 290 din pri čemu je na raspolaganju 150 MB po punoj brzini protoka i neograničen saobraćaj po smanjenoj brzini bez dodatne naplate dok traje usluga. Usluga je aktivna 30 dana od datuma aktivacije.
Da li neko koristi ovo? Da li je pristojna ta smanjena brzina, jer mi tih 150mega ne vrše posao?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Koristio sam ga ja ranije uz pripejd karticu i povezivao telefon sa laptopom kada mi povremeno zatreba... Kada potrošiš tih 150 MB (obično vrlo brzo) imaš i dalje Net, ali je jako sporo, vuče se kao prebijeno. Imam utisak da je sporije od dial-upa, a nekad samo stane i ni makac. Šarena laža, čini mi se...
Sada mi kao i tebi treba malo više megabajta ali uz android telefon pa takođe razmišljam da to ponovo aktiviram (uz post pejd karticu), no bojim se da će biti isto... Imaš inače i "Internet tarifne dodatke" no poskupo a i kratko ili nepovoljno traje: 100 MB - 100 dinara (važi jedan dan), 300 MB - 300 din (nedelja dana) ili 1 GB - 900 din (mesec dana)...
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... ni-dodaci/
Sada mi kao i tebi treba malo više megabajta ali uz android telefon pa takođe razmišljam da to ponovo aktiviram (uz post pejd karticu), no bojim se da će biti isto... Imaš inače i "Internet tarifne dodatke" no poskupo a i kratko ili nepovoljno traje: 100 MB - 100 dinara (važi jedan dan), 300 MB - 300 din (nedelja dana) ili 1 GB - 900 din (mesec dana)...
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... ni-dodaci/