Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Mogu tu po komsiluku da napravim nekoliko krugova i posle svakog da proveravam razliku, na otvorenom putu nemam uvek mesta za zaustavljanje.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Na leru mozes zaboraviti, kako je receno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
99% sam siguran da ostaje uvek u otvorenom položaju, ako je indikator slabog grejanja termostat koji je u otvorenom položaju onda tako vozim 12 god
Videću šta kažu mehaničari.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Samo kontrolom toplote creva mozes da utvrdis dal je otvoren, sad ne znam koliko vremena treba tom motoru da se iole zagreje i koja je to temperatura po sarticu kog nemas, najbolje bi bilo kod tebe dijagnostikom pratiti temperaturu motora i grejanje creva tako ce najsigurnije da se utvrdi, ne znam jel taj auto podrzava one kucne elm327 dijagnostike preko telefona kao najlaksu i najjeftiniju varijantu da ne juris i placas majstore, ja sam tako proveravao kod mene skoro jer je pocao da zeza termostat, ostajao u nekom poluotvorenom polozaju, desavalo se da mi crevo bude toplo vec na 50-60 stepeni (po dijagnostici i kazaljci cajgera) a termostat trebalo da otvori tek na 80, tako da sam ga odmah zamenio. Evo i sad na drugom autu koji sam uzeo slicna stvar se desava sudeci po kazaljci ali nisam jos kacio dijagnostiku i kontrolisao ali izgleda je i kod njega termostat za zamenu pa cu i to proveriti ovih dana.
Gledam sad preko ProdajeDelova, termostati su oko 4000-6000 din (Mahle, Meat Doria, Gates, Calorstat), pretpostavljam da je sve to manje vise isti djavo. Mogu samo da proverim sa mehanicarima sta i kako, ali vec mi se javljaju neki novi problemi koji ce proisteci iz te popravke.
To nije popravka već zamena neispravnog dela. Ne vidim šta može loše da izađe iz toga.
Kod mene je to itekako cesta pojava. Popravis jednu stvar, iz te popravke obavezno izbije neki novi problem. Bilo zbog nepaznje mehanicara, bilo zbog loseg kvaliteta delova. Ali evo unapred vam javljam da ce biti neka zackoljica, samo ostaje da vidimo sta.
Vernet termostat kupi ako ima
Nije mi trebalo puno testiranja, posle 10 minuta rada motora (5 od toga vožnja) crevo koje vodi na hladnjak je bilo mlako na dodir. Tako da moraću da menjam i to.
Kako je sve doslo izgleda na red za zamenu na tom autu bolje ceo auto promeniti 

A nemoj tako, možda se i samo popravi.
Pa mogao bih, imam sigurnog kupca koji me smara da mu prodam auto svaki put kad me vidi na ulici. Ali ne želim da se odreknem svega uloženog i svih popravki za neki nov auto na kom ću morati sve iz početka.OMP napisao:Kako je sve doslo izgleda na red za zamenu na tom autu bolje ceo auto promeniti
Ja se ne bih ni sekunde mislio, prvo sto je taj auto tesko prodati, realno je los auto, ne znam tog ko je bio zadovoljan A klasom te generacije a znam ih nekoliko koji su je imali, drugo sto je bolje prodati ga sad dok je iole ispravan i odrzavan nego kad ga jos neke vec investicije stignu pa kad se mozda opravke i ne isplate, nema ko da popravlja i kad auto nece imati nikakvu vrednost a trece su i godine koje su pozamasne. Kad kupujes sledeci auto kupis nesto pristupacnije tvom dzepu sto se tice odrzavanja a i sto se tice majstora koji to mogu da odrzavaju posto i na njih kukas, realno od A klase svaki iole pametan majstor bezi 

Punto ili panda su za njega kec na deset. To može i sam da održava.