Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Crna Gora kolima

Post od Velja »

Samo Ada Bojana :mangup:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kad si već pomenuo taj deo obale, mogu da se kladim da većina ne zna da je Ulcinjska velika plaža popularno mesto za kajtove:

Slika

Slika
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

@Ji4Tze, pa kad je tako lose i niko ne dolazi, od cega ja zivim?

Sto se tice mora mislim da preterujete. Samo treba malo probrati lepse plaze a itekako ih ima.

Za pred post sezonu i ponudu u agencijama u Srbiji situacija je sledeca. Interesovanje agencija postoji ali imaju problem da dodju do slobodnih kapaciteta posto je sve rasprodato, zato i fali ponuda. Akcije u pred post sezoni se prave ali ni blizu povoljno kao u GR. Gledajuci iz svog ugla ne vidim razlog da toliko spustam cene posto mi je svakako sve puno od 20.4. do 10.10.

Velika ulcinjska plaza i ada su perverzija, ko nije bio obavezno da obidje. Ja vozim kajt pa mi je poseban gust.

Sent from my C6903 using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Da je budva u francusku bila bi monte karlo, ovako je malo naprednija kaludjerica cast izuzecima. Al sta ces nemamo nikog blizeg pa ce tako uvek moci da se racuna na ogroman priliv turista iz SRB.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Nijednom se nisam vratio iz CG bez stomacnog virusa. :glavomuzid:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ftj napisao:Da je budva u francusku bila bi monte karlo
A da imaju AV za vođu bila bi Budva na moru :)
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

goblin
Živiš od ljudi koji verovatno nikada nisu bili u inostranstvu. Takvih je više od 50% što iz Srbije idu u CG na more.
Ima i onih koji se zahebu, pa posle 3-4 letovanja u inostranstvu, reše da posete CG. I po pravilu shvate da su se zahebali.
Stomačni virus i CG, je ko momak i devojka, nerazdvojna ljubav.

Noćni život u Budvi?? Prvo tu seljanu ne trpim. Koliko je samo momaka (maloletnici) iz našeg kraja dobilo batine po budvanskim kafićima i plažama u zadnje 2 godine. Neki su ostali invalidi. A devojke maltretirane. Buku od koje ne mogu da spavam, parkinge koji se naplaćuju a nema ih. Suncobrani i ležaljke koji su papreni, a nabijeni kao u d......tu.
Bilo bi to lepo primorije, kad bi priroda obrisala sve što Milogorci napraviše.
O putevima, gužvi na granici (ako se Gostun može smatrati granicom), policiji, neradnicima, mržnji prema Srbima u primoriju, u Milogoriji, ne treba pisati. To je poznato i u Svajcarskoj, a kamo u Srbiji. Rusi su ih digli za bar 2 nivoa, a sad su ih odje...bali. Koji su to ljudi, to samo može Milogorija da da.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Pola stvari koje pišeš važi i za Zlatibor. Dobro, možda ne pola, ali kao što Zlatibor nije samo taj centralni deo gde nemaš ni osećaj da si na planini, tako ni Crna Gora nije samo Budva u sred sezone.
Era
Reactions:

Post od Era »

Zlatibor nisam hvalio.
I Zlatibr su manjim delom upropastili zlatiborci.
Zlatibor je preslikan Beograd, po svemu, i po cenama, kulturi, objektima... Jedino je javni red i mir daleko bolji, jer je Zlatiborom upravljao pokojni Boško Radonjić.
Zlatibor, kao i Kopaonik, je uništen od strane Beograda.
Samo je sreća što Beograđani još nisu naučili šta je Zlatibor. Za njih su to Kraljeve Vode, prečnik od oko 3-4km.

A i oni što pođu u Crnu Goru, obavezno probaju i Zlatibor.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Ove godine su spojeni Usrks i 1. maj. Tih 5-6 dana je dovoljno da se napravi mala CG tura - malo Durmitor, pa onda dole Kotor, Budva, Petrovac, Sv. Stefan, u povratku Lovćen, Biogradsko jezero... Ako bude lepo vreme mnogo bolje za obilazak i uživanje u prirodi nego u sred sezone.

Maj 2012, Pržno:

Slika

Slika

Maj 2013, Lučice kod Petrovca:

Slika

Slika
Era
Reactions:

Post od Era »

grujicd
Prava stvar. Dugo godina sam tako radio. 1 maj u Budvi ili Petrovcu, to jeste obilazak na široko svega. Samo da vreme posluži, bude tu i kupanja.
Neko pominja Grčku u ranoj predsezoni. Tamo je more led ledeni za uskrs - 1 maj. Nema kupanja ni pod razno. A kako je u tom periodu hladnije more nego u CG, ne umem da objasnim.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Utjeha je nekad bila mesto sa prelepom uvalom, cistom vodom i normalnim svetom.
Danas ne moze da se stavi peskir ili pronadje slobodna lezaljka... Viletine izgradjene na sve strane, sve vise ljudi a plaza i dalje ista.
Infrastruktura nikakva, vodovod samo prolazi duz magistrale, Utjeha nema prikljucak na isti.
Kao mali sam spijunirao mlade nudistkinje sa brda a sad su probili to brdo pa ne moze ni da se dodje neprimetno :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

