Ja sam pre neki dan pazario Osram CB Intense H4. Bila dobra cena, pa ajde reko da častim auto sa boljim sijalicama, a i ja da bolje vidim. Sinoć sam ga oprao i vozikao se malo noću. Sad ne mogu da procenim baš razliku po pitanju osvetljenja, da li je jače i da li više osvetljava u odnosu na standardne. Ali vidim da lepo osvetljavaju i zadovoljan sam.
Evo otprilike, koliko može da se vidi. Mada baca svetlo još dalje, ali ovo je najveći deo snopa.
Ja sad probao aplikaciju i pokazuje mi pogresne sijalice i za duga (H3 umesto H1) i kratka svetla (H4 umesto H1) . Jedino ako izaberem kao opciju xenon sijalicu, onda mi pokazuje pravu.
Trjanac, na H7 su malo plavlje. Drugacije je kad se predje sa klasicnih zuckastih, pa ti se cini kako nisu dovoljno jake ali se vidi na znakovima koliko dobro osvetljava reflektujuce povrsini. Mnogo bolje. I po njima se vidi da li su znakovi od obicne boje ili imaju onu reflektujucu. Ja sam se zacudio koliko su u lokalu po Vojvodini losi znakovi, samo obicna farba, kao kucna radinost.
Ja konacno isprobao nocu ove Philips H1 +30% koje sam nedavno kupio za oborena svetla i stvarno ima boljitka u odnosu na ove sto su bile pre toga. Ipak, stizu mi xenon Bear 4300k u utorak (nadam se), pa ce xenon u oborena a ove Philips u duga svetla, koja su mi inace vrlo dobra. Ima samo nocu da vozim