Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Prošle nedelje je bilo nekog čudnog spajanja letova: Beograd-Sarajevo-Banja Luka i Beograd-Zagreb-Ljubljana. U stilu Aeroputa 1930-ih... 

Ђенерал Јанковић
Pitanje je da li u opste imaju operativnih aviona kao Aeroput, 30tih prosloga veka
Plan za izbacivanje 737 jeste (zvanicno), ovako kako je Cozmo napisao, ali mozda i ne bude tako.
Njima 737 leti svaki dan. Menja Erbas ili ide u mesto ATRa koji nije opremljen za CAT 2.
Ovaj novi sto je dosao na mesto Kondica, navodno je zapanjen kako se radilo, a Keler je tu duze od godinu dana a i dalje je pogubljen u svemiru.

Plan za izbacivanje 737 jeste (zvanicno), ovako kako je Cozmo napisao, ali mozda i ne bude tako.
Njima 737 leti svaki dan. Menja Erbas ili ide u mesto ATRa koji nije opremljen za CAT 2.
Ovaj novi sto je dosao na mesto Kondica, navodno je zapanjen kako se radilo, a Keler je tu duze od godinu dana a i dalje je pogubljen u svemiru.
Zato što je jedan avion leteo pa spajao. Ovi ostali pocrkali pa su u JAT tehnici.snork napisao:Prošle nedelje je bilo nekog čudnog spajanja letova: Beograd-Sarajevo-Banja Luka i Beograd-Zagreb-Ljubljana. U stilu Aeroputa 1930-ih...
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ekstra slika.
Kad stane pored aviona, onda se vidi koliko je u stvari Mi-26 velik.
A Transaero... žao mi je što više nemaju B747-ice, one su im bile "zaštitni znak" od osnivanja pa do skoro.

