Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Corona virus

Post od Bax »

NE nego to je metrika sa slike o kojoj se diskutuje vec neko vreme, to sto ti nisi intelektualno u stanju da pratis tok fabule, zalim slucaj.

Da si barem svestan toga, pa da kazes OK, ne razumem o cemu pisete, pomozite mi, OK, desi se svakome, treba pomoci.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Samo kad si ti svega svestan, samo još da shvatiš šta je u vakcini i čemu služi pa obaviš svoju građansku dužnost i onda možemo svi da odahnemo :rofl:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Jel si se ti javio da bilo sta napises povodom pokrenutih pitanja, ili samo rusis konstruktivnu diskusiju, kao i obicno, ismevanjem ucesnika?

Evo rekao si da je Francuska sad tek ukonula neke mere, i kad ocekujes da e u Francuskoj da poraste brojj mrtvih i na koliko, daj neku procenu, za naredna 3 meseca, pa da to proverimo kad dodje vreme.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ne vidim nigde istrazivanja da su pokusali da istreniraju AI sa podacima od pandemije (a bilo ih je dosta) da vidimo sta je ona nasla kao paternu ... Garantovano ima nesto, a zasto nema takvih istrazivanja vise nije mi bas najjasnije...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Bax napisao: Jel si se ti javio da bilo sta napises povodom pokrenutih pitanja, ili samo rusis konstruktivnu diskusiju, kao i obicno, ismevanjem ucesnika?

Evo rekao si da je Francuska sad tek ukonula neke mere, i kad ocekujes da e u Francuskoj da poraste brojj mrtvih i na koliko, daj neku procenu, za naredna 3 meseca, pa da to proverimo kad dodje vreme.
Da se bavim procenom širenja epidemije? Hvala, to je ipak van mojih mogućnosti. Što bi stari Latini rekli Ne sutor ultra crepidam
Btw ne videh ni od tebe procene tog tipa, samo da izvlačiš neke podatke koji na prvu deluju nelogično i onda čuveno ZAŠTO
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Nekulturan si tip, to je onako najblaze receno, stavi me na ignore.
JA bih tebe stavio, al ne znam kako to da uradim.
Kao sto rekoh crna si rupa gusi me komunikacija sa tobom, i to ne zato sto sto si spektakularan u odgovorima, vec si smarac.

@ za moderatoreda, kako mogu doticnog clana da iskljucim / blokiram, da li forum ima tu opciju.
Poslednja izmena od Bax u 18 Okt 2021, 14:37, izmenjeno 1 put ukupno.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Bax napisao:Nekulturan si tip, to je onako najblaze receno, stavi me na ignore.
Kao sto rekoh crna si rupa gusi me komunikacija sa tobom, i to ne zato sto sto si spektakularan u odgovorima, vec si smarac.

@ za moderatoreda, kako mogu doticnog clana da iskljucim, da li forum ima tu opciju.
Преко ТТ кликнеш на аватар и горе десно три тачке и бираш опције.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Hvala ti ulepsao si mi dan, ako ovo radi.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Mislim da ne radi, ja sam pokušavao gazzu da blokiram ali se uvek vraćali njegovi postovi :D

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Evo sad ću i ja da probam sa A170

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Corona virus

Post od milanns »

@ljubo, pretpostavljam da bi morali svako malo da menjaju algoritam/"masinu" koju bi ucili podacima. Menja se indeks zarazavanja sa novim sojem, donekle je i vakcinacije promenila stanje nego u prethodnom talasu itd. Nisam siguran da ima smisla puniti podacima sistem koji se stalno menja. Nece predikcije biti ok.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Bax napisao: 18 Okt 2021, 14:05 Molim te kazi mi tvoj misljenje, sta ce se desiti u Litvaniji, za na dalje.
Ko to može da zna. Možda imaju nacionalni praznik za 10 dana gde je tradicija da izljube roditelje bez obzira na sve. Ili je pokret roditelja prošle nedelje izdejstvovao da ide škola online do kraja godine. Karikiram, ali je poenta da previše faktora utiče. Pa nemam pojma ni za nas, a bolje znam lokalne prilike nego u Litvaniji.

A i iskreno, ne zanima me preterano predviđanje na nivou države. Zanima me šta treba da radimo ja i moji, šta je manje a šta više rizično uzimajući u obzir da smo preležali, ali pre godinu dana, ali uzimajući u obzir i trenutne brojke. Npr. ok mi je da odemo u bioskop, ok mi je da odem na koncert gde se sedi sa maskama i razmakom, nije mi ok da odem na klupski koncert gde je gužva i vikanje, nije mi ok da odemo kod moje majke na ručak bez obzira što je 3 puta vakcinisana. Ok mi je i da sutra odmah odem da se vakcinišem ako su mi pala antitela.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Bax napisao: 18 Okt 2021, 14:34 Nekulturan si tip, to je onako najblaze receno, stavi me na ignore.
Nekulturno je odbijanje da se upuštam u diskusije o materiji o kojoj nemam ni formalno obrazovanje niti bilo kakvo neposredno iskustvo? Daleko bilo da ikada postanem "kulturan" po tim merilima, štaviše ubeđen sam da ste vi "kulturni" anti-vax borci za slobode i lična prava najveći krivci što se sa ovom pošasti borimo već skoro 2 godine.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

grujicd napisao: 18 Okt 2021, 10:23 Upravo sam dao krv za IgG u Inepu, pa da uporedim vrednost od pre 2.5 meseca. To bi valjda trebalo da poraste ako sam opet bio u kontaktu sa virusom.
Stigli rezultati igg, ispod granice sam sa antitelima. Nije prošla teorija da sam bustovao imunitet u zadnjih mesec dana. Pre 2.5 meseca sam imao 35, granica je između 15 i 20. Sad piše ispod 15. Iako antitela nisu pokazatelj celog imuniteta, idem odmah danas da se vakcinišem. Mislim da uzmem kineza, kao lajt varijantu za nas što smo preležali.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A ti traži Sputnjik Lajt :)

Ne dve godine Vlado već skoro jednu... U decembru su beše stigle prve vakcine.
I naravno da je odbijanje vakcine glavni razlog za ovo sad što se dešava, drugi je što je vlast pustila da se narod prokuži jer se bavimo na indijanski način sa pandemijom.
Ne znam kakve mere sad očekujete kad ima vakcine i ostalo, meni nije problem da nosim masku kad god uđem negde ali stičem utisak da me gledaju kao debila kad sam s maskom u zatvorenom prostoru. Kad su stariji roditelji u pitanju, nemamo neke međusobno mere, prosto smo se navikli na tu neku blažu distancu, svi smo vakcinisani, deca skoro preležala pa smo kao mirni.

Zato te Bax i pitam da pogledaš onu sliku gore jer je to odgovor na sve tvoje dileme a ti pitaš "a šta u Litvaniji"...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Zaključana tema