Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Ne brže od života!

Post od H4wkeye »

Jednom kad sam se vracao iz SD iza mene je bio motor neki, sa dva putnika na njemu. Na tom delu puta je bila puna linija. Posto sam video da motor ide brze od mene, ali nece da me obidje jer je puna, lepo sam se pomerio skroz u stranu i dao mu dovoljno prostora da me obidje a da ne predje u suprotnu traku. Covek me obisao i lik koji se vozio iza mi je mahnuo u znak zahvalnosti. :D
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Uvek to radim dok sam u kolima, pratim saobracaj oko sebe i gde god vidim motor sklanjam se da imaju vise prostora za prolaz i vise vodim racuna.
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy »

Onaj decko sto se skucao u dzip

Vesti iz istočne Srbije - Ist Media
Hronika
<Mirko
Mirko
16.05.2016. u 0:45 | Hronika, Tema dana

Upoznali smo se u septembru prošle godine. Visok, mršav, avanturistički buntovni pogled, malo sramežljiv i nepoverljiv. Bio je to prvi utisak. Odobrovoljio se kada je sa CD-a krenuo dinamičan bluz, započeli smo ljudski, drugarski razgovor. Krenuli smo ka zapadu na četiri točka. On je voleo dva.

Krenuo je sa ocem da slika, snima, da zaradi. Ali imao je drugu opsesiju.

mirko_jovanovic– Sale, pogledaj, – kazao je, pružajući mi mobilni telefon pošto smo stigli u Beč. Snimio je svoju avanturu na motoru. Skazaljka je pokazivala oko 200 na sat. Ne sećam se tačno. Put se sužavao dramatično, a on je bio miran i zadovoljan.

– Čoveče, rekao sam mu, – pa to je suludo! – Zamisli da se bilo šta pojavi na putu, to je kraj! Ne smeš da na motociklu misliš samo na sebe. Nemoj misliti koliko bi, ne daj Bože, to bilo strašno za tebe. Zamisli koliko bi to teško palo ljudima koji te vole“, rekao sam mu.

-Ne brini stari, ja uvek razmišljam o tome, uvek idem na sigurno- , rekao je tad.

Za pet dana neprestanog druženja postao mi je drag mladić. Zavoleo sam ga, njegov duh, želju za avanturom, dečak bez kompromisa, sa strašću koju ne može da zaustavi.

Poslednji put sreli smo se u gradu, nosio je kacigu koja je visila na laktu.

– Jel ide, pitao sam ga. – Naravno, – kratko je odgovorio kroz šarmantan osmeh i dao five.

Juče su mediji objavili strašnu vest. Mladić M.J. iz Bora, poginuo je vozeći motocikl. Nesreća se dogodila na putu Zaječar – Paraćin. Nije stigao da izbegne udarac u automobil. Vozio je prebrzo, ponesen dobrim asfaltom i snažnom kubikažom.

Krenuo je u vožnju na svom dvotočkašu kojim se ponosio, pošto je prethodno delimično pokosio travnjak ispred kuće. Rekao je da će se vratiti da dovrši posao, jer mu takve stvari nisu padale teško.

Travnjak je juče ostao nepokošen…

Mirko Jovanović, 1991 – 2016.
- See more at: http://www.istmedia.rs/mirko/#sthash.uPXvo3sD.dpuf
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

nuk napisao:Ona kriva on mrtav, zajebi ti tu pravdu jer njemu ništa ne znači.
Pa makar ne mora da se relativizuje i opravdava guska koja je ocigledan krivac ovde.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Prilicno je*eno. Ona je kriva, al' bi on verovatno bio ziv da je isao sporije.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nažalost, upravo tako.

