O kamerama za snimanje saobraćaja
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: O kamerama za snimanje saobraćaja
Niko ne kaže da nisu nikad upotrebljavanje, a ko zna, možda je neka i dalje u funkciji.
Za ovu u dr. Zorana Điniđića sam čuo od prijatelja, saobraćajca, još davne 2005. godine, da ne radi jer funkcioniše tako što beleži na neki film koji je jako skup, pa nemaju para za to. Inače sam tuda, kao neiskusan vozač (hteo da se pokažem) prošao na crveno, ali mi nikad ništa nije stiglo.
Pretpostavljam da su i ostale funkcionisale na sličan sistem jer sigurno nisu bile povezane sa računarima kao danas.
Za ovu u dr. Zorana Điniđića sam čuo od prijatelja, saobraćajca, još davne 2005. godine, da ne radi jer funkcioniše tako što beleži na neki film koji je jako skup, pa nemaju para za to. Inače sam tuda, kao neiskusan vozač (hteo da se pokažem) prošao na crveno, ali mi nikad ništa nije stiglo.
Pretpostavljam da su i ostale funkcionisale na sličan sistem jer sigurno nisu bile povezane sa računarima kao danas.
Posetite www.garaza.rs !
Traffipax ima i u Zemunu u Cara Dusana (cini mi se na uglu sa B. Pesica ulicom), postojala je i pre devedesetih, video sam je kad blica dok je radila, a znam - doduse samo iz price - da su nekima dolazile i kazne s te kamere. Komsa koji je u MUPu radio video nadzor kaze da je bila samo za crveno svetlo. Nocu je radio blic. Cesto je bila nepouzdana i vise je bila van upotrebe ali kad je radila, slikala je.trojanac napisao:Znate li otkad postoje saobraćajne kamere u Beogradu?
Možda će se stariji članovi prisetiti kada su postavljene nakon što pročitaju ovaj tekst?
http://blog.garaza.rs/index.php/kamere- ... na-ili-ne/
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Sto posto su radile pre dosta godina.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Negde u periodu 1988-1991. postojala je kamera koja je snimala prolazak kroz crveno na raskrasnici J Gagarina kad se skrene ka piramidi. Kevu uslikali i pokazali joj slike kod sudije.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Kamera je bila prekoputa današnjeg Enjuba gde su kinezi i snimala je prolazak kroz crveno, pošto je semafor bio u suštini pešaćki i nisu ga mnogo fermali. Bila je vrlo moderna za ono vreme 25+ god. Dosta ljudi se tu upecalo.
Širim haos!
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Bila je i na uglu Krfske i D. Tucovica ako o tim kamerama pisete
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Ima i jedna posle naseg servisa u Cara Dusana u Zemunu, kada se ide od Zemuna ka Galenici, odmah na prvom semaforu posle nas.
To je ta koju sam ja opisao par postova iznad.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
A sta, kao ove u oba smera u Djindjica rade ? One sto kao snimaju 24h. Pa da snimaju imao bih 650 kazni do sada.
Doduse, ja govorim o brzini a one mozda snimaju crveno ?
Doduse, ja govorim o brzini a one mozda snimaju crveno ?
U krfskoj ulici kamera ne radi,to sa sigurnoscu govorim.
Sent from my GT-S7562 using Tapatalk
Sent from my GT-S7562 using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ne rade te Ogi još odavno, pisao sam već da mi je saobraćajac rekao pre par godina da ne rade jer snimaju na neki film koji je jako skup, pa nemaju sredstava da to održavaju.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ovo mi je neverovatno futuristički iskreno..
Snime i nepropisan parking O.o
Doduše, vidi se da je ovo staro po tablicama na kolima a i datumu..
Snime i nepropisan parking O.o
Doduše, vidi se da je ovo staro po tablicama na kolima a i datumu..