Kupovina novog automobila
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Kupovina novog automobila
Bilo kakav + neka mehanička zaštita i mirnije se spava nego samo sa alarmom (kakav god da je). 

-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Samo se izgleda ne citaju postovi duzi od par recenica.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ma bas sam zapamtio model, ne znam je l sam poso il sam doso.
Kaze lik da se ne skidaju tapacirunzi vec da se radi iz motornog prostora I dole oko prekidaca.
Sale, ne mogu I jedno I drugo.
Kaze lik da se ne skidaju tapacirunzi vec da se radi iz motornog prostora I dole oko prekidaca.
Sale, ne mogu I jedno I drugo.
Ako ćeš prihvatiti moj savet, alarm se _mora_ imati kad je auto na ulici i tu ne bi trebalo praviti kompromis. Dodatne zaštete već prema potrebama.
Ogi, čestitam na kupovini, a baš si lepe preslake ubacio 
Nego, može li link do oglasa do i30, ne uspevam da ga nađem na polovnim...?

Nego, može li link do oglasa do i30, ne uspevam da ga nađem na polovnim...?
sasha015 napisao:Pa i gavran je rekao da je taj kobra hibrid i da je dooobar.

Covek lepo sve izobjasnjava, a ovde se onda sve ponavlja, jer niko nista ne cita, samo se deli mudrost

Cak ni Ogi ne cita, a njegova tema

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Da si i sam pazljivo citao i malo se i pored toga informisao video bi da zavisi od toga kako se instalira taj alarm i koje se konkretno funkcije koriste.sasha015 napisao:Pa i gavran je rekao da je taj kobra hibrid i da je dooobar.
Iliti moze da bude solidan (ne vise od toga ni u kom slucaju), a uopste i ne mora. Uopste me ne bi cudilo da ga dunsteri instaliraju kao najobicniji CAN bus alarm.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Dobro bre Delija, ne osigurava Fort Knox, nego Leona od 15k eura 
Nece doci Panteri da mu ga kradu
A i zivi na Vracaru, ne na onim zavucenim Blokovima i slicnim krajevima.

Nece doci Panteri da mu ga kradu

A i zivi na Vracaru, ne na onim zavucenim Blokovima i slicnim krajevima.
Lepo je napisao čovek, od instalacije zavisi da li će konkretan alarm da odskoči od canbus proseka. Ista stvar piše i kod ovog tipa iz J. Afrike.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja sam to rešio fabričkim alarmom + Lavljom kandžom, trošak 330 EUR, garancija ostala važeća i mirno spavam (i dalje).Ogi napisao:Sale, ne mogu I jedno I drugo.

