Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Ne brže od života!

Post od Ogi »

Upravo.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Isuzetno zeznuto mesto zbog dugačkog pravca gde svi nagaze ili pretiču. Djip verovatno nije ništa mogao bolje da uradi ako je motor išao brzo ili je bio zaklonjen. Prava zamka, slučna situacija kao i sa Pežoom...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Merio sam sad iz Google Eartha na osnovu lokacije koju je Maxer postavio. Ispada da se traka sa dolaznim saobraćajem na levo vidi najviše 90m, možda i manje a na desno nekih 110m. Više zbog rastinja nego zbog same krivine.

Onda sam uzeo street view i krenuo putem kojim je došao motor da vidim da li ima neko ograničenje brzine. Kilometar dalje vidim spomenik pored puta, i tu je neko poginuo. Jako slično uključenje između dve krivine. Našao sam posle i znak - 60 je ograničenje na toj deonici. 90% nas (i ja isto) bi reklo ovo je glupo ograničenje, put je dobar, malo krivudav, lepa priroda, misliš ništa ne može da se desi. A nije tako.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Neverovatno je koliko ima tih smrtonosnih zamki na putevima, a pogotovo gradskim ulicama. Svojevremeno sam baš dosta razmišljao i zagledao takva mesta dok vozim. Poseban biser su mesta za kontejnere na raskrsnicama i to na liniji preglednosti.
Vrh je bila tek puštena deonoca obilaznice od Ostružnice do Orlovače gde su iscrtali linije na kolovozu kontra od svake logike - pune na pravcima, isprekidane ispred nepreglednih krivina. Vremenom su ispravljali, ali siguran sam da je nekoliko života ugašeno zbog nekog retarda koji je kupio diplomu i radno mesto.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

:kuku:
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Uff, inače primećujem po Bgu i noću neke motokultivatore s prikolicama i sl vozila naravno neosvetljena, koliko sam skapirao saobraćajci se prave da ih ne primećuju, opasne stvari po meni. Verovatno to prolazi u fazonu ´rade ljudi´, ok što rade ali direktno ugrožavaju druge a i postoji jasna kazna u zakonu o neosvetljenim vozilima noću.

Ovo oko nesreće sa motorom, složio bi se sa većinom čak kada su mišljenja potpuno suprotna. Ima vrlo različitih vozača motora, ali mi je zapalo za oko goblinov post u kome navodi greške drugih vozila od kojih po pravilu motociklista izvlači deblji kraj +1.
Takođe maxter lep prikaz mesta nesreće, a i Veljina konstatacija da u principu ima dosta na prvi pogled skrivenih opasnosti.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sinoć su vukli trosed na motokultivatoru, čovek sedi gore i balansira. Horor.

Vozio sam pa nisam mogao da slikam.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

I ja sam naleteo na njega, čak mi se čini da je dole bio prvo jedan komad nameštaja pa tek onda trosed iznad. Taj "balanser" je baš bio visoko.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Ti neosvetljeni kultivatori su jedna od najopasnijih pojava u saobraćaju Srbistana, veliku zaslugu imaju NVO koje skaču čim policija i mrko pogleda SSS ekipu.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

E tako se to radi :)

B92: Obračun s nasilnim vozačima:Buldožerima na motocikle VIDEO http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1132722
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Velja napisao:Ti neosvetljeni kultivatori su jedna od najopasnijih pojava u saobraćaju Srbistana, veliku zaslugu imaju NVO koje skaču čim policija i mrko pogleda SSS ekipu.
Treba nam jedna akcija fantoma da vidis kako se to za par dana regulise :D
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Laki021 napisao:E tako se to radi :)
:plusone:
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Skroz ok, tako i treba. U članku lepo piše ,citiram ˝ većinom mladi i bez vozačke dozvole, jurcaju ulicama na neregistrovanim, nelegalno modifikovanim motociklima, i na motociklima i ATV vozilima - "kvadovima", namenjenim isključivo za terensku vožnju.˝
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Bas su zaostrili, evo par bitnih isecaka:

Ove godine je oduzeto 679 motocikala i "kvadova", 95 odsto više nego prošle, a desetine vozača su uhapšene zbog nasilne vožnje, ugrožavanja drugih i sličnih nedela.

I potpuni hit, ovo je izgleda dobar poslovni model :)

Njujorška policija će od prodaje zdrobljenih motocikala otpadu dobiti oko pet centi po kilogramu.
Odgovori