Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Ne brže od života!

Post od Velja »

Nisam gledao zvaničnu statistiku, ima negde da se nađe sigurno... U glavi mi onaj bulevar u NS gde često ginu na pešačkom prelazu.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jeste to je taj jedan poznati slucaj, inace je ta brojka verovatno zanemarljiva.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

ftj, ako voziš motor kulturno i bezbedno (namerno ne kažem brzo ili ne-brzo, pošto se može voziti i veoma brzo i veoma bezbedno), onda si svakako u manjini.

Skuteri, motori srednje veličine, i svi ovi najčešće što su na drumu, obično su konstantno veoma incidentni. Moćan i skup motor, može da ide u paketu sa vozačem, koji poštuje spravu, motociklizam, tuđe živote, a svoj život pre svega. Takvu kombinaciju je veoma lepo videti na ulici.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Ako uzmeš u obzir odnos broja motocikala i automobija, pa prepoloviš zbog zimske apstinencije... Ne bih zanamarivao ni jedan život.

Gledam samo šta rade na Adi po pešačkim i biciklističkim stazama, ljudi se panično sklanjaju u travu :ccc:
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Daleko su bahatiji i bezobzirniji zato sto mogu, sa tablicom ispod zadnjeg blatobrana ih ne zanimaju kamere i radari, a ima i nezanemarljiv broj neregistrovanih.
Na autoputu se uglavnom provlace bez placanja putarine itd.

Ali pored svega toga i isecanja koje oni uglavnom rade prvi su da cmizdre i placu kada neko njih isece jer su ranjiviji, a prvi ne vode o sebi racuna.

Gobline ti verovatno polako vozis motor jer jedva postize brzinu obicnog fokusa 1.6, a pritom daleko losije lezi i koci, kazes i sam da si sa brzim i sposobnijim motorima brze vozio.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

A za razliku od vozaca automobila cesce plate glavom ceh.

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kako god, ja ih ekstremno pazim, i njih i bicikliste. Dajem migavce, sklanjam se, dajem do znanja ostalim učesnicima da je tu motor ili bicikl. Ne treba mi u životu ni da vidim da im se nešto loše desi, a ne da učestvujem...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

+1
Isto...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

+2
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

ftj napisao:Jeste to je taj jedan poznati slucaj, inace je ta brojka verovatno zanemarljiva.
Meni sasvim dovoljan jer je stradao kolegin klinac :ccc:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I ja izuzetno pazim kako vozim kada vidim nekog na motoru ili biciklu u blizini jer su totalno nepredvidivi i uvek se trudim da im dam prostora, pazim da ih ne isečem i slično. Vrlo ćeš retko nekoga videti na motoru da strpljivo vozi i stoji iza tebe u koloni (ili da lagano vozi na magistrali - ako i vidiš to su obično stariji ljudi na čoperima ili parovi enduro motorima koji idu na dalje ture). Obično se svi provlače i guraju gde god mogu. Ograničenja brzine se naravno ne pridržavaju niti im to pada na pamet, a najviše mi na živce idi oni neiživljeni i iskompleksirani likovi sa "R"-ovima koji rču i arlauču po čitav dan po gradu. Na pravcu kraćem od 200-300 m oni ga dignu u par sekundi na 150 km/h (ili na zadnji točak), valjda da bi ga svi čuli i videli. Debili na kvadrat. :nonono: Na takve bih se zaletao i rušio ih po cesti autom da smem. Jako lepo je je ovde sve već rečeno, većina motocilista je vrlo bezobrazna, bahata i neoprezna, a onda im je ceo svet kriv kada poljube asfalt i ogule leđa i guzicu. :nonono:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Nekad pozelim da vozim neku krntiju i da "slucajno" otvorim vrata u pravom momentu (= dok mi se pajser provlaci izmedju mene i auta pored mene i to sa po par cm sa obe strane).
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Veoma inteligentno nema sta.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Delijo, pa zašto se neko odluči da kupi motor, zbog vetra u kacigi ili da pre stigne i s manje gužve?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Provlacenje kad kolona stoji je meni sasvim ok, problem je kad u pokretu siluju provlacenje

Sent from my HTC One using Tapatalk
Odgovori