Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€
Re: Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€
Da sam dobio obrazlozenje odmah, da cu dobiti ponudu u Subotu koja ce biti referencirana u ugovoru, ok.
Medjutim, receno mi je da je ugovor "takve forme" i da ne moze da se menja, jer mora dosta ljudi da se isicma.
Medjutim, receno mi je da je ugovor "takve forme" i da ne moze da se menja, jer mora dosta ljudi da se isicma.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Pa neka se cimaju, to im je u opisu radnog mesta 
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Isto sam i ja rekao, samo je bas cudno da neko insistira na tome da ne navede opremu koja je vec predefinisana.
Javljam sta sam uradio u subotu.
Javljam sta sam uradio u subotu.
Pa dovoljno je da stoji u ugovoru 'na osnovu specifikacije po ponudi broj taj i taj od dana tog i tog'. I ta ponuda bi u teoriji trebalo da bude pecatirana i potpisana od strane ovlascenog lica da bi sutra to vredelo na sudu u slucaju spora.
Trenutno je to prazno jer nema ponude.
U razgovoru sa prodavacicom prvo sam dobio obrazlozenje da je to tesko menjati, dok sam na kraju dobio objasnjenje da cu ponudu dobiti u Subotu. Onda sam pitao hoce li biti ta ponuda biti referenciraan u ugovoru, rekla je da hoce.
Rekla je i da sada ne mogu da dobijem ponudu vec samo u Subotu, jer treba tada da je potpisem. Potpuno mi je nejasno sto sad ne moze sve da mi posalje da lepo proverim pre potpisivanja.
Ali ako u subotu sve navede bice ok, u suprotnom nista od potpisivanja.
Postoje 2 opcija:
1. Ili je ona toliko konfuzna da se tripuje da ja trazim ne znam ni ja sta.
2. Ili nesto nije kako treba, tipa da ne moze da garantuje da ce proizvodjac dostaivit auto sa bas tom opremom.
Da je rekla odmah, ponudu dobijate u subotu na uvid i ona ce biti referencirana onda ok, medjutim sve je pocelo tvrdnjom da se to tesko menja. Ja sam rekao da je ok da bude i u Subotu, ali ugovor mora da ima tu ponudu referenciranu pre potpisivanja.
Rekla je i da se ugovori inace ne salju... Nemaju nikakvu vrednost, na sta odgovorio da je to i poenta jer hocu lepo da proverim pre potpisivanja...
U razgovoru sa prodavacicom prvo sam dobio obrazlozenje da je to tesko menjati, dok sam na kraju dobio objasnjenje da cu ponudu dobiti u Subotu. Onda sam pitao hoce li biti ta ponuda biti referenciraan u ugovoru, rekla je da hoce.
Rekla je i da sada ne mogu da dobijem ponudu vec samo u Subotu, jer treba tada da je potpisem. Potpuno mi je nejasno sto sad ne moze sve da mi posalje da lepo proverim pre potpisivanja.
Ali ako u subotu sve navede bice ok, u suprotnom nista od potpisivanja.
Postoje 2 opcija:
1. Ili je ona toliko konfuzna da se tripuje da ja trazim ne znam ni ja sta.
2. Ili nesto nije kako treba, tipa da ne moze da garantuje da ce proizvodjac dostaivit auto sa bas tom opremom.
Da je rekla odmah, ponudu dobijate u subotu na uvid i ona ce biti referencirana onda ok, medjutim sve je pocelo tvrdnjom da se to tesko menja. Ja sam rekao da je ok da bude i u Subotu, ali ugovor mora da ima tu ponudu referenciranu pre potpisivanja.
Rekla je i da se ugovori inace ne salju... Nemaju nikakvu vrednost, na sta odgovorio da je to i poenta jer hocu lepo da proverim pre potpisivanja...
Ja da sam na njenom mestu prestao bih da prodajem kola, i otisao da prodajem povrce. Da odmorim mozak. 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
Ne bih kupio na mestu gde me zavlace. Kakvi ce tek biti posle?
Pre kupovine vec nesto muljaju sta ce tel biti kad das p are.
Iz iskustva zdravo cao za takva mesta
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
Pre kupovine vec nesto muljaju sta ce tel biti kad das p are.
Iz iskustva zdravo cao za takva mesta
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Slično sam svojevremeno predložio nekoj snajki u AutoČačku. Sa ovaca iz gazdinog zavičaja, došla u BG dasuda.Markoni napisao:Ja da sam na njenom mestu prestao bih da prodajem kola, i otisao da prodajem povrce. Da odmorim mozak.![]()

Sent from mTalk
Širim haos!
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Ova tema blago suicidalnim osobama moze muke da prekrati... Nema dalje...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne kontam sta si hteo da kazes?bane valjevo napisao:Ova tema blago suicidalnim osobama moze muke da prekrati... Nema dalje...
Miljankg napisao:Da sam dobio obrazlozenje odmah, da cu dobiti ponudu u Subotu koja ce biti referencirana u ugovoru, ok.
Ovo može da znači nešto a ne mora da znači ništa.
Većina tih prodavaca a posebno prodavačica (čast izuzetcima koje si i sam navodio u pojedinim salonima) je priučeno za prodaju. Neretko ne poznaju ništa oko auta koje prodaju, prime ih, pošalju na neki jednodnevni prodajni kurs gde pokušaju da ih nauče par prodajnih caka i to je to. Tako da ovakvo ponašanje može biti posledica i toga što prodavačica nema elementarno znanje o važnosti, svrsi i značaju obliacionih dokumenata, već su to za nju "pro forme" dokumenta, odnosno neko joj je rekao da ako neko naručuje auto i daje kaparu treba da potpiše predugovor da se posle ne predomisli i poslao joj taj neki "template" u kome ona menja samo ime, cifru i datum a za "složenije" izmene nema pravno znanje da bi shvatila uopšte na čemu i zašto ti insistiraš. I otuda ta nebulozna objašnjenja jer ona verovatno misli da sada taj template ugovora koji ona ima u računaru treba da šalje toj nekoj njihovoj pravnoj službi da oni ubace tvoje "posebne i specifične" zahteve.
Tako da ja ne bih to njeno ponašanje pripisao nekoj opštoj poslovnoj politici salona u kome oni gledaju da ne defnišu neke svari kako bi bili pokriveni u slučaju da ako ne stigne takav auto ti nemaš nikakv dokaz gde pisano stoji kakav je tačno auto naručen.
Naravno, ovo ne pišem u tom smislu da ne treba da insistiraš na tome, već više u smislu da te to ne obrashrabri i odbije od kupovine.
U subotu insistiraj na ponudi u kojoj će tačno biti definisani Model, motor, linija opreme sa dodatnom opremom koja je specificirana po kataloškim šiframa uz koji ide i opis te šifre dodatne opreme opreme kao i boja definisana nazivom i kataloškom šifrom. Ponuda treba da sadrži i broj i datum ponude, kao i tačnu cenu tako specificiranog auta. Ponuda mora biti potpisana i overena sa njihove strane. Takođe, ja bih bar i na to obratio pažnju, a to je da to ne bude klasična forma ponude (u kojoj stoji npr. rok važenja ponude 3 dana, pa da sada ti razmišljaš da li se to tumači do datuma zaključivanja tog ugovora ili če se možda ne daj bože pred nekom drugom instancom drugačije tumačiti npr da je ugovor jedno a ponuda drugo i da je istekla), već bih insistirao da ponuda bude definisana kao prilog ugovora. Znači otprilike ovako:
Prilog br. 1
Ugovora o kupoprodaji automobila br. ________________
Ponuda br.____________________
Datum:____________________
U Ugovoru u tom smislu treba samo da se navede da se on odnosi na automobil koji je specificiran ponudom tom i tom koja je sastavni deo tog Ugovora, tačan iznos auta sa ponude koja ide kao prilog, iznos avansa, odrednica da se razlika plaća tek neposredno pre isporuke auta kada stigne u salon, i naravno da se definiše krajnji rok isporuke auta. Obavezno da tebi ostane jedan primerak potpisanog i overenog Ugovora i priloga ponude sa njihove strane kao i priznanica o uplati avansa.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Ja bi na tvom mestu zbog svih komplikacija lepo otisao i kupio Megane-a bez problema i peripetije.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Ja bih na tvom mestu više prestao da smaram ljudi da kupe megana, nema veze što se dvoume izmedju passata alltrack, mazde 6 karavan, jeep wranglera ili mitsubishi L 200, kako sam sebi nisi dosadio?Laki021 napisao:Ja bi na tvom mestu zbog svih komplikacija lepo otisao i kupio Megane-a bez problema i peripetije.

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ma troluje malo Laki 
ili ne?

ili ne?

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
@gavran: Slazem se, mislim da je razlog pre svega njeno nepoznavanje stvari.
Sad su dodali u ugovor dodatnu opremu, bez stavke o osnovnom paketu opreme... U subotu ce valjda ponudu samo da mi pokaze da potpisem i to je to.
Sto se Megane-a tice, jednostavno mi se nije svideo
Sad su dodali u ugovor dodatnu opremu, bez stavke o osnovnom paketu opreme... U subotu ce valjda ponudu samo da mi pokaze da potpisem i to je to.
Sto se Megane-a tice, jednostavno mi se nije svideo