Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Na dosta mesta čitam da ne vredi ničemu...
Za pristojan mobilni net treba 1300rsd za 10GB (5gb danju i 5gb nocu) i bonus nekih 250sms-ova.
Meni je potrebno da tablet nahranim internetom, pa gledam šta i kako da izvedem...
Za pristojan mobilni net treba 1300rsd za 10GB (5gb danju i 5gb nocu) i bonus nekih 250sms-ova.
Meni je potrebno da tablet nahranim internetom, pa gledam šta i kako da izvedem...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Neko mi reče skoro, ne mogu samo da se setim ko tačno
, da se taj Klik vuče kada potrošiš tu osnovu, informacija stara mesec-dva.

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ja koristim. Brzina je pristojna dok si u tih 150Mb. Telefon mi konstantno pokazuje da koristi HSPA prenos. E problem nastaje kad izletiš iz kvote. Onda uspori do granice upotrebljivosti. Ne bih čak rekao da toliko uspori koliko da postoje prekidi u nekim pravilnim intervalima. Do sada mi je tih 150 Mb bilo dovoljno, mada zadnja dva meseca sam izleteo iz kvote.nixa napisao: Da li neko koristi ovo? Da li je pristojna ta smanjena brzina, jer mi tih 150mega ne vrše posao?
Širim haos!
- mljacko
- Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
- Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
- Kontakt:
Da li vam se desava da se zakacite na neciji net (dok ste u gradu/gostima) i da vam tel. prijavi da je mreza opasna, i da ne preporucuje da je koristite?
Da li stvarno moze nesto da bude telefonu ako se zakacim?
Kako znas da ti telefon ima virus?
Da li moze da ima virus?
Kako mogu da se zastitim od toga?
Da li virus mogu da dobijem tako sto se zakacim na neciju mrezu?
Da li postoji antivirus?
Da li moj telefon ima antivirus?
Sva ova pitanja cu da stavim u sekciju - Glupa sam, pa sta?!
To mi se desilo 2x, i od tada obicno koristim samo svoj Vip net.
Mada kada skidam aplikacije, svakako vise volim da se zakacim na neciji net i uzivam u brzini
:preplasena_da_cu_nesto_kao_po_obicaju_sjebati:

Da li stvarno moze nesto da bude telefonu ako se zakacim?
Kako znas da ti telefon ima virus?
Da li moze da ima virus?
Kako mogu da se zastitim od toga?
Da li virus mogu da dobijem tako sto se zakacim na neciju mrezu?
Da li postoji antivirus?
Da li moj telefon ima antivirus?
Sva ova pitanja cu da stavim u sekciju - Glupa sam, pa sta?!

To mi se desilo 2x, i od tada obicno koristim samo svoj Vip net.
Mada kada skidam aplikacije, svakako vise volim da se zakacim na neciji net i uzivam u brzini

:preplasena_da_cu_nesto_kao_po_obicaju_sjebati:
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Nije mi nikad prijavio, a mislim i da po tom pitanju (još uvek) ne preti neka preterana opasnost. Ko ima Android telefon sa GPlaya može besplatno skinuti i instalirati Avast antivirus (koji ima i čitav niz drugih naprednih opcija)... 

NE znam koji telefon imas, u principu svejedno je ako se kacis na neciji net, ili ides preko 3g, skoro da je ista opasnost od nekog virusa.
Imas standardne antivirusne aplikacije, ali to jos nije toliko uzelo maha, veca opasnost od virusa, ti je mogucnost da instaliras neku aplikaciju koja ce da ti pokupi sifre i posalje na nezeljeno mesto...
Najbezbednije je da ga ni ne kacis na net, ali to je besmisleno, potom je opcija da instaliras neki AV softver, koji ce dodatno da uspori telefon i da se malo osecas sigurnija.
Najpametnije je da sa neta ides na proverene sajtove, i da koristis proverene aplikacije.
Imas standardne antivirusne aplikacije, ali to jos nije toliko uzelo maha, veca opasnost od virusa, ti je mogucnost da instaliras neku aplikaciju koja ce da ti pokupi sifre i posalje na nezeljeno mesto...
Najbezbednije je da ga ni ne kacis na net, ali to je besmisleno, potom je opcija da instaliras neki AV softver, koji ce dodatno da uspori telefon i da se malo osecas sigurnija.
Najpametnije je da sa neta ides na proverene sajtove, i da koristis proverene aplikacije.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Cirka vec 3,4 godine sam koristio racunar bez antivirusa, i nije mi se nista lose desilo. Sad kad su se pojavili ovi free, instalirao sam avast. A na telefon mi ne pada na pamet da instaliram nikakav av. To je po meni ludorija.
To bih uporedio npr. da stavim neki klin u auto ispod pedale gasa, tako da ne mogu stisnuti gas do kraja, pa u 6oj da ide max 90.
To bih uporedio npr. da stavim neki klin u auto ispod pedale gasa, tako da ne mogu stisnuti gas do kraja, pa u 6oj da ide max 90.

Mnogo toga zavisi i od toga sta cuvas... 
Sent from my Skate using Tapatalk 2

Sent from my Skate using Tapatalk 2
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Upravo tako. A posto nemam nista sto bi nekom bilo zanimljivo, ostavim sve otkljacano 

Jel prati neko scenu mobilnih telefona, zanima me dal se ocekuju neka pojeftinjenja ? Posto gledam ovu motorolu razr obicna je oko 300e, a maxx malo vise od 400e. E sad ja bih ovaj maxx po ceni obicnog pa me interesuje dal ce do kraja leta pasti cena 

- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Nema razloga da dajes 100e vise kada su to 2 identicna telefona.
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
ma razlika je u bateriji, gledao sam na xda developers, da je fora ako nadjes poklopac od maxx-a i bateriju, mozes sam da zamenis. nista vise nije problem 
kod obicnog je baterija BT20, a kod maxxa BT40

svidja mi se kako to zvucisebekkg napisao:ma razlika je u bateriji, gledao sam na xda developers, da je fora ako nadjes poklopac od maxx-a i bateriju, mozes sam da zamenis. nista vise nije problem

EDIT by mod: ne citirati post neposredno iznad.