Servis - Razno
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Re: Servis - Razno
Hvala, to je sledeći korak. Majstora sam u međuvremenu zvao, čisto da imam termin, a do tad još i sam da uradim to što kažete.
Znam, njima najdraže da se kaže "menjaj sve".
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Znam, njima najdraže da se kaže "menjaj sve".
- Gazu
Za sad još nisam čistio, činilo mi se nepristupačno, samo sam išao do majstora da se vidi kod njega na dizalici. Tako donji deo tačno je do jedne visine umazan od ulja, kao naprskan... Kaže majstor da je to semering propao, da on treba da se menja, ali i da uz njegovu zamenu ide zajedno i nov set kvačila. Tj. može da se ostavi stari, ali da je bolje u istoj turi i kvačilo. (I nadam se da nisam naziv nečega pobrkao sad kad sam pisao, mislim da je to to.)
Probaću još i da očistim taj deo odozdo, da se bolje i preglednije vidi možda, ali definitivno ne bi ja to mogao na parkingu sam da očistim, moralo bi barem na kanalu.
Probaću još i da očistim taj deo odozdo, da se bolje i preglednije vidi možda, ali definitivno ne bi ja to mogao na parkingu sam da očistim, moralo bi barem na kanalu.
za semering radilice mora da se skida menjac a onda ce se videti i stanje kvacila naravno da ne mora po svaku cenu da se menja i to nije obaveza.
Glavno pitanje je koliko ulja iscuri? Ja sam imao neko malo curenje iz menjača, tipa 200ml na godišnjem nivou. Naravno da zbog tako malo ulja nismo ništa dirali, već se samo dolivalo pri malim servisima. U zadnjih par godina uopšte nije ni curilo, nekako drži nivo ulja.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
- Gazu
Hvala @OMP
Gledajući koliko opada nivo motornog ulja, rekao bi da je skoro neprimetno. Tj. to ispod motora je na oko solidno naprskano uljem, ali nisam primetio da je zbog toga značajno više ulja počeo da troši. A generalno dodam maksimum deci-dva ulja na hiljadu kilometara - zavisno od načina vožnje u tih 1000km.
Kad parkiram auto, ispod auta to dole bude par kapi verovatno. Na kartonu je bila fleka od 2-3cm širine, ali to ma kartonu i kad padne mala količina ulja, fleka bude veća jer karton upija.
No opet, bilo bi veće njesra da mi negde motor ostane sa kritično malo ulja, i zbog toga da se skroz sjebe. Ako bi se u nekom dužem putu stanje semeringa drastično pogoršalo.
Gledajući koliko opada nivo motornog ulja, rekao bi da je skoro neprimetno. Tj. to ispod motora je na oko solidno naprskano uljem, ali nisam primetio da je zbog toga značajno više ulja počeo da troši. A generalno dodam maksimum deci-dva ulja na hiljadu kilometara - zavisno od načina vožnje u tih 1000km.
Kad parkiram auto, ispod auta to dole bude par kapi verovatno. Na kartonu je bila fleka od 2-3cm širine, ali to ma kartonu i kad padne mala količina ulja, fleka bude veća jer karton upija.
No opet, bilo bi veće njesra da mi negde motor ostane sa kritično malo ulja, i zbog toga da se skroz sjebe. Ako bi se u nekom dužem putu stanje semeringa drastično pogoršalo.
Zna li neko koji je servis za menjače u Šapcu za preporuku?
Srećko?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Srećko?
Automatske?
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Manual
Drugar iz Šapca mi je dao ovaj broj
0640915207
Dragan
Inače drugar se bavi dijagnostikom, njegov tata limarijom pa kontam da poznaju i mehaničare.
0640915207
Dragan
Inače drugar se bavi dijagnostikom, njegov tata limarijom pa kontam da poznaju i mehaničare.
Hvala. Zovem sutra
Imate li preporuku gde raditi veliki servis za 2.0tdi iz yeti-ja. Poželjno Kragujevac ali može i okolina.
I dobar servis dsg menjača za proveru i eventualno servisiranje.
Takodje ako imate preporuku za farbara/limara u Kragujevcu i okolini.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
I dobar servis dsg menjača za proveru i eventualno servisiranje.
Takodje ako imate preporuku za farbara/limara u Kragujevcu i okolini.
jos ti detailing fali da se zaokruzi kompletna ponuda 

Sve to ima kod Borka u Kraljevu 

Toga se nisam setio 
Nego legende sa tehničkog su se dosetile da uzmu samourezne šrafove (10 ključ) i da stave ušrafe svoje drndave okvire na zdrav lim jer im nije odgovarao raspored rupa koji je fabrički na yeti-ju.
Inače da ih imenujem VPTECH iz velike plane. Totalni debili.

Nego legende sa tehničkog su se dosetile da uzmu samourezne šrafove (10 ključ) i da stave ušrafe svoje drndave okvire na zdrav lim jer im nije odgovarao raspored rupa koji je fabrički na yeti-ju.
Inače da ih imenujem VPTECH iz velike plane. Totalni debili.
Meni na skoro svakom autu iz CH koji stigne budu takvi srafovi za tablice i napred i nazad nebitno dal je lim ili plastika, naravno rupe busene kako njima odgovara pa nekad kad skinem okvir bude i mnogo vise rupa nego sto je potrebno.