Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Post od Sloba »

Ovo sa Tojotom je vec hard core primer. :-D

Kod nas je tesko ocekivati da dileri kao test vozilo imaju odredjeni model uparen sa odredjenim motorom. Opremu da ne pominjemo. Ko ubode, srecan je. Ja sam imao srecu da je test vozilo sedan G120. Da sam hteo hatch G165, ne znam kako bih ga probao. Da se proba potpuno drugi model sa tim motorom, besmisleno je.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Post od Miljankg »

DukeNS napisao:Vise ne. Cena me je u jednom trenutku privukla, ali jako neozbiljni dileri su me udaljili. U NS-u nisu ni imali test vozilo i ja zakazem probnu voznju bas ovog modela u Bg-u, da bi me na mom putu za Bg nazvao gari sto radi i rekao kako iz nekog razloga nece imati vozilo na raspolaganju, ali da mogu probati FR-a. Zvucalo je kao da je popizdeo i da su njega zeznuli, ali to vec nije moj problem...

Uopste su nam prodavci smehotresni. Umesto da vuku za rukav svakog potencijalnog kupca (a smesne cifre godisnje prodatih automobila bi ih trebali usmeriti na takvo ponasanje), oni se ponasaju kao da oni tebi cine uslugu prodajuci ti auto...
U Porche Ada su bili maksimalno ok sto se test voznje tice, pogotovo zato sto ja imam "posebne" zahteva sta cu i gde da probam, a i mogu da dodjem samo Subotom zbog posla tako da su sve to uradili.

Sto se tice prodavaca generalno, to je blaga katastrofa. Jednom sam vozio do Nisa, da probam Hyundai-a, voznja je trajala 10 min, od toga je 5 min vozio prodavac.

Sto se Toyote tice:

1. Toyota Centar obavezno zovem 2-3 puta pre nego što se neko javi.
2. Onda u Junu nisu imali test vozilo. Biće sredinom Jula.
3. Onda sam zvao Početkom avgusta, reče da nemaju test vozilo ili tako nešto, da nije tu. Plus, ne rade test vožnje subotom.
4. Na pitanja poput, kakva je zvučna izolacija u Corolli, prodavac se smejao i rekao da je sigurno dobra, ne može da bue loša. Baš su me razočarali.

Opel u čačku, takodje nisam bio zadovoljan. Da ne dužim što, ako vas zanimaju detalji, to možemo u novoj temi.

Maksimalno sam zadovoljan sledećim prodavcima (ne navodim zvog reklame, već zbog toga što zaslužuju pohvalu):

1. Danica iz Amarket Auta u Kragujevcu. Odlično poznaje tehnikalije oko vozila, maksimalan respekt prema kupcu. Imam dosta pitanja, dosta sam nepoverljiv, dobio sam momentalne odgovore na sve. Golfa sam dobio 4 puta na test, zadnji je trajao 4 sata iako nemam nikakvu "vezu" za tako nešto. Žao mi je što nisam kupio Golfa, samo zbog nje.

2. Sandra iz Tomić Auta (Škoda) u Kragujevcu. Ne baš super tehnički potkovana, ali dobar prodavac, i obezbedila mi je sve moguće test vožnje. Jednu u KG-u, drugu u Nišu od dva sata, za Octaviu 1.2 TSI, treću za Rapid-a i to je zvala nekog kupca da mi da da probam auto. Pri tome ispoštovala je sve moje zahteve, tipa, autoput, grad, uzbrdo nizbrdo, trajanje test vožnje od 2 sata itd.

3. Natalija Porche - Ada (Seat). Loše tehničko znanje, ali je ispoštovala sve što sam joj tražio. Vožnja u subotu na Bubanj potoku, besplatan servis, mogućnost da ispregledam sve što mi treba u vozilu, gomila pitanja i slično. Malo je neki put konfuzna i debelo je smanjila potrošnju u gradu za 1.2 TSI (rekla je 6 litara, a znam da bije do 10, jer sam lično testirao tako nešto), ali ok.

@Heinz: Nemoj :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

To za pitanje u vezi izolacije na Corolli... Tvoje pitanje je dobronamerno i ljudsko, ali ti si jedna strana u trgovini, sta si drugo ocekivao? I moja zena na pijaci za voce ili povrce potpuno nepoznate prodavce pita "jel dobro"? Uvek odlepim od toga kada cujem. A, ne, recice ti "ne valja, kupi kod drugog". :-)

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Off: Toyota Centar je pod direktnom kontrolom Japanaca, tj Toyota Adria.
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Sloba napisao:To za pitanje u vezi izolacije na Corolli... Tvoje pitanje je dobronamerno i ljudsko, ali ti si jedna strana u trgovini, sta si drugo ocekivao. I moja zena na pijaci za voce ili povrce potpuno nepoznate prodavce pita "jel dobro"? Uvek odlepim od toga kada cujem. A, ne, recice ti "ne valja, kupi kod drugog". :-)

Uprostio sam zbog poente, rekao sam mu da mi je to bitno kod vozila zbog povremenih duzih putovanja, te da ne znam da li ici na Auris ili Corollu, gde je bolje. Poenta je da se decak kliberio kao da sam ja retard sto sam pitao. Nepostovanje.