A i vise nisi mali :kezo:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Day Walker napisao:Utjeha je nekad bila mesto sa prelepom uvalom, cistom vodom i normalnim svetom.
Danas ne moze da se stavi peskir ili pronadje slobodna lezaljka... Viletine izgradjene na sve strane, sve vise ljudi a plaza i dalje ista.
Infrastruktura nikakva, vodovod samo prolazi duz magistrale, Utjeha nema prikljucak na isti.
Kao mali sam spijunirao mlade nudistkinje sa brda a sad su probili to brdo pa ne moze ni da se dodje neprimetno :kezo:

https://www.youtube.com/watch?v=QFFjuyQaalU
Slika
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Era napisao:goblin
Živiš od ljudi koji verovatno nikada nisu bili u inostranstvu.
Eto, sad ti znas strukturu mojih gostiju, o boze :glavomuzid:
Ako te bas zanima, moja struktura gostiju je 99,9% iz Rusije a tek prosle godine sam prvi put imao upite i aranzmane iz Srbije, i zamisli interesantne situacije da su agencije iz Srbije trazile fiksni zakup... Mada sam i za sledecu sezonu opst sve izdao rusima.
A kako mi se cini, ovi sto dolaze su ipak videli malo vise od CG...

PS - jel mislis da i gosti koji dolaze u Splendid, Avalu, Sveti Stefan (2.000eur noc), Porto Montenegro (500eur noc), brojni gosti sa jahtama (izuzetna ekspanzija), kupci nekretnina po milionskim cenama.... isto nisu nigde bili nigde osim u CG pa ne znaju sta valja? ;)
Era napisao: Noćni život u Budvi?? Prvo tu seljanu ne trpim. Koliko je samo momaka (maloletnici) iz našeg kraja dobilo batine po budvanskim kafićima i plažama u zadnje 2 godine. Neki su ostali invalidi. A devojke maltretirane. Buku od koje ne mogu da spavam, parkinge koji se naplaćuju a nema ih. Suncobrani i ležaljke koji su papreni, a nabijeni kao u d......tu.
Bilo bi to lepo primorije, kad bi priroda obrisala sve što Milogorci napraviše.
O putevima, gužvi na granici (ako se Gostun može smatrati granicom), policiji, neradnicima, mržnji prema Srbima u primoriju, u Milogoriji, ne treba pisati. To je poznato i u Svajcarskoj, a kamo u Srbiji. Rusi su ih digli za bar 2 nivoa, a sad su ih odje...bali. Koji su to ljudi, to samo može Milogorija da da.
Sto se tice nocnog zivota, OK mozda tebi to ne odgovara, vise nisi u tim godinama, nisi u tom fazonu... sve je to OK i ne moze svakome to da odgovara.
Medjutim, ponuda nocnog provoda je vrhunska i to jednostavno ne moze da se ospori.

To sto neko dobije batine, a sta u BG se ne dobijaju batine? Jel mislis da se to makljaju na nacionalnoj osnovi?
Da provodis tamo malo vise vremena i da se malo vise kreces medju ljude shvatio bi kakvi su medjuljudski odnosi bas izmedju domacina i gostiju iz srbije.
PS - ovi sto su ostali invaliti u pislednjih par godina, jesi li ikada bar pokusao da procitas u novinama razloge invaliditeta?
Radi se o dva skoka sa ponte u plitku vodu na glavu u pijanom stanju, i jednom skoku sa 3 sprata hotela u drogiranom stanju. Informisi se malo pre nego sto krenes sa optuzbama. ;)
Realnih zamerki naravno da ima (a gde ih to nema?), neke si i pomenuo, ali treba biti malo realniji.

Pa pominjes mrznju prema Srbima u primorju a nisi ni svestan kakvu si glupost izjavio. Pa u Budvi imas oko 60% prosrpski orijentisanog stanovnistva, a sta tek da kazemo za HN? A cak i koji nisu tako orijentisani apsolutno im niko ne smeta, to podpisujem. Smesno!
Jedina lokacija gde mozes naleteti na ekstremiste jeste Cetinje, mada ni za tamo ne pamtim da sam cuo za bilo kakav incident.

Pominjanje "Milogorije" i "Milogoraca" mnoooogooo vise govori o tvojim licnim frustracijama i predsrasudama nego o relnom stanju.

Sto se tice odnosa sa Rusima. Apsolutno je tacno da su nas Rusi podigli i da smo apsolutno svi osetili veliki napredak zahvaljujuci njima.
Isto tako je apsolutno tacno da je velika sramota to sto je aktuelna vlast povukla odredjene politicke poteze (i prema Rusiji i prema Srbiji). Ali isto tako to nikako nije stav vecine stanovnistva, pogotovo ne na primoriju.
Ali hvala bogu pa je taj krizni period odnosa sa rusima iza nas i uspelo je sve da se izgladi na najbolji moguci nacin kao da se nista nije ni desilo. Najbolji dokaz je bas ova sezona pred nama za koju bas sa ruskog trzista imamo nezapamceno interesovanje i bukvalno nas ne bi pokrilo ni dupliranje kapaciteta (govorim i iz licnog iskustva).

Sto se tice same usluge i pominjanje "lenjosti"...
Kao prvo na tom planu se situacija bas drasticno promenila u pozitivnom smeru. Zavisi i na koje lokacije odlazis, ali evo na mestima gde se ja krecem usluga je na najvisem mogucem niovu. Jednostavno ljudi su investirali ozbiljnu lovu i niko nece da se igra sa svojom lovom.
Pritom ne treba zaboraviti da vas u CG najmanje sluze crnogorci. Pa ovde nema ni 15% zaposlenih crnogoraca u ugostiteljstvu, ogromna vecina sezonske radne snage dolazi iz inostranstva, a bas radnici iz srbije su ubedljivo najzastupljeniji.
Evo u mojoj firmi vec 12 godina nemam NI JEDNOG radnika iz CG i 90% mi dolaze iz Srbije a tako ce biti i ove sezone.
Odgovori