Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Nisam gledao zvaničnu statistiku, ima negde da se nađe sigurno... U glavi mi onaj bulevar u NS gde često ginu na pešačkom prelazu.
Jeste to je taj jedan poznati slucaj, inace je ta brojka verovatno zanemarljiva.
ftj, ako voziš motor kulturno i bezbedno (namerno ne kažem brzo ili ne-brzo, pošto se može voziti i veoma brzo i veoma bezbedno), onda si svakako u manjini.
Skuteri, motori srednje veličine, i svi ovi najčešće što su na drumu, obično su konstantno veoma incidentni. Moćan i skup motor, može da ide u paketu sa vozačem, koji poštuje spravu, motociklizam, tuđe živote, a svoj život pre svega. Takvu kombinaciju je veoma lepo videti na ulici.
Skuteri, motori srednje veličine, i svi ovi najčešće što su na drumu, obično su konstantno veoma incidentni. Moćan i skup motor, može da ide u paketu sa vozačem, koji poštuje spravu, motociklizam, tuđe živote, a svoj život pre svega. Takvu kombinaciju je veoma lepo videti na ulici.
Ako uzmeš u obzir odnos broja motocikala i automobija, pa prepoloviš zbog zimske apstinencije... Ne bih zanamarivao ni jedan život.
Gledam samo šta rade na Adi po pešačkim i biciklističkim stazama, ljudi se panično sklanjaju u travu
Gledam samo šta rade na Adi po pešačkim i biciklističkim stazama, ljudi se panično sklanjaju u travu

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Daleko su bahatiji i bezobzirniji zato sto mogu, sa tablicom ispod zadnjeg blatobrana ih ne zanimaju kamere i radari, a ima i nezanemarljiv broj neregistrovanih.
Na autoputu se uglavnom provlace bez placanja putarine itd.
Ali pored svega toga i isecanja koje oni uglavnom rade prvi su da cmizdre i placu kada neko njih isece jer su ranjiviji, a prvi ne vode o sebi racuna.
Gobline ti verovatno polako vozis motor jer jedva postize brzinu obicnog fokusa 1.6, a pritom daleko losije lezi i koci, kazes i sam da si sa brzim i sposobnijim motorima brze vozio.
Послато са GT-N7100
Na autoputu se uglavnom provlace bez placanja putarine itd.
Ali pored svega toga i isecanja koje oni uglavnom rade prvi su da cmizdre i placu kada neko njih isece jer su ranjiviji, a prvi ne vode o sebi racuna.
Gobline ti verovatno polako vozis motor jer jedva postize brzinu obicnog fokusa 1.6, a pritom daleko losije lezi i koci, kazes i sam da si sa brzim i sposobnijim motorima brze vozio.
Послато са GT-N7100
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
A za razliku od vozaca automobila cesce plate glavom ceh.
Sent from my LG-H440n
Sent from my LG-H440n
Kako god, ja ih ekstremno pazim, i njih i bicikliste. Dajem migavce, sklanjam se, dajem do znanja ostalim učesnicima da je tu motor ili bicikl. Ne treba mi u životu ni da vidim da im se nešto loše desi, a ne da učestvujem...
+2
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Meni sasvim dovoljan jer je stradao kolegin klinacftj napisao:Jeste to je taj jedan poznati slucaj, inace je ta brojka verovatno zanemarljiva.

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
I ja izuzetno pazim kako vozim kada vidim nekog na motoru ili biciklu u blizini jer su totalno nepredvidivi i uvek se trudim da im dam prostora, pazim da ih ne isečem i slično. Vrlo ćeš retko nekoga videti na motoru da strpljivo vozi i stoji iza tebe u koloni (ili da lagano vozi na magistrali - ako i vidiš to su obično stariji ljudi na čoperima ili parovi enduro motorima koji idu na dalje ture). Obično se svi provlače i guraju gde god mogu. Ograničenja brzine se naravno ne pridržavaju niti im to pada na pamet, a najviše mi na živce idi oni neiživljeni i iskompleksirani likovi sa "R"-ovima koji rču i arlauču po čitav dan po gradu. Na pravcu kraćem od 200-300 m oni ga dignu u par sekundi na 150 km/h (ili na zadnji točak), valjda da bi ga svi čuli i videli. Debili na kvadrat.
Na takve bih se zaletao i rušio ih po cesti autom da smem. Jako lepo je je ovde sve već rečeno, većina motocilista je vrlo bezobrazna, bahata i neoprezna, a onda im je ceo svet kriv kada poljube asfalt i ogule leđa i guzicu. 

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Nekad pozelim da vozim neku krntiju i da "slucajno" otvorim vrata u pravom momentu (= dok mi se pajser provlaci izmedju mene i auta pored mene i to sa po par cm sa obe strane).
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Veoma inteligentno nema sta.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Delijo, pa zašto se neko odluči da kupi motor, zbog vetra u kacigi ili da pre stigne i s manje gužve?
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Provlacenje kad kolona stoji je meni sasvim ok, problem je kad u pokretu siluju provlacenje
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk