TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Sloba »

Floyd napisao:
Sloba napisao:Šta ima od 4K signala u Švicarskoj?
Kao sto rece Laki, nema nista a verujem da nece ni biti u skorijoj buducnosti.
Ja sam FHD TV kupio kad nije postojao ni jedan komercijalni HD kanal. Masovni prelazak emitera na HD je poceo pre god-dve dana.
Sledeci put se necu zahebati da platim +1000e jos jednu nalepnicu na ekranu :naughty:

Nego, kad smo kod TV-a...gledao sam skoro onu novu Samsung plazmu (F8580) i ne svidja mi se slika.
Kontrast je slab a uglovi gledanja katastrofa. Jedino sto lepo izgleda.
Za mene i dalje najbolju sliku ima Sony W9, neki LG (ne znam oznaku ali u toj cenovnoj klasi) pa tek onda Samsung serija 7 i 8.
Jedino sto me vuce prema Samsungu je dostupnost nekih aplikacija koji su meni interesantne.
Laki021 napisao:Plus, ako kupujes dogodine tv, neces valjda uzeti HD pa za godinu dve kad 4k postane masovno menjati TV.
Ja hocu jer ne bih da dam 2000 vise za nesto sto cu koristiti za 2-3 godine.
Em ce tad da takvi televizori budu jeftiniji, em ce taj sto sad kupim, biti boolja.
Sve to, em, kao što je već pomenuto, 4K ima smisla na baš velikim dijagonalama, onakvim kakve se neće naći u bar 90% kuća. Kao što se na 32", sve uz 1080p materijal, ne može zaključiti da li je FHD ili HD ready, tako će i na panelima 40-50" biti nebitno da li je rezolucija FHD ili UHD pa sve i da ulazni signal bude 2160p. Na većim ok, vizuelni doživljaj je odličan.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Floyd,
Zamisli ja u Lozani imam imam tolerantan i malo opicen komsiluk, zbog ovoga godinama vrlo glasno gledamo filmove i slusamo muziku bez problema :)
I ja sam po dolasku ovde neko vreme ziveo u zgradi, u naselju gde prakticno nema svajcaraca :)
Preko puta moje je bila zgrada puna portugalaca i italijana odakle je vikendom bila nenormalna buka a ni u mojoj zgradi nije bilo bolje.
Sad sam u zgradi gde su sve sami zadrti sviceri koji su svi tu preko 20 god pa su me prijavljivali i kad se tusiram nocu kad dodjem iz grada.
Ne smem ni da zamislim sta bi bilo za muziku :kezo:

Mislim da ni tebi nece biti nista bolje tamo gde si uzeo stan...jedino da se nadas da je izolacija vrhunski odradjena.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Pa 51" sam apsolvirao, vreme je za nesto vece :) Do 50 verovatno i nema neke razlike sa 4m, ali ja recimo i na 51" cesto gledam sa 2m i tu sigurno moze da se vidi razlika izmedju hd i 4k.
Inace video sam 4k TV uzivo, jako lepo to izgleda :)

Floyd, ako ces bilo kakvu iole smislenu ideju o slici TV-a da dobijes gledajuci ih po radnjama onda idi u Fnac gde ih drze u manje vise mraku i kolko tolko se trude da ih pristojno podese.
Sve sto vidis u MM i sl je potpuno beskorisno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma jasno je to meni ali mogu da vidim da su uglovi gledanja veoma losi.
A Fnac nema radnje u DE delu, ipak je to FR radnja :)
Poslednja izmena od Floyd u 24 Nov 2013, 22:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Raspakuješ bilo koji Samsung iz 2012. i njegovog naslednika iz 2013. godine, upališ ih i zaključih da stari model ima bolju sliku - dinamičniju, kontrastniju, bogatiji kolorit. Zapravo, ranije su Samsungovi televizori dolazili sa aktiviranim dinamičnim modom slike da bi od ove godine prešli na standardan. Kako i zašto, teško je reći, ali u praksi ako ne podesiš televizore na isti mod, posmatrač je u zabludi. E, sad, kada se u celu priču ubace i desetine drugih modela drugih proizvođača, lako je zaključiti da televizori najverovatnije nisu "ispeglani" i da zaključci koje donosimo nakon gledanja nisu merodavni. Ako postoje show room-ovi gde se vodi računa o takvim stvarima, to je za pohvalu.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao:Ma jasno je to meni ali mogu da vidim da su uglovi gledanja veoma losi.
A Fnac nema radnje u DE delu, ipak je to FR radnja :)
Nije mi to uopste palo na pamet, ja sam gledao Lozani i cesto volim tamo da navratim da vidim te vrhunske televizore, njih posebno istaknu i podese...

