Alfa Romeo Giulia
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: Alfa Romeo Giulia
dugo tu stoji, stigli su i cepove felni da joj ukradu...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Editovan post zbog gluposti. 
Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol

Poslednja izmena od Kuzmanovic u 21 Okt 2015, 21:58, izmenjeno 1 put ukupno.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
156ica je prvi put ugledala svetlost dana 98. kolko se secam sto je za to vreme stvarno bio neverovatan dizajn i sasvim dovoljan razlog za dobru prodaju. Npr. bmwu(kome je alfa skoro parirala sa cenom) sigurno nije toliko padala cena kao alfi tako da je u tom smislu taj auto bio precenjen.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
U jbt, vidi stvarno.

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
156ica je bila cudo u svoje vreme, pokupila je jedno 10ak bitnih i vrednih nagrada, evropski auto godine, pa auto godine u nemackoj ej, pa nagrade nemackij auto novina tipa auto bild, zeitung, AMS i mnoge druge.
Par godina je zarila i palila u FIA ETCCu i drugim trkama.
Послато са GT-N7100
Par godina je zarila i palila u FIA ETCCu i drugim trkama.
Послато са GT-N7100
Mislim da je 400k preoptimistično. Na stranu potencijal, ni u prošlosti Alfa nikad nije pravila preko 200k automobila godišnje (Evropa, gde je i najprisutnija, ostalo je na nivou statističke greške).dragvorl napisao:Pa dobro, sad porediti Alfu sa Rangeom sto se tice diktiranja cena nije bas adekvatno po meni. Range gradi tradiciju a i kvalitet narocito u zadnjih desetak-dvadeset godina kako je krenuo lux SUV bum i tu su ipak u hijerarhiji iznad novotarije iz VW/Merc/BMW. A Alfa je iz Fiatu znanih razloga srozana na najnize grane sa prodajom godisnje koliko, 100-njak hiljada globalno, jedan Porsche pravi vise. Nemaju konkurentan model u D segmentu, prodaja im se jako bazira na domacem trzistu, brend zapostavljen...ako sve rade kako treba mozda uberu plodove za 2 generacije posle Giulie, naravno u to spada i cenovna politika. A mogli su i Lanciu da smeste u hijerarhiju uz Alfu, Lanciu su skroz unistili, iako su imali bas finih modela, samo da su drzali neki kontinuitet i nivo kvaliteta. Onaj Thesis bi bio fantastican da su jos malo poradili na njemu i da su izbacili naslednika koji je adekvatno promovisan, konstruisan, cenovno pozicioniran. Mislim da je plan da do 2018. prodaju 400000 Alfi vec sad nerealan. Inace Masertijevi radnici su poslati na nedelju-dve prinudnog odmaora zbog nedovoljne traznje.starac vujadin napisao:Alfe neće biti jeftine i to je generalna strategija. Rekao je to signor u džemperu i tako će biti, pa ćemo videti. I strategija s povoljnom cenom i strategija s jakom cenom može biti uspešna, sve zavisi od kvaliteta proizvoda i kako se on prezentira. Kao što Range Rover ne jebe 2% nemačku konkurenciju i cepa s cenom i to im prolazi, tako hoće i ovi s Alfom, kao što već rade s Maseratijem. Oni se rešili da idu tako, pa kad je tako onda treba da imaju veru u svoj proizvod i da se potrude...
http://left-lane.com/european-car-sales ... lfa-romeo/
I najpesimističniji prognozeri se gađaju sa nekim ciframa od preko 200k, što mislim da će biti uspeh. Najbitnije je da se vrate na mapu sveta, jer praktično poslednjih 4-5 godina ne postoje.
Ja sam optimista, ovo je dosta drugačije što su sad napravili, počev od 4C koji je probio led veoma uspešno.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Za mene je taj 4C veliki fail sto se tice dizajna i cene. Ne uspevam da shvatim ko bi to kupio...
Enterijer.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Uf meni je 156ica samo spolja bila prelepa, sad je ok.
Secam se tamo 2001-2002. sam se cesto vozio sa njom, i na 120-130 kad sedis pozadi zavija u pm, sudara se vazduh sta li vec na sredini krova kod zadnjeg vetrobrana. To mi bas ostalo urezano. Motor je bio 1.8, sluzbeni auto Srbija suma, jedan vozac, ali dok je hladna uvek je imala ono trzanje kao jugo sa karburatorom.
A kad sam hteo da je uzmem caletu, JTD naravno, provozao je i nista ja tu nisam osetio da me je privuklo.
159ka je sa te strane mnogo bolja, sumova nema ni na 150, unutra skroz ok, mogao bih je i kupiti i voziti.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Secam se tamo 2001-2002. sam se cesto vozio sa njom, i na 120-130 kad sedis pozadi zavija u pm, sudara se vazduh sta li vec na sredini krova kod zadnjeg vetrobrana. To mi bas ostalo urezano. Motor je bio 1.8, sluzbeni auto Srbija suma, jedan vozac, ali dok je hladna uvek je imala ono trzanje kao jugo sa karburatorom.
A kad sam hteo da je uzmem caletu, JTD naravno, provozao je i nista ja tu nisam osetio da me je privuklo.
159ka je sa te strane mnogo bolja, sumova nema ni na 150, unutra skroz ok, mogao bih je i kupiti i voziti.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
I onda mora da mu se svidja? 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
I kako posten covek opste da stane u 4C?
Nije bas mala mana ako ne mozes da udjes u auto, cista diskriminacija
Nije bas mala mana ako ne mozes da udjes u auto, cista diskriminacija

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
@dragovrl, xepoj87
Ja nisam poredio Range Rover s Alfom, već sam naveo primer drugačije cenovne politike koja njima donosi uspeh.
A i da sam poredio ne vidim što ne bi moglo, ali to je druga priča...
@dragovrl
Kako ide Maseratiju govore njegovi prodajni rezultati, a ne na koliko dana je prekinuta proizvodnja u fabrici. U planskoj proizvodnji je to redovna pojava i svi to rade. Niti je to loše, niti je dobro. Loše je ako se produži unedogled, što ovde nije slučaj. Klasičan primer negativnog pr koji je pustila konkurencija, a ti naseo na prvu loptu. Najčešći primer je da ovdašnji zlosutnici to stalno rade s prooizvodnjom u Kragujevcu.
Ja nisam poredio Range Rover s Alfom, već sam naveo primer drugačije cenovne politike koja njima donosi uspeh.
A i da sam poredio ne vidim što ne bi moglo, ali to je druga priča...
@dragovrl
Kako ide Maseratiju govore njegovi prodajni rezultati, a ne na koliko dana je prekinuta proizvodnja u fabrici. U planskoj proizvodnji je to redovna pojava i svi to rade. Niti je to loše, niti je dobro. Loše je ako se produži unedogled, što ovde nije slučaj. Klasičan primer negativnog pr koji je pustila konkurencija, a ti naseo na prvu loptu. Najčešći primer je da ovdašnji zlosutnici to stalno rade s prooizvodnjom u Kragujevcu.