Naša saobraćajna kultura je takva da se može pretpostaviti sve i svašta na putu. Potpuno je izvesno da će na svakih par sati za volanom da iskrsne rizična situacija. Ko stalno vozi brzo motor, treba da bude spreman da je vrlo realna mogućnost da će da izgubi život.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Upravo se tako završava rasprava sa većinom bajkera
- Kockate se, ulažete život jer jedino tako možete da vozite svojih >100ks među nogama, pa onda ne upirite prstom kad neko izgubi.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ko ne zeli da se kocka postoji par pravila od kojih je najbitnije prvo:

1. Ne vozi motor
2. Ne vozi preko ogranicenja
3. Shvati da te vozac auta prosto ne vidi a ne da ima nesto protiv tebe

Inace u Ch motorima nije dozvoljeno da se provlace izmedju automobila i sl. Ako stoji kolona vozila moraju i oni da stoje, cesto na ulicama stoji policija koja iskljucivo to kontrolise i zaustavlja motore po gradu koji obilaze kola.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Prave se ponekad pametni pa uđu u traku za bicikliste ali u špicu policija često samo to kontroliše.

Motoristi u FR i IT su ubedljivo najbahatiji. Ideš u stani kreni režimu 10 km/h a on se stvori niotkuda sa 60 km/h. Hoće i da šutiraju auto ako im ne ostaviš mesto.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

pedja napisao:Krivica je neupitna, mada je to i nebitno - coveka vise nema.

Kolika je verovatnoca da se motociklista ovde (mislim na jedan od nasih najboljih magistralnih puteva) kretao po ogranicenju?
Ovo pitam jer znam kako tamo prolecu pored mene, a ima snimaka na YT gde i u najvecim krivinama voze min 80km/h, a na otvorenom mozete samo zamisliti.

Ovo ne pisem sa strane zakona i krivice, vec cuvanja glave na ramenima. Gospodja je i dalje kriva, to nista ne menja. Maxer mozda zna tacnu lokaciju i kolika je krivina, ali nekada gledali ili ne, ne mozete na vreme uociti ili reagovati na vozilo koje se krece velikom brzinom iz krivine. Plus, starija gospodja, sporo ukljucivanje, verovatno nije bila ni potpuno fokusirana, pa puna linija, itd... Pitanje je sta bi bilo i da se ukljucila desno, malo sporije - da li bi je motocikl sustigao? Sigurno da bi imao vece sanse, jer se kretao blizu razdelne linije, ali opet...

Da se razumemo. Nisam protiv motociklista, uvek gledam da im napravim mesta i sl., sve dok ne misle da su izvan nekih pravila i zakona. Ovo pisem jer mi je zao jos jednog bezvezno izgubljenog zivota, a ne da bi ispalo kako je motociklista bahat ili nesto slicno. Da li bi voznja smanjenom brzinom spasila coveka?
:plusone:

Ja vozim motore od 12te godine, trenutna finansijska situacija ne dozvoljava nastavak avanture, ali ako nekad bude sigurno cu se vratiti i primarna klasa koja me je oduvek zanimala su R motori, ali iskreno voleo bi da nisam takav i da me to uopste ne zanima kada se setim sta sam proziveo na putu i koliko ljudi gine i ostaju invalidi (ovo drugo je mozda i gore ako vec pricamo o tako crnim temama :( ). Sto sam stariji, sve vise mi se ovakve situacije vrzmaju po glavi i podsecaju na to da se zaboravi divljanje, cak i ono minimalno koje je ''smesno'' za potencijal R motora, a ustvari suludo za normalnog coveka i saobracaj na putu.

Motor, pogotovo neki brzi, ne moze i ne sme da se vozi kao auto, moras mnogo vise da mislis na druge, na njihov potencijalni obilazak vozila koji ne mogu da izvuku, na pogresnu procenu pri ukljucivanju, na bilo kakvo odsustvo koncentracije i cimanje. Cak i da se neka situacija izvuce ili pokusa na osnovu iskustva fizika je fizika, brzine su vece, dodirna povrsina s putem manja i prostor za nepredvidjen manevar maksimalno ogranicen, malo sljunka i bilo kakvo naglo kocenje te baca na put, a da ne govorim o mesanju magistrale sa trkackom stazom, R-ovi idu 150-160 prvom brzinom, petom izvlace 300, a 6ta je za smanjivanje potrosnje na toj brzini :kezo:

Bas sad u subotu je bila moto zurka za nekog decka koji je pre dve, tri godine ostao invalid, udario u traktor sa 150-200, skupljao se prilog za dalje lecenje, pije i jede na cevcicu, ne moze jadan ni da govori ni da se pomera, nema mozda sad 22-23 godine, tuga za tesku glupost. Iste godine je jedan mali izgubio zivot i to pri 60-70kmh, ali kada je pao, pao je na pogresno mesto i eto ti sranja. Pricam o mom mestu i ljudima koje vidjas, znas, a inace ko zna koliki je broj zrtava po godini.

