Ne brže od života!
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Ne brže od života!
Aaaa, izvinjavam se. Pa i to je malo sumnjicavo ali mozda i prodje. Ali kazem, do sada ja nisam cuo za takav slucaj ovde.
Upravo zbog toga i prolaze dzemeri bez problema.
Znam ja dosta ljudi u policiji, od saobracajaca do nacelnika, kad im spomenem dzemere 99% njih nikad culo ili su nesto naculi da postoje nekakvi ometaci ali veze nemaju kako stvar funkcionise.
Kad na to dodamo da su i relativno retki u saobracaju (ne znam na koliko hiljada auta dodje jedan sa dzemerima), pa policija em nije edukovana em nema prilike da se svesno susrece sa njima (cesto se susrecu a da nisu ni svesni), pa nemogucnost da se ispostuje pravilna zakonska procedura i ako neki policajac posumlja u ometace (pisao sam sta je sve potrebno da odrade i obezbede - jos ni jedan jedini slucaj nije bio, niti ce biti).... i dolazimo do situacije na terenu da su dzemeri izuzetno efikasni (100%).
Zvucim kao da se bavim prodajom dzemera a ja im istvari samo dajem lovu.
Ali ovo pisem posto sam primetio da ljudi u ogromnoj vecini veze nemaju sta je to i kako funkcionise, nikada nisu licno koristili i videli kako sve radi... i onda cesto lupetaju gluposti.

Znam ja dosta ljudi u policiji, od saobracajaca do nacelnika, kad im spomenem dzemere 99% njih nikad culo ili su nesto naculi da postoje nekakvi ometaci ali veze nemaju kako stvar funkcionise.
Kad na to dodamo da su i relativno retki u saobracaju (ne znam na koliko hiljada auta dodje jedan sa dzemerima), pa policija em nije edukovana em nema prilike da se svesno susrece sa njima (cesto se susrecu a da nisu ni svesni), pa nemogucnost da se ispostuje pravilna zakonska procedura i ako neki policajac posumlja u ometace (pisao sam sta je sve potrebno da odrade i obezbede - jos ni jedan jedini slucaj nije bio, niti ce biti).... i dolazimo do situacije na terenu da su dzemeri izuzetno efikasni (100%).
Zvucim kao da se bavim prodajom dzemera a ja im istvari samo dajem lovu.

Ali ovo pisem posto sam primetio da ljudi u ogromnoj vecini veze nemaju sta je to i kako funkcionise, nikada nisu licno koristili i videli kako sve radi... i onda cesto lupetaju gluposti.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ako želiš da nastaviš da uživaš u tom uređaju prekini lepo da pišeš po forumima, objašnjavaš policiji itd.
Sreca pa nisu bas bistri inace bi se vec obogatili citajuci garazu. 

O tome najmanje brinem.Grujic napisao:Ako želiš da nastaviš da uživaš u tom uređaju prekini lepo da pišeš po forumima, objašnjavaš policiji itd.
I daleko edukovanije i opremljenije policije sveta jos nisu stale na put ovim uredjajima. To je vecita igra macke i misa.
Pa ja sam bas na ovu temu pricao sa nekoliko policajaca, od saobracajaca do onih na visim polozajima, cak smo radili i testiranje (neki nisu verovali pa su gubili opklade).
Oni da zele mogu sve ovo da saznaju jos detaljnije, samo posalju jedan auto na ugradnju i saslusaju sve detalje o uredjaju i imaju jedan kod sebe na testiranju. Ali znas koliko njih zabole uvo za sve to dok ga nema u masovnoj uporebi, jednostavno ne zele da se bakcu sa necim sto ne ucestvuje ni u 0,1% saobracaja.
Suvise je to sitno da bi se na ozbiljnijem nivou resavalo to pitanje. A saobracajci ce se na terenu sa time susretati toliko retko (a u 90% slucajeva nece moci ni da provale da su uopste i bili ometani) da jednostavno nema ni smisla da bilo sta rade po tom pitanju.
- Grujic
- Moderator
Nebitno, nek ne bude ozbiljniji nivo, i to testiranje sa opkladama što si radio je potpuno pogrešno, eto, te si lepo naučio a mogli su da nemaju pojma. Neka 10% njih zna o tome, i nek svaki 10ti put kad naiđeš na patrolu budeš zaustavljen, pa natezanje itd... To ti već menja celu priču. Zato lepo nemoj da se kladiš i dokazuješ nego reci ma to ne radi, ja ugradio pa me snimili, a onima koji to prodaju prepusti marketing
Pa koja je poenta bilo cega ako se ne hvalis?
Kao sto rekoh, ja se ne bavim prodajom ovih uredjaja niti imam bilo kakvu korist!!!
Ali sam mnogo puta cuo a i ovde citao, totalno pogresne procene kako ovaj sistem funkcionise i onda necu da pecutim na nebuloze koje se iznose za nesto u sta sam upucen i koristim vec duze godina na vise automobila.
Ljudi su vrlo cesto skepticni kad kazem da su dzemer bas 100% zastita od radara, sve dok licno ne probaju ne mogu da poveruju i uvek imaju neke nedoumice...
Ali sam mnogo puta cuo a i ovde citao, totalno pogresne procene kako ovaj sistem funkcionise i onda necu da pecutim na nebuloze koje se iznose za nesto u sta sam upucen i koristim vec duze godina na vise automobila.
Ljudi su vrlo cesto skepticni kad kazem da su dzemer bas 100% zastita od radara, sve dok licno ne probaju ne mogu da poveruju i uvek imaju neke nedoumice...
- Grujic
- Moderator
Pa znam da se ne baviš, zato ti i kažem da širenje informacija prepustiš njima.
Pa budi pametan pa prećuti, dugoročno će ti koristiti, što manje ljudi zna to bolje za tvoje korišćenje
Pa budi pametan pa prećuti, dugoročno će ti koristiti, što manje ljudi zna to bolje za tvoje korišćenje

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ovde odkad ja znam niko nije dobio kaznu za koriscenje ometaca. Niti je neko prijavio da ne moze da ocita brzinu kako treba. Na teritoriji Srbije verujem da je bilo kazni za koriscenje istih ali kao sto si i rekao procenat vozila koji ih koriste je jako jako mali. Iskreno ne znam cak ni kako izgledaju, neke sam video na netu, ali pretpostavljam da ima i neki koji se sakriju u autu
.

Sad ce cika Goblin da objasni sa sve slikama 

- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Jel ti jammer-i provereno rade? Nije neka šarena laža?
Au brate. Pisao je čovek 70 puta o tome. U principu, ne valja i bacanje para, već par drugara mu je išlo na tehnički i palo.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Ivice imas sve u temi o jammerima pa procitaj postove u zadnjih mesec-dva. Goblin je zadovoljan.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
U Srb mislim da jos uvek radi sa vecinom uredjaja, po inostranstvu sa dosta manje, tj ne radi ni na jednom koji se bazira na kamerama ili senzorima na putu (to su sve fiksni radari).
Kazne za koriscenje radar jamera su u mnogim zemljama drakonske, u Francuskoj oduzimaju auto. Uglavnom je to krivicna prijava za ometanje policije.
Kazne za koriscenje radar jamera su u mnogim zemljama drakonske, u Francuskoj oduzimaju auto. Uglavnom je to krivicna prijava za ometanje policije.