I odmah da ti kazem, ne znam sta si i gde video ali nema teoretske sanse da Samsung series 8 plasma ima los kontrast i uglove gledanja :)
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Delija, koliko je Stello iz sredine 2010 pregazilo vreme kako kazes, jos je vise pregazilo tu opremu kojoj cenu izrazavas u DM. To bese prosli vek, tako li je?

Ekipa iz 6 Moona cesto ce pustiti i ono za sta su dobili novce, sto je uobicajeni slucaj kod hiFi novina, zato treba uzeti u obzir i druge izvore, kojima nisam hteo da zatrpavam post.

A momci sa foruma koja su "isekli" Stello su isti ona sto lampiziraju sta dohvate i koji forum napustaju stari clanovi jer vise ne mogu da trpe pro$e&av@nj@ raznih vrsta ili ti patkometriju.

Delija, ja htedoh da pripomognem. Svojim uredjajima (iz ovog veka) sam zadovoljan, a tebi puno srece u obnovi sistema.

P.S. Jes malo skripe, ubile ih tri godine starosti :mrgreen:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Laki021 napisao:I odmah da ti kazem, ne znam sta si i gde video ali nema teoretske sanse da Samsung series 8 plasma ima los kontrast i uglove gledanja :)
U MM sam ga video, model od 55" ali to nije bitno.
Meni je na LED-u bila bolja slika a ne verujem da je namerno tako nastelovan...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Pisao sam početkom ove godine o utiscima sa prezentacije Samsungovih modela za 2013. godinu pre pojavljivanja istih u prodaji. Razlika između LED-a serije 8 i plazme serije 8 bila je neverovatno mala, mnogo-mnogo manja nego što je bila kod modela iz prošle godine. Plazme čkilje naspram LED-a i tako će biti sve dok ne odustanu od njih, ali to je puno manje, kako kod Samsunga, tako i kod drugih proizvođača u odnosu na generaciju 2012 i starije. U kućnim uslovima, gde nemaš deset drugih televizora za poređenje, bude kako treba. Na kraju krajeva, ljudsko oko percipira blještavo i napadno kao bolje. Plazma ima mirniju sliku od LED-a i to joj zapravo dođe prednost, a ne mana kako se na brzinu može zaključiti. Ono što im i dalje smeta mnogo više nego LED-u je svetlo, bilo dnevno ili veštačko.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Sloba napisao:4K ima smisla na baš velikim dijagonalama, onakvim kakve se neće naći u bar 90% kuća. Kao što se na 32", sve uz 1080p materijal, ne može zaključiti da li je FHD ili HD ready, tako će i na panelima 40-50" biti nebitno da li je rezolucija FHD ili UHD pa sve i da ulazni signal bude 2160p. Na većim ok, vizuelni doživljaj je odličan.
Naravno ali opet je taj vizuelni dozivljaj super samo dok gledas fabricki promo video :)
Najmanja dijagonala koja se nudi za 4K je 55" i tu je cisto zbog prestiza, da kazes da "imas 4K" i to platis skoro duplo vise nego ekvivalentan FHD model.

