Parkiranje

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Re: Parkiranje

Post od srdjanyo »

I zalepljen telefon za glavu u vreme vožnje SUV ili svakog boljeg auta (+10000€).
:)

Sony Xperia Z3
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pa kad magarci ne znaju da koriste BT :kuku:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Nije ne znaju nego neće, veći im je fazon da se vidi kojim telefonom pričaju.

sent from MS Lumia 640 LTE using TT Classic
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

A ja mislim da je cesto veci problem u kompleksima posmatraca.

Evo ja se ne vezujem nikada a to nikakve veze nema sa kurcenjem (cak i ne kapiram kako bi to moglo da bude kurcenje i zbog cega). Jednostavno mi smeta, ne volim... i taj rizik kazne preuzimam na sebe i gotovo.

Isto tako ne volim one uredjaje da drzim u uvetu dok vozim, da vodim razgovore preko zvucnika necu da mi saputnici slusaju... tako da koristim telefon normalno na uvetu i dok vozim.
I stvarno je smesno ako neko to dozivljava kao kurcenje, pokazivanje telefona... smejurija.

I sad neko treba da kaze kako se ja kurcim i "pokazujem" zbog toga sto se ne vezem i drzim tel na uvetu ako me neko zove. Pa to je veci problem u glavi posmatraca sto umislja takve gluposti.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Ovo u vezi telefona, naravno da nije kurčenje, ali jeste ugrožavanje ostalih učesnika u saobraćaju, za razliku od nevezivanja pojasa gde ugrožavaš samo sebe i svoje najbliže.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ne ugrozava samo sebe, vec i ako ga neko udari, a kriv je za sudar, a on pogine ili ostane invalid zbog nevezivanja pojasa - taj koji ga je udario je ugrozen.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

A ko je kriv ako me pogodi kometa?

Pritom se ovde pisalo o nekakvom kurcenju a ne bezbednosti...
Poslednja izmena od goblin u 24 Jul 2016, 13:36, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

goblin napisao:A ja mislim da je cesto veci problem u kompleksima posmatraca.

I sad neko treba da kaze kako se ja kurcim i "pokazujem" zbog toga sto se ne vezem i drzim tel na uvetu ako me neko zove. Pa to je veci problem u glavi posmatraca sto umislja takve gluposti.
Jeste ljubomora čista, krivo mi je što on ima dobar telefon a ja sirotinja imam onaj od 200€, pa pričam na handsfree, da se ne bi videlo.
Pravda za bogate, sirotinju ko jebe.

Živeo SuperHik,živeo!!!
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Goblin opet prekucava igricu :rofl: Nije kurčenje nepoštovanje pravila i propisa, jok to je pitanje slobodnog izbora :D
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Woodoo napisao:Ovo u vezi telefona, naravno da nije kurčenje, ali jeste ugrožavanje ostalih učesnika u saobraćaju, za razliku od nevezivanja pojasa gde ugrožavaš samo sebe i svoje najbliže.
+1
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Kako nije kurčenje? Dokazano je da sa telefonom u ruci imaš osetno sporije reakcije i slabiju pažnju na saobraćaj. Samim tim lakše možeš da izazoveš kuršlus ili ćeš teže da izbegneš nečiju lošu reakciju. Najneposrednije lično iskustvo: od 10 vozača koji npr dave desnom trakom, ne izbace žmigavac ili se kasno prestrojavaju - 8 u tom momentu drži telefon na uvetu. Zabrana korišćenja telefona u vožnji je uvedena sa punim pravom, a onaj ko je ne poštuje je valjda sebi dao za pravo na taj izbor, narodski rečeno - kurči se.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

@goblin
Slusalice za trening ti ne smetaju, a smeta ti slusalica za telefon, koja se takodje skoro ne oseti, a pritom se lako postavlja, tako da se moze koristiti samo tokom poziva i skidati nakon istog?

Ja sam cesto na putu i zaboravim da uopste imam slusalicu u/na uvetu, bar dok ih nisam tri unistio, pa sada merkam cetvrtu :pssst:
Pritom, slusalice nikada nisam kupovao sa kaznom na umu, odnosno u cilju izbegavanja kazne. Desavalo mi se da ih koristim i u kancelariji (rade i za Skype, muziku...), jer su mi ruke slobodne (handsfree :D ), a ne moram ni telefon nosati sa sobom.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Da, ali ovde je to kurcenje pomenuto u kontekstu pokazivanja telefona - smesno!
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

pedja napisao:@goblin
Slusalice za trening ti ne smetaju, a smeta ti slusalica za telefon, koja se takodje skoro ne oseti, a pritom se lako postavlja, tako da se moze koristiti samo tokom poziva i skidati nakon istog?
.
Upravo tako.
Na treningu mi razbijaju monotoniju i prija mi da slusam muziku... u voznji bi mi smetale posto slusam muziku iz zvucnika i nemam potrebe da ista drzim na uvetu.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Simptomatično je da samo ljudi, koji imaju besne aute,baš u toku vožnje obavljaju razgovore sa aparatom na uhu.Bez izuzetaka.
Nisam napisao da se kurče,verovatno imaju razloga zašto baš tad i u tom trenutku moraju da direktno ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju usmeravaju svoju pažnju na razgovor, a ne na saobraćaj u kome se nalaze.
Evo,mene kad zove šef dok vozim ja mu prekinem,stanem sa strane i obavim razgovor.

Sony Xperia Z3
Odgovori