Em motor nije za svakog, em realnost na putu stavlja glavu u torbu i onima koji imaju nekog iskustva i normalno ga voze. Zato sta god da je pod dupetom, valjalo bi voziti po ogranicenju ili mozda malo iznad, ali zaboraviti na neke sulude brzine namenjene za stazu, cak i ako je prazan put moze zivuljka da izleti, mene kad bumbar odvali u kacigu na 200kmh, pa to pukne kao bomba, ne daj Boze zec, srna ili nesto krupnije.

Kad se realno pogleda, uglavnom je brzina razlog za pogibiju na dva tocka, milion tih scenarija gde se zena ukljucuje, deda sporo vozi traktor, presecanje putanje, uletanje u makazice, pravno uvek nevin onaj koji je izgubio glavu, ali je vozio brzo. Sto kaze Pedja, je*es ti to sto nisi kriv ako ostanes invalid, nema od te pravde nista. Zato R + trackday, a po saobracaju laganica. Lagano u smislu brzine, ali cak i tada voznja iziskuje vise koncentracije u odnosu na 4 tocka.

https://www.youtube.com/watch?v=SAnjjHKclZs

Sto kaze jedan komentar

''When you feel it wobble wobble you'll shit brix.'' Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Floyd napisao:Prave se ponekad pametni pa uđu u traku za bicikliste ali u špicu policija često samo to kontroliše.

Motoristi u FR i IT su ubedljivo najbahatiji. Ideš u stani kreni režimu 10 km/h a on se stvori niotkuda sa 60 km/h. Hoće i da šutiraju auto ako im ne ostaviš mesto.
Da mi sutne auto mislim da bi mu hladnjak prosao kroz glavu. Dvotockase podjednako postojem u saobracaju kao i ostale jer sam sedao nekoliko puta i sam za upravljac, ne podnosim bezobrazluk ni u jednoj kategoriji.

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Proteklog vikenda je u Sm bio održan Moto susret. Imam informaciju iz "prve ruke" da je ovaj susret bio dosadan ali da je Hitna Pomoć imala dve-tri intervencije. Dogodio se jedan udes a ostalo su napijanja.

Uglavnom, policija se umešala u organizaciju i iz rejona u kojem se održavao Moto susret se moglo izaći na dva mesta i na oba je postojala ekipa saobraćajaca koja je alko-testirala bajkere. :thumbup:

Čak nije bilo ni mnogo divljanja po gradu sa motorima.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Jedna od stvari kojih se najvise plasim u saobracaju je da cu slucajno udariti nekog od motociklista, veerujem da se i vama nebrojano puta desilo da vas obilaze sa leve ili desne strane u saobracaju, a često ih ni ne primetite sve dok dodju u liniju sa vratima.
E sad zamislite koliko puta u voznji izbegnete rupu, šaht i sl. sve vreme ostajući u svojoj traci ali dovoljno da ga zakačite dok vas obilazi.
I niko me nece ubediti da povećana paznja tu pomaze, jedino da sve vreme gledam u retrovizor sto je totalna glupost. Neka pravila se u saobraćaju moraju znati, to sto imas mogucnost da se provučes ili obiđeš ne znaci da to smes.
Jedino bi dozvolio provlačenje dok kolona stoji,to mi je ok.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

auh, ovaj momak išao ozbiljno brzo...

setih se ovog klipa, Pežo npr. nije ni blizu udaren kao CRV

https://www.youtube.com/watch?v=xjCqGm3Gd_E
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Ovaj je imao saputnika, vidi se više puta senka dve osobe na motoru ... izgleda da je saputnik nastradao žešće jer leži na putu - vidi se na onim fotografijama mesta nesreće.
Odgovori