Policijske patrole i radari

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Re: Policijske patrole i radari

Post od Puzo81 »

Bilo troje auta, da li su nekoga trazili, alkohol, folije... bem li ga
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Što je najgore, uvek nekoga odvoje tako da akcija ima smisla, očigledno.
Druga stvar, te akcije ne prave u špicu, nisu baš toliki mentoli
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:

Post od Puzo81 »

Oko 16.30 bilo.

Zurio neki dan ka keju i iz Strazilovske skrenem u M.Gorkog umesto da sam produzio napred u Radnicku pa levo :glavomuzid:. Pajkan iz onog drveca i bup. Znas sta si uradio, puna, bodovi... Znam :oops: . Pisao mi pojas 5soma, platih 2500 i teraj dalje.
Korisnikov avatar
Gabau
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2013, 17:18
Garaža: Ford Focus mk2.5 1.4, 80ks i Ford Fiesta mk3 1.1

Post od Gabau »

@superb III tatko mi go kaznija na ilindenska kaj mi-da raskrsnicata sto e samo zatoa sto bese so PG (Podgorica) tablica, kobozem pominal na crveno za na kraj da mu izvlecat 50€ za u dzeb, taka da i nasive ne se cvekje za mirisanje.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Puzo81 napisao:Oko 16.30 bilo.

Zurio neki dan ka keju i iz Strazilovske skrenem u M.Gorkog umesto da sam produzio napred u Radnicku pa levo :glavomuzid:. Pajkan iz onog drveca i bup. Znas sta si uradio, puna, bodovi... Znam :oops: . Pisao mi pojas 5soma, platih 2500 i teraj dalje.
Tu sam ja najebao pre nekoliko meseci, takođe prošao sa mandatnom za pojas :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Šta je tu problem, kakva puna linija?
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Zabranjeno skretanje ulevo.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:

Post od Puzo81 »

:doubleup:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Tu su meni jednom probali da podvale pre par godina.
Ispred RTV-a me zaustavlja Pezo sa rotacijom i sirenom, kao da jure Pink Panter bandu.
Sav namrsten: "Dokumenta na uvid. Jel znate Vi da je zabranjeno skretanje levo" na toj raskrcnici?"

Ja ga gledam u neverici i pocnem da se smejem kao blesav: "Ja ne znam sta ste Vi radili i gde ste i sta gledali, ali ja dolazim iz pravca izvrsnog veca - mozete slobodno da proverite na kamerama".

Pandur se jos vise namrsti, pocne da gundja nesto sebi u bradu, zove kolegu i vrati mi dokumenta bez da ih je pogledao. Moroni.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Gabau napisao:@superb III tatko mi go kaznija na ilindenska kaj mi-da raskrsnicata sto e samo zatoa sto bese so PG (Podgorica) tablica, kobozem pominal na crveno za na kraj da mu izvlecat 50€ za u dzeb, taka da i nasive ne se cvekje za mirisanje.
Sigurno milion posto tatko ti ne bil kaznet zatoa sto bil so tablici od Podgorica tuku zatoa sto sigurno pominal na crveno.I da go soprele poradi toa sto imal tablicki od PG koga gi dal dokumentite videle deka ne e crnogorec tuku makedonec koj moze da gi prijavi. Toa ti go garantiram. Kako toa tatko ti dal 50 eu za vo dzeb?
Ke te prasam koj vo Makedonija e kaznet zasto vozel +10km/h od dozvolenoto? NIKOJ ti go garantiram toa. Duri mene mi smeta sto niz Skopje nema nikakvi kontroli pa po bulevarite se vozi i so 100-120-130km/h od poedinci i nikoj ne sankcionira nikogo. Da zastane policija i da meri na "Partizanska" i da kaznuva se sto e plus 5km/h garantiram deka nema ni edna kola da pomine bez kazna,zasto nikoj vo Skopje i Makedonija ne vozi strikno.A za vo Srbija ne sum samo jas slucaj i srbi ima koi se kazneti za +5 sto po mene e idiotizam zasto sekade se progleduva niz prsti za +10
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Slika
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

Delija napisao:Slika
Srpkinje kazu drugacije :D :D :D
Korisnikov avatar
Gabau
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2013, 17:18
Garaža: Ford Focus mk2.5 1.4, 80ks i Ford Fiesta mk3 1.1

Post od Gabau »

@superb III штом тврдиш дека татко ми поминал на црвено тогаш ја тврдам дека ти си возел поише од 56км/ч. Само џабе се инаетиш, типична македонска работа.
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

Gabau napisao:@superb III штом тврдиш дека татко ми поминал на црвено тогаш ја тврдам дека ти си возел поише од 56км/ч. Само џабе се инаетиш, типична македонска работа.
Inatenjeto e tvoja rabota.Mozam da go postiram dokumentot od kaznata kade pisuva kolku sum vozel izdadena od srpskiot policaec ,mozes li ti da postiras video kade tatko ti pominuva na zeleno? Te znam tebe od mnogu forumu taka da nema sto da te komentiram ponataka. Inaku tocno ne vozev 56km vozev 156km ,toa 56km go pisav da se zaebavam.
Izlezi malku covece provozi malku nadvor od Skopje,ke se iznenadis koga ke ti zalepat nekoja kazna vo Srbija za +4-5km zasto toa kaj nas go nema a go nema i vo drugi drzavi tolku rigorozni kazni.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ljudi, na forumu je zvanicni jezik srpski, ovakvu prepisku mozete da vodite i preko privatnih poruka.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Odgovori