ljubitelj, nisi video ili?Dusan napisao:Mene zanima kad se ovo dogodilo?ljubitelj napisao: - nemacka je osmislila i sprovela obiman program reforme auto industrije, u okviru toga izvucen je iz bankrota VAG a program subvencija potrosnje nemackih automobila je pomogao i svim ostalim proizvodjacima i vezanim delatnostima
Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Realno Opel jeste mali proizvođač kad se gleda samo on, a ne ceo GM koncern, a ima i nezgodnu poziciju da je u vlasništvu GM-a pa ne može da donosi samostalno odluke. Veliki problem Opela je i što nema snažnu podršku domaćeg tržišta. Fiat dominira u Italiji, PSA i Reno u Francuskoj, a Opel je u Nemačkoj peta violina. Nedovoljno.Day Walker napisao:Ljubitelj po kojim to parametrima je Opel mala fabrika?!
Fiat (iako veći) je na vreme shvatio da je premali za opstanak na tržištu pa je kupio Chrysler i tako porastao. To je imalo i negativnih efekara, ali to sada nije tema.
Sa Opelom nešto radikalno mora da se menja ili mu preti propast što ne bih voleo da se desi.
@ Ljubitelj
Zar nije kupac Opela bio kanadski Magna koncern pa je GM odustao u poslednjem trenutku? Jel' ruski kapital u Magni ili otkud Rusi u priči?
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Prvi put čujem da su Rusi hteli da kupe Opel i da je nemačka vlada spasila VAG od bankrota, ali dobro...
Najozbiljniji kupac za Opel je bio Fiat, ali je to eskivirano.
Veliki problem Opela, možda i najveći, je što ne može da se prodaje van Evrope i ne može da se širi.
Najozbiljniji kupac za Opel je bio Fiat, ali je to eskivirano.
Veliki problem Opela, možda i najveći, je što ne može da se prodaje van Evrope i ne može da se širi.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Kanađani sa ruskim kapitalom.
Da možemo da pišemo ugovore, a da ih notari proveravaju i da mogu da odbiju da ih overe, s tim da bi i dalje naplaćivali velike cifre, ali manje nego do sada.
Mi tražimo da notar ugovor koji je sačinio advokat samo overi u smislu da potvrdi da su ugovorne strane ljudi koji su navedeni u ugovoru ili u prevodu da bude kao i kad je sud overavao.
Mi tražimo da notar ugovor koji je sačinio advokat samo overi u smislu da potvrdi da su ugovorne strane ljudi koji su navedeni u ugovoru ili u prevodu da bude kao i kad je sud overavao.
Pajo primetio sam da su u predlogu predlozili tu izmenu ali samo za ugovore o nepokretnostima, sta je sa ostalim ugovorima ? Ne prica se mnogo o tome, a sigurno nije zanemarljivo
I vidim na sajtu da se pominje naplata dugovanja za rad advokata po sluzbnoj duznosti, sta je tu problem ? Koliko znam do sad je advokat morao da tuzi drzavu,s tim sto je sigurno dobijao
I vidim na sajtu da se pominje naplata dugovanja za rad advokata po sluzbnoj duznosti, sta je tu problem ? Koliko znam do sad je advokat morao da tuzi drzavu,s tim sto je sigurno dobijao
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Prodaje se u Australiji kao i u Juznoj Americi.starac vujadin napisao: Veliki problem Opela, možda i najveći, je što ne može da se prodaje van Evrope i ne može da se širi.
Opel nije nista manji proizvodjac od PUGa, Renoa... Pa cak ni Fiat ne bih rekao da je mnogo veci..
Ne znam kakvo je stanje sa Citroenom, al rekao bih da je losiji po prodaji od navedenih.. Seat isto tako..
Brzine idu u H-a !!!

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
U australiji se prodaje holden koji je cerka fiema GMa isto kao i opel.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
- Day Walker
Prodavao se, sad se prodaje kao Opel
http://www.holden.com.au/opel
Brzine idu u H-a !!!

@ Stefan
Ostali ugovori još nisu u isključivoj nadležnosti notara tako da oni nisu problem za sada.
Problem sa naplatom službenih odbrana je što se jako kasni u plaćanju. Zavisi od suda do suda, ali se kasni bar preko godinu dana. To naravno nije normalno i mislim da je normalno da očekujemo da nam se plati kad nešto odradimo.
Može da se ide i ide se na prinudnu naplatu, ali to nije normalan sled stvari i tako ne treba da se radi.
Poseban problem je što Poreska uprava neće nikako da pristane da prebijane potraživanja. Jure nas za žive pare za poreze i doprinose, a istovremeno nam duguju milione.
@ DW
Koliko se sećam Opel se povukao iz Australije totalno. Ima negde na forumu priča na tu temu, a za temu koliki je ko proizvođač jedino je validna statistika koju će nadam se neko okačiti.
Sajt Opela u Australiji se odnosi samo na seris. Vidiš da nema prodaje.
Ostali ugovori još nisu u isključivoj nadležnosti notara tako da oni nisu problem za sada.
Problem sa naplatom službenih odbrana je što se jako kasni u plaćanju. Zavisi od suda do suda, ali se kasni bar preko godinu dana. To naravno nije normalno i mislim da je normalno da očekujemo da nam se plati kad nešto odradimo.
Može da se ide i ide se na prinudnu naplatu, ali to nije normalan sled stvari i tako ne treba da se radi.
Poseban problem je što Poreska uprava neće nikako da pristane da prebijane potraživanja. Jure nas za žive pare za poreze i doprinose, a istovremeno nam duguju milione.
@ DW
Koliko se sećam Opel se povukao iz Australije totalno. Ima negde na forumu priča na tu temu, a za temu koliki je ko proizvođač jedino je validna statistika koju će nadam se neko okačiti.
Sajt Opela u Australiji se odnosi samo na seris. Vidiš da nema prodaje.
- Day Walker
Ne znam, znam da su prosle god objavili da su dosli u Australiu pod Opel znackom. Moguce da se u medjuvremenu nesto desilo, al nisam ispratio
Brzine idu u H-a !!!

- Ivan
Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Pa na tom linku kaze:Day Walker napisao:Prodavao se, sad se prodaje kao Opel
Servicing Your Opel
Opel has ceased operations in Australia. Support for Opel products will now be provided by GM Holden. Please use the link provided below to download a list of GM Holden dealerships and locate your nearest participating dealer.
Послато са GT-N7100
- Ivan