E ovako....Ogi napisao:COBRA 4615.
Gavrane pomagaj !!!
Praktično na tržištu kod nas se vrtelo 2 serije alarma (Cobre)
Serija G100 (tip 193 ili 196), to je klasičan can-bus koji se deaktivira otključavanjem fabričkim ključem
i koristi fabričku blokadu, jednostavna ugradnja ali slaba zaštita. Ne može da se ugradi na sva auta, već samo
na ona koja rade na principu can-bus protokola i koja imaju sopstvenu fabričku blokadu paljenja odnosno tzv. kodiran ključ (može i bez toga ali onda baš nema nikakvu svrhu osim da svira, a pitanje je i ovako da li mu je svrha jača od toga).
Serija G300 (tip G368 sa dve kartica), to je alarm koji se potpuno nezavisno ugrađuje, potpuno nezavisno
deaktivira vozačkim kodiranim karticama i potpuno nezavisno vrši blokadu paljenja sopstvenim immobiliserom.
Problem je što traži dosta dužu ugradnju jer se za komunikaciju sa periferijom auta razvlači njegova nezavisna instalacija.
Taj alarm ja imam i ugradio sam ga 2010 godine, a drugu koji je 2008 godine kupio nov A4 kada se pojavio su taj alarm ugradili
u salonu....tako da je on već izvesno vreme na tržištu i predstavlja dosta dobru zaštitu u svetu alarma i postojećih rešenja.
Može da se ugradi na sve automobile jer se svakako ugrađuje nezavisno pa nema veze da li komuniciraju na bazi can-bus ili ne i
da li imaju sopstvenu blokadu ili ne. Ali tada si mogao da biraš izmuđu te dve i na kradljivija kola jedino je imalo svrhe ugraditi ovu drugu.
Posle se pojavila "bridge" serija 4600 (posebno tip AK 4615, koji podržava dodavanje vozačkih kartica ili daljinaca i komunicira sa sirenom bežično)
ona je spoj/hibrid prethodne dve, odnosno kombinuje jednostavnost ugradnje i komunikacije sa periferijom auta na bazi can-bus uz dodatno unapređenje gde je
uvedena i bežična komunikacija sa sirenom, i mogućnost nezavisnog sistema zaštite odnosno stepena sigurnosti ove druge.
On se takođe može ugrađivati na sva vozila jer ima mogućnost da u potpunosti radi samo kao can-bus ili da u potpunosti bude nezavisno instaliran
u auto ukoliko auto nema can-bus. A može i da se iskombinuje najbolje od obe serije.
Upravo zbog ovog poslednjeg, čak i ako su ti odgovorili da je u pitanju ovaj tip alarma, potrebno je dodatno definisati kako ga ugrađuju, odnosno sigurno
sama instalacija ide na bazi can-bus jer je jednostavnije i auto je nov i to podržava i nema opasnosti što sama komunikacija ide preko can-bus, ali je potrebno
potvrditi da ga u toj ceni isporučuju programiranog za deaktivaciju vozačkim karticama i da je ugrađen na bazi potpuno nezavisne blokade paljenja sopstvenim immobiliserom
nezavisno od fabričke blokade. Ili doplatiti da bude u takvoj izvedbi.
Za tebe je jedino prihvatljiva i ujedno dovoljno sigurna upravo kombinacija te dve varijante.
Što se sirene tiče ona je bežična, u motornom prostoru se instalira i samo jedan kabal ima ali sa kog vuče napajanje, u većini slučajeva se skine klema da akumulatora i taj kabal sirene
ima metalan prsten poput podloške na kraju koji se navuče na akumulator i vrati se klema. Sirenu zavuku u motorni prostor ispod akumulatora da kad njega vrate ne možeš lako da dođeš do nje. Može i drugačije da se izvuče napajanje da se zavara trag a sirena ima naravno i sopstveno rezervno napajanje.
Ne skida se ništa i ne kupusa se jer komunicira na bazi can-bus. Odnosno ti već imaš senzore po autu za otvorena vrata, gepek, haubu (izlazi ti na instrument tabli) čak i centralna brava
komunicira preko te magistrale i onda je bezpredmetno da ti neko vuče dodatnu instalaciju kroz auto da bi alarm komunicirao sa periferijom preko nje.
Ta komunikacija je jednosmerna i sasvim je bezbedno što samo komunikacija ide preko can magistrale. Znači prilikom obijanja vrata, gepeka, haube signal se jednosmerno šalje alarmu on se aktivira i to se više ne može preko OBD-a povući, poništiti, stornirati. U slučaju otključavanja auta ilegalno, bušenem vrata ili daljinski krađom signala fabričkog ključa signal opet jednosmerno putuje ka alarmu i pokreće ga da traži vozačku karticu, ako je nema on se ponovo aktivira. I to je bila mana klasičnog can-busa koji se deaktivirao fabričkim ključem pa alarm nije pravio razliku između legalno i ilegalno otključanog auta. Kod klasičnog can-busa je problem i što je blokirao auto preko fabričke blokade, tako da lopovi preko OBD-a nisu deaktivirali alarm, nego neutrališu fabričku blokadu, i onda alarm iako ostane aktivan nema preko čega da blokira. I bežični signal sa sirenom je jednosmeran odnosno, ali u ovom slučaju samo smer alarm-sirena, odnosno jednom kada alarm aktivira sirenu nema nazad.
Znači ovaj alarm AK 4615 je odličan spoj najboljeg od obe varijante ali traži da se ugradi kako treba, u tom slučaju je pouzdan koliko i G368, a minimalno invazivan za ugradnju.
Sada premotavam film i nemam pojma kako mi je promakao u prvom postu.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
@gavran Daj adresu da saljemo pivo...
Nemoj da mu saljes, vidi koliko se razume oko alarma, ko zna koji mu je hobi 

Gavrane, gde si ti ugradjivao u svoj A3 alarm?
Šta ćemo ako nije kući, verovatno mu kućni alarm ubija na mestu.Miljankg napisao:@gavran Daj adresu da saljemo pivo...