Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Corona virus

Post od A170T »

Heinz napisao:Evo sad ću i ja da probam sa A170

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Jel radi?

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

milanns napisao: 18 Okt 2021, 14:58 @ljubo, pretpostavljam da bi morali svako malo da menjaju algoritam/"masinu" koju bi ucili podacima. Menja se indeks zarazavanja sa novim sojem, donekle je i vakcinacije promenila stanje nego u prethodnom talasu itd. Nisam siguran da ima smisla puniti podacima sistem koji se stalno menja. Nece predikcije biti ok.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa učenje (treniranje AI-a) podrazumeva "promenljivu" predikciju, odnosno dinamičku promenu u zavisnosti od promene ulaza. Kvalitet predviđanja je direktno srazmerno količini i kvalitetu podataka, a toga ima dosta... Na nivou zemlje bi to trebalo još davno da se odradili, ali nešto sam slabo našao ista.

Ps: Pa zar nemate ugrađen filter u glavi :) ako nekog ne želite da čitate-nemojte :)
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Heinz napisao:Evo sad ću i ja da probam sa A170

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Jel radi?

Vladapetr napisao:
Bax napisao: 18 Okt 2021, 14:34 Nekulturan si tip, to je onako najblaze receno, stavi me na ignore.
JA bih tebe stavio, al ne znam kako to da uradim.
Kao sto rekoh crna si rupa gusi me komunikacija sa tobom, i to ne zato sto sto si spektakularan u odgovorima, vec si smarac.
Nekulturno je odbijanje da se upuštam u diskusije o materiji o kojoj nemam ni formalno obrazovanje niti bilo kakvo neposredno iskustvo? Daleko bilo da ikada postanem "kulturan" po tim merilima, štaviše ubeđen sam da ste vi "kulturni" anti-vax borci za slobode i lična prava najveći krivci što se sa ovom pošasti borimo već skoro 2 godine.
Sa ovom se pošasti borimo već skoro 2 godine zato što je narod sve bolesniji, bar ja ovako vidim situaciju.
Vazduh u gradovima iz godine u godinu postaje sve zagađeniji. Gradovi u Srbiji i na Balkanu generalno su Top 10 u svetu svake zime po zagađenosti.
Kvalitetna voda ne postoji što dovodi do bolesti žuči, bubrega... Kupovati flaširanu koja mesecima stoji u ambalaži ili piti svežu sa česme koja smrdi na mulj pitanje je sad?
Ljudi se hrane industrijski, koji procenat ljudi ljudi je uopšte svestan šta nosi kući iz mesara? Da li postoje inspekcije koje kontrolišu kvalitet mesa ili je sve korumpirano ko što obično biva u Srbiji? Kakva jaja kupujemo? Kakvo mleko kupujemo? Pravo mleko se za par sati pokvari van frižidera dok ovo iz prodavnica mesecima stoji van frižidera.
Selo u Srbiji i je uništeno što dovodi do bežanja u gradove. Nema podsticaja da se omladina zadrži na selu, oni što su ostali žive u ekstremnom siromaštvu bez stabilne struje i vode, bez kupatila. Telefonski signal tražiš po okolnim brdima, o internetu da ne pričam.
Kada sve ove blagodeti modernog života sabereš dobiješ jednu drugačiju epidemiju o kojoj se ne priča na vestima... Dobija se borba za krevet na Onkologiji.... Kada na tako bolesnu naciju dodaš i epidemiju dolazimo do toga da se borba sa koronom neće skoro završiti.
Ovo je samo moje viđenje situacije.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Pretpostavljam da blokiranje ne radi ako se medjusobno citirate, mada mozda gresim.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Poslednja izmena od lami u 18 Okt 2021, 16:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

I zbog svega toga si ti procenio da je pametnije da se ne vakcinišeš, ionako si otrovan lošom vodom, hranom i vazduhom? Pa bravo
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Vladapetr napisao:I zbog svega toga si ti procenio da je pametnije da se ne vakcinišeš, ionako si otrovan lošom vodom, hranom i vazduhom? Pa bravo Slika
Moji kućani koji su u nekoj vrsti rizika su vakcinisani, otac i baba su primili sve 3 doze. Prve 2 doze kinez, treća ni ne znam koja je, zaboravljam da pitam.
Ja ću se vakcinisati ako dođemo do toga da nam uvedu kovid propusnice za izlazak iz dvorišta. Dok se to ne desi odlučio da učinim sve što mogu da imam što bolji prirodni imunitet i zdravlje.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Sjajan primer za tvoju tezu kako je narod ovde sve bolesniji, i zašto ćemo se još dugo boriti sa ovom epidemijom.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Takođe bih dao prednost prirodnom imunitetu, zdravom životu, fizičkom i psihičkom, ispred vakcine.

Međutim, ne vidim neki benefit - ne vakcinisati se. Gledajte na to kao na pojas u automobilu, a sve ovo drugo što sam naveo kao na vašu vožnju i vaše vozilo, tj. Vaše telo. Pojas ti ništa ne znači ako ne znaš da voziš, ali može da te spase najcrnjeg scenarija. Najbolje je vezati se i voziti dobro, zar ne?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

I naiđe pijani šofer u kamionu, odnosno antivakser :D
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Uvekk ce neko / nesto naici, takav je zivot….
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Život je analogan a ne digitalan, baratamo sa verovatnoćama i rizicima a ne sa 100%/0% šansama. Evo upravo sam primio kineza, malo da se bustujem za zimu. U Ušću nema gužve, dođeš primiš.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Ja se vakcinisem 3 dozom ekspresno isti dan kad mi istekne 6 meseci, a vi zdravi slobodno nastavite sa belim lukom rektalno.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

grujicd napisao:Život je analogan a ne digitalan, baratamo sa verovatnoćama i rizicima a ne sa 100%/0% šansama. Evo upravo sam primio kineza, malo da se bustujem za zimu. U Ušću nema gužve, dođeš primiš.
Zašto kinez?
Nadam se ne zbog toga što su Fajzeru mleveni sismisevi, abortirane bebe i stare kvake? Slika

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Evo tok razmišljanja pored toga što neću šišmiše u špricu :)
Znam par ljudi koji su preležali pa primili Fajzera, i onda vakcinu odbolovali par dana skoro kao i samu bolest. Za sinofarm nisam čuo za takve reakcije. Pored toga ne planiram da za sad idem negde gde se ne priznaje sinofarm (a priznaje se u okolnim zemljama), ako mi zbog toga zatreba sledeće godine vidimo sad da posle 6 meseci može da se primi i neka druga vakcina tako da to nije odluka koja nešto remeti na duge staze.
Da nisam preležao, i s obzirom da je trenutno masovno rašireno, verovatno bi pre birao Fajzer kao vakcinu koja brže razvija antitela jer je sad frka. Za nas koji smo preležali računam da bilo koja radi taj bust, i da možemo po drugim faktorima da biramo.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ji 4Tze napisao: 18 Okt 2021, 15:36 Ne znam kakve mere sad očekujete kad ima vakcine i ostalo, meni nije problem da nosim masku kad god uđem negde ali stičem utisak da me gledaju kao debila kad sam s maskom u zatvorenom prostoru.
Videh komentar na Twitteru, prodaja muških tableta je u porastu od kako su uvedene maske. Eto neka korist od anonimnosti. :D
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Zaključana tema