Malo preterujete, ti o kojima vi pricate treba da voze nove mercedese a ne da zive normalno, dok prosecan radnik treba da zivi prosecno.
Isto kao sto "unutrasnjost" ima predrasude ok BG, vidim da je i vice-versa.NexT napisao:.
A, 300 evra u unutrasnjosti Srbije je mnogo vise nego 300 evra u Beogradu.
Pogledaj malo plate za koje ljudi rade po unutrasnjosti, pa ces videti da su uslovi i plata Fiata sasvim korektni.
superboss napisao:
Za normalan život, ne preterano izdašan, realna plata u SRB je oko 1000e.
Nema tu šta da se misli -jednostavno treba sabrati cene osnovnih potreba. Problem je što mnogo ljudi koji su se uvalili na udobna i plaćena mesta (kao i ja, uostalom) iz krajnje niskih razloga zagovaraju neka surova i elitistička pravila života predstavljajući svoje pozicije kao isključivo ličnu zaslugu i odraz ličnih kvaliteta. Za početak, treba biti iskren prema sebi...Laki021 napisao:superboss napisao:
Za normalan život, ne preterano izdašan, realna plata u SRB je oko 1000e.
Ja kad to kazem, mnogi kazu da sam lud i da preterujem, ali zaista tako mislim.
To što su domaći političari u istom lopovskom timu sa poslodavcima ne znači da se treba pomiriti sa takvim stanjem i mizernim životom ili da treba napustiti posao koji korektno radiš. Upravo to opravdava sve vrste borbe za goli opstanak i dostojanstvo, koliko god taj radnik bio neobrazovan, nepoliglota, ružan ili neintiligentan. To je tekovina postrobovlasničke civilizacije...Floyd napisao: Ali kakve veze s'tim ima jedan kapitalista zvani Fiat kad je drzava propisala minimalac od 200e?
Znam primer jednog ambicioznog političara koji nije našao za shodno da nauči engleski, pa eto postade ...dragvorl napisao:Znam konkretne primere ljudi koji su isli u skole po 4-5 godina i nisu nasli za shodno da nauce engleski iako ce danas sutra biti fakultetski obrazovani, a imali su uslove da nauce, ali eto, sto bi...
Tacno tako. E, zato je Srbija tu gde jeste.mr.Big napisao:Znam primer jednog ambicioznog političara koji nije našao za shodno da nauči engleski, pa eto postade ...dragvorl napisao:Znam konkretne primere ljudi koji su isli u skole po 4-5 godina i nisu nasli za shodno da nauce engleski iako ce danas sutra biti fakultetski obrazovani, a imali su uslove da nauce, ali eto, sto bi...