Putevi u Srbiji

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Putevi u Srbiji

Post od perfiko »

Moram priznati da nisam skoro išao pitem PA-VŠ. Jel moguće da je toliko propao da je jedan od najkritičnijih?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ne bih rekao. Mislim da je veci problem to sto je solidan put i sto svi voze brzo.
Problem je signalizacija na par mesta, posle pravca put samo nestane ispred tebe, a on je poceo da se spusta na levo npr.

Zrenjanin - Kikinda takodje nije los. Mislim, ako je taj put crna tacka, mi onda nemamo problema na putevima.
Put je relativno ok, ima par mesta gde je propao asfalt, to su letos sredjivali, ali naravno nisu sve. Opet, problem je signalizacija, kao i na svim putevima u Srb.

Od auto-puta do Sapca je realno usran put i znatno losiji od ova dva gore. Prvo, vozi se stalno kroz sela, a podloga je toliko postala losa da mi je zao i mene i mog auta.

Ne znam po kom je ovo kriterijumu, koliko ljudi ginu, koliko je los put, ili koliko ljudi ginu jer je los put i nema signalizacije.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Danas sam primetio na dva mesta, za pesake na semaforu ne rade svetla. Na jednom ne radi crveno, a na drugom zeleno svetlo. Ko je nadlezan za semafore? Jel isto putari?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Nigde ali nigde U SVETU ne postoji da SVAKO znaci SVAKO moze da raskopa ulicu, dva meseca je drzi raskopanu a onda je napuni nekim sranjem... i ostane rupa... nema veze da li je ulica renovirana pre 3 dana ili 3 godine, takvo ponasanje je apsolutno dozvoljeno...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Autobusom u kontrolu bezbednosti puteva
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/376011 ... sti-puteva

Samo jedan inspektor Ministarstva saobraćaja kontroliše sve državne puteve u Vojvodini, a za ostatak Srbije zaduženo je još devet inspektora.

Slika

To znači da 17.000 kilometara najznačajnijih saobraćajnica u Srbiji kontroliše deset inspektora, koji nemaju službene automobile, pa neretko u inspekciju idu autobusom.

- Nemamo službene automobile, pa recimo, ako je moje vozilo u kvaru, u inspekcijski nadzor moram autobusom. Samo nas je devetorica koji radimo južno od Beograda i ne možemo da stignemo ništa da kontrolišemo. Situacija je kritična - kaže jedan od inspektora.

On dodaje da se od početka godine prestalo s pritiscima iz „Puteva Srbije”.

- Do pre tri meseca se dešavalo da nam cepaju prijave ako spomenemo da pojedina državna preduzeća ne rade svoj posao. Velike pritiske su vršili na nas. Ipak u poslednja tri meseca napisali smo prijava kao za celu prošlu godinu - dodaje inspektor.

Milan Božović, savetnik u Ministarstvu saobraćaja, potrđuje da je inspektora za državne puteve malo.

- S ovim brojem inspektora ne može da se postigne što je planirano. Potrebno nam je više sredstava - kaže Božović.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Da li su zavrsili ibarsku, u kakvom je stanju ? Moram na put.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Gotova je, nije loše po meni...

sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Par meseci po puštanju u saobraćaj, te stepenika koji se stvorio, došlo je vreme da se krpi novi prilaz Pančevačkom mostu.

Slika
Slika

Ne, nije na slici stepenik, to su oni zgulili asfalt. Stepenik je na spoju sa mostom, a nasadiće se svako ko ne zna, jer ne deluje kao strašna stvar, ukoliko se ne obrati pažnja.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ne razumem o cemu pricas, gde se to tacno nalazi, prosao sam relativno skoro i nisam primetio nista cudno osim uobicajene katastrofe? P.S. Jesi li ti iz Borce?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Nova petlja, kada se penje iz Despota Stefana na most. Pred sam most, odnosno na spoju, prilazna rampa se slegla, pa kada se natrci na to mesto, stice se utisak kao da se na ivicnjak penjes. Udarac je za plakati, ako ne primetis na vreme.

Ti verovatno ides od Bogoslovije, tako da nisi natrcao. Da jesi, odavno bi oplakivao trap i kleo onoga ko je onakvo nesto napravio i pustio u rad...

I da, Borca City :D

TT
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ivicnjak, bukvalno...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

:o :o :o

Hvala Bogu sto tuda nisam prosao od kada je tako jer kada sam poslednji put prosao nije bilo tako strasno, da jeste, kao sto Pedja kaze, poludeo bih. Super sto imamo informaciju. Pedja, jesu li zavrsili popravku ?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Pogledah na kameri, saobracaj funkcionise, sto ce reci da su pustili u rad. Uvericemo se u kvalitet radova, vrlo brzo...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Tokom sledeće nedelje sanacija Starog savskog mosta

Slika
Kako bi se sprečilo dalje širenje udarnih rupa na Starom savskom mostu, Grad je odlučio da izvrši sanaciju udarnih rupa, rušenje i zamenu asfalta između spoljne šine i metalnog ivičnjaka na čeličnom delu mostovske konstrukcije. Zbog ovih radova most će biti zatvoren za saobraćaj sledeće sedmice u noći između ponedeljka i utorka, pa do petka i to samo u noćnom terminu od 1 do 5 časova.
Biće izvršena sanacija udarnih rupa
Kako je saopštio Sekretarijat za saobraćaj, prvo zbog popravke, a potom i rehabilitacije mosta "Gazela", čitav saobraćaj ka gradu odvijao se preko Starog savskog mosta.

Slika
Most je pretrpeo značajna oštećenja kolovoza
Od tada je dozvoljeno i kretanje teretnih vozila preko mosta kako bi se olakšalo snabdevanje i funkcionisanje privrednih delatnosti. Kako ovaj most nije projektovan niti planiran za tu namenu, pretrpeo je znatna oštećenja kolovoza.

Radovi su neophodni
Zbog toga je odlučeno da su radovi na Starom savskom mostu neophodni.
Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Izdržao je tačno 5 godina od prethodne obnove.
Odgovori