Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od stefanan »

Slazem,nijedan ispit nisam imao da me je neko maltretirao,ili lecio komplekse na meni. Ok par puta sam mozda trebao da dobijem ocenu vise,ali isto tako sam se par puta izvukao. Ima arogantnih profesora,ali ja sm se trudio da takve izbegnem jer se unapred zna sa kim moze biti problema (mada bio sam i kod par takvih i barem prema meni su bili ok).
I npr par puta se desilo da profesor pije kafu ili pusi za vreme ispita ali meni to ne smeta,mada moze da se podvede pod ne bas odgovarajuce ponasanje.

P.S. Da se pohvalim,jos jedan i gotovo :cool!:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Eto, iskustva se ocigledno razlikuju. Meni je par ljudi sa Arhitektonskog, Pravnog, Matematickog i ETF-a pricalo drugacije.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Diskusija nam je daleko kvalitetnija nego ranije, ne zezam se, stvarno tako mislim. Pre kad krene il braniš jedno ili drugo, sada nekako timski razgledamo mogućnosti i niko se ne prepire. Dal što nam je sranje u državi sve veće ili što se bolje poznajemo, ali lepa promena u svakom slučaju.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Zreliji smo.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Porasli
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

stefanan napisao:P.S. Da se pohvalim,jos jedan i gotovo :cool!:
Ja se nadam diplomi do kraja godine, mozda oktobar, novembar. Al' leti vreme jbt :nesvest:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Uroš S. napisao:Ja sam slušao razne slične priče ali nikad me niko nije maltretirao i nipodaštavao na ispitima, a nisam desetar ko Pavle npr.. A takođe znam pouzdano i lično nekoliko ljudi koje su profesori sa mog faksa zaposlili ili im ponudili posao na kraju studija zbog isticanja. Uglavnom svaki kvalitetan profesor na privatnom je bivsi profa s drzavnog.

Huawei P6 TT
Ovde ima i puno do licnog dozivljaja. X puta se desilo da cujem prica tipa kreten znas sta je sve pitao, to namerno da me obori a onda kad cujes koja su bila pitanja dozivis transfer blama :) Ili kuknjava na nisku ocenu, a ispadne da je sve lepo znao i onda nesto nije imao toliko pojma da je bilo za padanje... Ne kazem, ima i maltretiranja, al licno sam ga doziveo samo jednom za cele studije, a dosta puta sam slusao i ispit, i price posle...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Rakhil napisao:u Srbiji ti lova ne kupuje normalan zivot
+1
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ali kupuje strašno rasterećenje, u mnogo većoj meri nego u nekim normalnijim zemljama.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ftj napisao:@Floyd

Nisu ni svi u mogucnosti da zapale jbg, ironija sudbine sta ces. A i nije fora bežati, nema povlačenja, nema predaje :)
Verujem da bi vecina sa foruma bez ikakvih problema preskocila administrativne barijere za odlazak u neku bolju zemlju. Jedino ako je problem nesto drugo...

Da li ima sanse da se normalni izbore protiv ovih indijanaca koji su zajahali? Licno bih voleo ali sumnjam.
Delija napisao:Radim u jednoj od najvecih softverskih firmi u Srbiji i mislim da nemamo nijednog RAF-ovca... :)
Zar ima nekog ko nije sa FTN-a? :D
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ima i Beogradjana :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Obrazovanje i školstvo...
To je deo teme Zašto je Srbija tu gde je
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Vaistinu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Grujic napisao:
Uroš S. napisao:Ja sam slušao razne slične priče ali nikad me niko nije maltretirao i nipodaštavao na ispitima, a nisam desetar ko Pavle npr.. A takođe znam pouzdano i lično nekoliko ljudi koje su profesori sa mog faksa zaposlili ili im ponudili posao na kraju studija zbog isticanja. Uglavnom svaki kvalitetan profesor na privatnom je bivsi profa s drzavnog.

Huawei P6 TT
Ovde ima i puno do licnog dozivljaja. X puta se desilo da cujem prica tipa kreten znas sta je sve pitao, to namerno da me obori a onda kad cujes koja su bila pitanja dozivis transfer blama :) Ili kuknjava na nisku ocenu, a ispadne da je sve lepo znao i onda nesto nije imao toliko pojma da je bilo za padanje... Ne kazem, ima i maltretiranja, al licno sam ga doziveo samo jednom za cele studije, a dosta puta sam slusao i ispit, i price posle...

Upravo to. Da dodam, kad god sam pao, ništa bolje nisam zaslužio, i kad god sam prošao uvek sam realno znao za toliko koliko sam dobio. To što je na segamegama za 6 dovoljno ništa da te puste, to nije nikakav argument. Razlika između 6 i 10 treba a na državnom bar iz moje vizure i jeste tako u 95% slučajeva, je u načinu izlaganja i sigurnošću u to što govoriš, koliko si pronikao i savladao materiju.

Pritom državni može svako da završi, nije nikakav bauk završiti fakultet, niti bilo kakva muka, samo neuk čovek može to da smatra nekim neverovatnim uspehom. A onda iz te perspektive, ti odeš na privatni da se ne bi mučio, i dobiješ nazovi predrasude, koje su zapravo realno stanje stvari, hteo to neko da prizna ili ne. Ne bih da razvodnjavam temu tezama da "sve to sada imaš na netu", ovakav program onakav program, da, sve imaš na netu, ali nije poenta fakulteta samo da izađeš sa njega sa nekim znanjem, da, ali ne primarno, pre svega mora da se dovede do nekih radnih navika, nauči nekom načinu razmišljanja potrebnom za život ili struku.

Da ti malo pomeri mozak, pa i da te namuči u nekim trenucima, zašto da ne, život je kako vreme prolazi sve veća borba, od osnovne škole pa do porodice i dece, starih i onemoćalih roditelja, i sopstvene starosti, uvek može biti samo teže vremenom.

Ja sam doživeo da ribu sa privatnog pravnog pitam nešto za nepokretnu imovinu, da li ima nešto na svoje ime, i onda ona kaže da ima auto od nepokretne imovine. Drugi lik ne zna šta znači načelo ne bis in idem. Pa jebote šta si naučio na tom faksu ako ove dve od milion bespotrebnih gluposti nisi naučio?

Ako ćemo da gledamo uspešne ljude širom sveta, mnogi od njih nemaju ništa od škole.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Isto tako sam ja obavljao razgovor za posao sa ljudima koji su završili državni a ne znaju šta je marža. Ne treba generalizovati.

De facto je da se na državnom faksu uči gomila nebuloznih stvari koji nisu značile ni pre 20 godina, a tek sada ništa ne znače.
Odgovori