Isto pitanje sam postavio prodavcu u Skodi, gde mi je obrazlozeno da Octavia je ok sto se tice buke, ali za bas jaku tisinu moram da idem u veci segment (Superb), sve zavisi sta mogu da tolerisem. Sto je racionalan i normalan odgovor.

@Heinz: Nista pozitivno nisam video sto se prodaje tice. Verujem da im je servis zbog toga bolji.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ja imam suprotno iskustvo.
Došli smo nenajavljeni u subotu, čovek nam je dao novog Priusa na probu od 30-ak minuta, kojeg inače on službeno vozi. Davili smo ga sa pitanjima o hibridima, sve živo nam je ispričao, nudio da izvezemo hibridnog RAV-a na test...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Miljane, sve je to igra, biznis. Ako te je vest prodavac dobro "pozicionirao" tj. ako proceni da je Octavia tvoj maksimum, odvacenje na Suberb moze biti kontraproduktivno. Isticanje prednosti Superba je u ovom slucaju direktno umanjenje vrednosti Octavie, momenat gde mozes da se povuces i pozelis da ponovo das sansu precrtanim konkurentima ili, pak, da odlozis kupovinu dok novcano ne pridjes Superbu. Najbolje je bas to za sta si se zalepio, i prodavac bi bas to uzeo da uzima sebi itd. Tako najcesce ide u praksi, i ne samo kod automobila. To su vesto osmisljene prodajne vestine za koje postoje prirucnici i knjige. Uvoz sa zapada. Poslednjih godina na mnogim mestima prepoznajem neke cake i fraze.

Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Ja sam već pisao ranije - kad sam gledao Kia Ceed na test vožnju su mi dali vozilo nekog lika koji je kupio kod njih par meseci ranije. Verovatno je bio neki dogovor da mu daju popust a da ga cimaju tako po potrebi.
Mazda u Čačku mi je dala "fenomenalnu" ponudu - kupim auto sa popustom od nekih 1000 eur, platim registraciju i kasko, a onda prvih 2-3 meseca da bude kod njih, "da vozi direktor". Slatko sam se nasmejao.
Iskustvo sa Mazdom u Nišu odlično, test vožnja u svim režimima nekih 40 minuta, kad je malo falilo da odustanem zbog parkinga - dovezli svoj auto da probamo parkiranje. Zadovoljan dogovorom i uslovima kupovine, maksimalno korektni
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Jasno mi je sve sto ste pisali, kako ovo za prodavce tako i za Mazdu.

Mislim da smo u ovoj temi pokrili citav proces :-)
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Iz ovih zadnjih postova vadim zakljucak da je lepse raditi u rudniku nego biti prodavac automobila u salonu. Bas ste pravi koljači, masala :)
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Mi u Nisu testirali Hyu ix35 iz salona sa 8km na satu :-) po lokalnim putevima...bez tablice naravno...a posle auto nazad u salon...

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ja verujem da ti prodavci posle idu u invalidsku penziju, zamisli dodje ti neko kao goblin i aka te u konfiguratoru 7 dana za minija. :D
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Upravo sam zavrsio razgovor sa prodavacicom.

Dobio sam ugovor na uvid, na kojem je bilo napisano sve, osim dodatne opreme ili reference na neku ponudu. Dakle polje "Dodatna oprema" je prazno.

Bez obzira na sve prethodno, insistirao sam da mi se tu upise ili referenca na neku ponudu ili da bude izlistana dodatna oprema.

Dobio sam objasnjenje da je ugovor te forma i da to ona ne moze da menja, sto je po misljenju besmisleno, ako vec ima polje za opremu mora da stoji oprema.

Na kraju je receno da cu u Subotu pri porucivanju da dobijem ponudu koja ce tu biti referencirana, ali mi nije jasno sto to ne mogu odmah da imam a u subotu samo da potpisem.
Masa
Reactions:
Pridružio se: 27 Avg 2016, 08:44

Post od Masa »

Pretpostavka, možda nisam u pravu, cene dodatne opreme mogu jako da variraju od salona do salona, tj. sve zavisi ko na kraju iz "večite borbe" kupac/prodavac izađe uslovno rečeno kao "pobednik".
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Možda i ona hoće da te nagovori na LED :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Odgovori