Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Re: Ratna tehnika

Post od lami »

Mozes neki konkretan link sta se to desilo Iracanima? Ja sam video kaponiri da su im stradali, ali podzemna sklonista ne. Uostalom nasa Strazevica i Slatina su razvaljivana non stop, pa niko unutra nije stradao.

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ma smesno je da neko tvrdi da se sve moze odraditi. Moze se dosta toga ali nikako ne sve. Tipicna greska vecine ratova u istoriji je bilo precenjivanje svojih i podcenjivanje protivnickih planova / mogucnosti / resursa. Iracanima je dosta bunkera i vojnih instalacija gradio energoprojekt. Ja sam, bio na praksi (1984) bas kada su gradili tajni vojni aerodrom, pa sam gledao planove :) na prvim PC-jevima, toliko o tajnosti.

Zanimljivo poredjenje https://www.statista.com/chart/10953/no ... -bomb-yet/
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Mozda sam ja lud kao i ovaj Kim, ali mene interesuje, sta to on nedozvoljeno radi sto se tice vojnog i nuklearnog programa sto nisu radili amerikanci, englezi, pa ajde i izraelci na primer, sto su oni bolji, lepsi, pametniji i povlasceniji od njega,

u principu sto se mene tice "diktator" ima moju podrsku, a kolko vidim strahovito napreduje u raketno nuklearnom progeamu, sa ovog linka iznad koraci su enormni, samo tako Kime, rasturaj... ;)
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

lami napisao: 05 Sep 2017, 06:02 Mozes neki konkretan link sta se to desilo Iracanima? Ja sam video kaponiri da su im stradali, ali podzemna sklonista ne. Uostalom nasa Strazevica i Slatina su razvaljivana non stop, pa niko unutra nije stradao.
Nemam linkove jer to nisam čitao sada, već poodavno (krajem predhodne decenije).
Razvalili su im sve dubinski ukopane bunkere ... a u jednom takvom su nažalost bile porodice (žene i deca) vodećih vojnih i političkih lica. Nadali su se da su tamo super-bezbedni (ako nije bilo čak 50-tak metara ukopano, sa 3-4 nivoa zaštite). Svi su ubijeni momentalno. Bilo ih je mnogo, ne sećam se tačno koliko (valjda nešto između 7x u 2xx, nisam imao razloga da točno to pamtim).

kvcali napisao: 05 Sep 2017, 14:11 ... ali mene interesuje, sta to on nedozvoljeno radi ...
On preti da će upotrebiti nuklearno oruže tj. njime napasti Ameriku. I nema šanse da nisi to čuo, jer se to ponavlja u svakoj njihovoj izjavi.
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

Ziveo veliki diktator!

I kad smo vec kod njega, da li je iko cuo citav njegov originalni, integralni govor ili samo delove prevedene od strane njegovih protivnika?

Energoprojekt je radio i u Iraku i Iranu vojne objetke u isto vreme dok su se oni makljali. Visokogradnja je bila u Iranu, industrija u Iraku. Konkretno, industrija je par godina radila na objektu 202C. Imam cak i beleske sa tog gradilista ostale od pokijnog caleta dok je bio u nadzoru.Slika

Sent from my SONY Experia mobile

Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Jeste 202c, to mu je bila sifra :) Meni je tata radio u Basri za vreme bombardovanja (isto za Energoprojekt) 87-88
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Bas sam se pitao kada ce dda potegnu Kimovu brigu za prirodu i sigurnost http://www.zerohedge.com/news/2017-09-0 ... ng-many-ba
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

.SlikaSlika

Послато са m2 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

Nabavna cena masine, sitnica. Reda je 100-120M€.

Sent from my HTC Desire 825 using Tapatalk

Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Pa dobro ovo nije nista novo, zna se...:)
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

T90M i T80BVMSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Da ne bude rekla kazala, te kako ovi ili oni pisu, dakle direkt info sa Airbus sajta a vezano za helikoptere H145M koe treba u toku sledece godine da dobijemo. Naoruzanje je vec postavljeno i ispituje se sa kompletnim oruzanim sistemom Hfors.

http://www.airbus.com/newsroom/press-re ... ystem.html

“The next steps prior to qualification include a firing campaign, testing the whole fire mission spectrum through guns, cannons and rockets in Hungary as well as tests on the laser-guided rockets in Sweden before the end of the year,” said Jean-Luc André, HForce Program Manager at Airbus Helicopters. “As the launch customer for the H145M with the HForce weapon system, the Republic of Serbia has ordered nine H145M aircraft, including four attack helicopters equipped with HForce”, he added.
Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Konacno modernizacija T-80, a pre 2 godine su hteli da ga povuku iz naoruzanja..
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ma jeste, da povuku jedini,koliko toliko moderan tenk.

Naravno, da kod nas sve ne ide po rođačkoj liniji, modernizovali bi ga do sada 50x. Isto kao Rusi T72 ili Ameri M1A1.

JBT pa Hrvati su razvili Degmana....

Ali dobro, kod nas uvek mora da bude skuplja pita neg' tepsija....
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

Degman je valjda imao dosta uvoznih komponenti i dijelove Vihora.

Odgovori