Ne poricem ja da je to buducnost ali nema potrebe za zurbom.
Tako sam se pre neki dan nalozio na PS4, cisto da ga imam medju prvima a onda vidim da ne podrzava PS3 igre od kojih su mi neke jos zanimljive pa sam rekao "ma vazi".
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

zuzazu napisao:Delija, koliko je Stello iz sredine 2010 pregazilo vreme kako kazes, jos je vise pregazilo tu opremu kojoj cenu izrazavas u DM. To bese prosli vek, tako li je?

Ekipa iz 6 Moona cesto ce pustiti i ono za sta su dobili novce, sto je uobicajeni slucaj kod hiFi novina, zato treba uzeti u obzir i druge izvore, kojima nisam hteo da zatrpavam post.

A momci sa foruma koja su "isekli" Stello su isti ona sto lampiziraju sta dohvate i koji forum napustaju stari clanovi jer vise ne mogu da trpe pro$e&av@nj@ raznih vrsta ili ti patkometriju.

Delija, ja htedoh da pripomognem. Svojim uredjajima (iz ovog veka) sam zadovoljan, a tebi puno srece u obnovi sistema.

P.S. Jes malo skripe, ubile ih tri godine starosti :mrgreen:
Izvini, ali pricas napamet...

DA100 je iz 2005. godine, dok je signature verzija (blago osvezena - dodata USB konekcija, 192/24 upsampliing, I2S) iz 2008. godine. Sustina iliti DAC chip je identican. Tvoj uvazeni 6Moon je radio review u februaru 2009. godine... :)

Za razliku od pojacala i zvucnika gde vise i nema mnogo sta da se "izmisli" tehnologija koja se koristi za DAC-ove jos uvek dobrano napreduje...

p.s. Naravno da je moj sistem daleko od onoga sto treba da bude - vrlo verovatno ce prvi sledeci upgrade biti Karan Acoustics KA I180 Mk2 integralac, al' otom-potom... :muzika:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Duzan sam ti izvinjenje, jeste jedna godina razlike za ovaj Signature. Ubilo ga vreme, pojeli ga moljci.

Ja ne bih mogao da stavim ruku u vatru da bi moji ESL 63, Electrocompaniet Preampliwire Iia i Ampliwire 65, Linn sa Grace F9f od pre 25 godina ili vise, i danas bili Hi End kao sto su tada. Izmisljeno je tu sto sta i ako ti mislis da nije.

Zato ne bih bas gurao ni to tvoje tamo gde mu nije mesto, u eri ribonna, ekspanzija horni, sirokopojasnih zvucnika, omnidirekcionalnih zvucnika, i tako dalje i tako blize.

O Karanu NO COMMENT. Rekoh, uzivaj....
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Opet - nije ni iz 2008. vec iz 2005. :)
Kao sto rekoh sam DAC je identican...

Cek polako... Nisam sad razumeo... Ti rece da imas sprave stare 3 godine. Otkud sad ovi (vrlo zanimljivi) matorci? :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ja imam Signature koji je na slikama koje vidis, tako nek ti bude 2009 godina, nek ti bude i 2005 i 2003 al je ovaj vek :mrgreen:

A kada sam prestao da se bavim ovom bolescu imao sam te interesantne matorce, plus Marantz 2130 sa osciloskopom, a ESL su stajali na Arcici stalcima. pre toga je bio Krell KSA50 sa Celestion SL 600 i tako dalje i tako dalje. Bedini 25 -25 da ne propustim, kao bolnu tacku (jedva ga nabavih).

Btw, iz fabrike smo dobijali Electro po ultra niskim cenama, te me je kao prvu ruku komplet kostao oko 5000 dem, sad polovan slican komplet ide za 1200evra, znaci li to da ne valja (a propo cene za polovan Stello)?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Sta je sada ostatak sistema pored tog nesrecnog Stello-a? :)
Odgovori