A Transaero... žao mi je što više nemaju B747-ice, one su im bile "zaštitni znak" od osnivanja pa do skoro.
Ђенерал Јанковић
http://javno.rs/istrazivanja/moze-li-pr ... er-srbiju-
Može li propust u proceduri da prizemlji Er Srbiju?
Er Srbija rizikuje da dobije zabranu letenja jer je angažovala pilote za koje nije dobila neophodnu bezbednosnu procenu MUP-a i BIA
Može li propust u proceduri da prizemlji Er Srbiju?
Er Srbija rizikuje da dobije zabranu letenja jer je angažovala pilote za koje nije dobila neophodnu bezbednosnu procenu MUP-a i BIA
Tacno je sto je napisano.
Normalno da im se nece desiti nista dok je AV patron.
Ne mogu da verujem da za komentare biraju blogera i kapetana strane aviokompanije koji je napustio Srbiju pre 25 godina. Nema ko drugi?
Normalno da im se nece desiti nista dok je AV patron.
Ne mogu da verujem da za komentare biraju blogera i kapetana strane aviokompanije koji je napustio Srbiju pre 25 godina. Nema ko drugi?
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1357576
Srušio se nestali ruski avion sa 71 čovekom
Avion kompanije "Saratov erlajns" sa 65 putnika i šestoro članova posade srušio se nakon što je nestao sa radara po poletanju sa moskovskog aerodroma Demodedovo
Reč je o avionu Antonov An-148, naveo je izvor iz službe za hitne slučajeve ruskim medijima, javlja RT.
Avion je leteo na liniji Moskva - Orsk kada je nestao, navodi BBC.
Predstavnik podmoskovskog odeljenja Ministarstva za vanredne situacije Rusije izjavio je da se avion srušio i da je viđen iz vazduha u polju Ramenskog okruga u Podmoskovlju, javlja "Sputnjik".
„Nalazi se na polju u Ramenskom okrugu, spasioci još nisu stigli do njega“, istakao je izvor.
Agencija Tass je, pozivajući se na izvor iz službe za vanredne situacije, javila da su pronadđeni delovi aviona "An-148" i da u nesreći nema preživelih.
Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov uputio se ka mestu pada aviona, saopštili su ruski zvaničnici.
Mediji su ranije javili da se avion srušio nedaleko od Moskve, na području sela Argunovo, i da su "male šanse" da ima preživelih.
Pokrenuta je istraga.
Na internetu se pojavio prvi video-snimak sa mesta na kojem je pao avion kompanije "Saratov erlajns" sa 65 putnika i šestoro članova posade.
Srušio se nestali ruski avion sa 71 čovekom
Avion kompanije "Saratov erlajns" sa 65 putnika i šestoro članova posade srušio se nakon što je nestao sa radara po poletanju sa moskovskog aerodroma Demodedovo
Reč je o avionu Antonov An-148, naveo je izvor iz službe za hitne slučajeve ruskim medijima, javlja RT.
Avion je leteo na liniji Moskva - Orsk kada je nestao, navodi BBC.
Predstavnik podmoskovskog odeljenja Ministarstva za vanredne situacije Rusije izjavio je da se avion srušio i da je viđen iz vazduha u polju Ramenskog okruga u Podmoskovlju, javlja "Sputnjik".
„Nalazi se na polju u Ramenskom okrugu, spasioci još nisu stigli do njega“, istakao je izvor.
Agencija Tass je, pozivajući se na izvor iz službe za vanredne situacije, javila da su pronadđeni delovi aviona "An-148" i da u nesreći nema preživelih.
Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov uputio se ka mestu pada aviona, saopštili su ruski zvaničnici.
Mediji su ranije javili da se avion srušio nedaleko od Moskve, na području sela Argunovo, i da su "male šanse" da ima preživelih.
Pokrenuta je istraga.
Na internetu se pojavio prvi video-snimak sa mesta na kojem je pao avion kompanije "Saratov erlajns" sa 65 putnika i šestoro članova posade.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Sobzirom kako tamo lete i odrzavaju avione i to, i ne cudi me sto se ovako nesto nazalost dogodilo.
Znaš da je uzrok pada ljudski nemar?
Juče i danas je u Moskvi palo neuobičajeno mnogo snega. Bez čitanja bilo kakvih informacija o tom letu, ja bih najpre pretpostavio da su nesreći doprineli loši meteo uslovi.
Ђенерал Јанковић
Evo, naijiskrenije.
Najgore mesto za letenje su mi Rusija i bivse zemlje SSSR.
To je toliko zaostalo, retardirano, tupavo. Jedan vek u shvatanju avijacije iza zemalja Zapada.
Uskoro cu u Indiju, pa mozda i vidim gore od ovih pomenutih.
Kako tako zatucani uspevaju da naprave onakve borbene avione, ili da obrnem - kada prave onakve borbene avione koji im mandrili rade u kontroli, ko im projektuje aerodrome, nije mi jasno?
Evo o cemu sam svojevremeno pisao. Carinik ulazi u sortirnicu i traka ne krece dok on ne vidi sta ima u prtljagu:

Najgore mesto za letenje su mi Rusija i bivse zemlje SSSR.
To je toliko zaostalo, retardirano, tupavo. Jedan vek u shvatanju avijacije iza zemalja Zapada.
Uskoro cu u Indiju, pa mozda i vidim gore od ovih pomenutih.
Kako tako zatucani uspevaju da naprave onakve borbene avione, ili da obrnem - kada prave onakve borbene avione koji im mandrili rade u kontroli, ko im projektuje aerodrome, nije mi jasno?
Evo o cemu sam svojevremeno pisao. Carinik ulazi u sortirnicu i traka ne krece dok on ne vidi sta ima u prtljagu:

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Nisam rekao da je ljudski faktor. Mehanicki kvar je vrlo moguc takodje, jer se ne odrzavaju avioni, hvataju se krivine, pustaju se da lete avioni u svakojakim stanjima. Evo Zu covek leteo tamo i zna iz prve ruke.
H4wkeye napisao: 11 Feb 2018, 17:09 Sobzirom kako tamo lete i odrzavaju avione i to, i ne cudi me sto se ovako nesto nazalost dogodilo.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
"Očevici su naveli da su videli kako avion u plamenu pada kod sela Argunovo, jugoistočno od Moskve."
"Na Tviter nalogu sajta za praćenje letova "Flightradar24" navedeno je da je avion padao brzinom od 1.000 metara u minutu, i to pet minuta nakon što je poleteo."
"Na Tviter nalogu sajta za praćenje letova "Flightradar24" navedeno je da je avion padao brzinom od 1.000 metara u minutu, i to pet minuta nakon što je poleteo."