Svakako skroz ok ponuda s obzirom da sadašnje cene automobila. Jedino motor ne znam koliko podržava konstrukciju, ali ako glavni diler foruma kaže da je dobar - zašto sumLJati

Ja već nekoliko godina vozim Superb mk3 sa 1.4TSI motorom, 110 KW / 150 KS, manuelac, do sada nikakvi kvarovi, lepo "povuče" , ima snagu.... i malo troši, ja sam zadovoljanGaginh0 napisao: 13 Jan 2023, 16:59 Zato nemaju grejače sedišta![]()
Svakako skroz ok ponuda s obzirom da sadašnje cene automobila. Jedino motor ne znam koliko podržava konstrukciju, ali ako glavni diler foruma kaže da je dobar - zašto sumLJati![]()
Oko 25.000 km do sada, ima opciju automatskog gašenja 2 cilindra ako se vozi umereno, tako da na 120/130 na auto putu, ravnom delu bez uzbrdica on sam gasi 2 cilinda, potrošnja pada na 5,7/6,2 na 130km/h, na 80 km/h na 2 cilindra potrošnja oko 3,8/4,2 l. Mislim koliko je to precizno po bordu, ali uglavnom prezadovoljan potrošnjom i zaobilaženjem benzinskih pumpi, mnogo manje troši od starog 1.8T 110KW /150KS, što se tiče većih brzina maximalno što sam ga vozio u Nemačkoj na auto putu je 205 km/h, mogao je još, ali ja nisam hteo... čisto da probam kakav je na tim brzinama, ide on, ali nije on namenjen za te brzine, a nisu ni naši refleksi pošto nismo sami na putu... a ni ja ne volim jurnjavu.... bolje stići kasnije živ nego otići mnogo ranije u crnom džaku.... uglavnom na auto putu u Srbiji ne pamtim kada sam ga vozio brže od 130 km/h, zbog prosečne brzine, kontrolnih kamera na putu i dr. Motor inače jako dobro povlači na tim brzinama 120-150 , ako ne gledaš km sat možeš da brzo pređeš tih dozvoljenih 130 km/h , tih je, dobro zvučno izolovan.... treba probati i uveriti se lično, svako ko proba bude oduševljen rezultatima. U firmi imamo Rapide 1.2 TSI, jedan na satu ima 290.000 km, od kvarova do sada remont alternatora, nova korpa kvačila i novi diskovi i pločice, ostalo ništa nije dirano, neka takav bude i ovaj 1.4 i ja ću biti zadovoljan:)dzonic87 napisao: 22 Mar 2023, 19:34 Koliko si prešao sa njim?
Kako se nosi sa malo većim putnim brzinama na auto-putu? Tipa 150-160kmh
Ja nisam imao nikakvih problema niti razlike, ali svi su bili do 90kg tezine da se ogradimshandu90 napisao: 22 Mar 2023, 20:04 A kad se natovari putnicima i prtljagom, ima li osetne razlike?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima 150ks.. jbte nije vucibatina od 100ks pa da se neko brine.shandu90 napisao:A kad se natovari putnicima i prtljagom, ima li osetne razlike?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kakva je situacija sa potrošnjom ulja na tom motoru?SuperB napisao:Ja već nekoliko godina vozim Superb mk3 sa 1.4TSI motorom, 110 KW / 150 KS, manuelac, do sada nikakvi kvarovi, lepo "povuče" , ima snagu.... i malo troši, ja sam zadovoljanGaginh0 napisao: 13 Jan 2023, 16:59 Zato nemaju grejače sedišta![]()
Svakako skroz ok ponuda s obzirom da sadašnje cene automobila. Jedino motor ne znam koliko podržava konstrukciju, ali ako glavni diler foruma kaže da je dobar - zašto sumLJati![]()