Auto-klima
Re: Auto-klima
Pre će biti da se puši od besa kad vidi rupu na putu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Kada bi tako bilo, mogao bi komotno nargilu da istalira u gepek i dovuce crevo do volana.
Sent from my HTC One V

Sent from my HTC One V
Ogi napisao:
A ovi iz Polar klime ako nemaju ovaj alat sto je Nuk pokazao onda jesu slepci. Posto je lik odmah rekao da mora sve da iscuri sto ocigledno nije tacno.
Čitam Ogi tvoje postove vezane za iglice u ovom topiku i ne mogu da veruje šta čoveče pišeš. Taj alat je totalno nepotreban, iz razloga što ako moraš da menjaš iglice na priključcima, znači da na iglicama, sistem klime, pušta što opet znači da si već izgubio određenu količinu gasa, a koliku, ne zna niko, jer na autu ne postoji merač niti bilo šta silično. Tako da, promenio ti iglice sa alatom ili bez opet moraš da isprazniš (ako ima šta) i napuniš sistem sa fabrički propisanom količinom gasa... zar je toliko teško da se to shvati.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Da li se na osnovu ove slike moze pretpostaviti da li automobil ima ili nema klimu??
konkretno matiz 0.8 je u pitanju. Ima AC dugme u enterijeru. Ali uglavnom kazu da je to samo priprema za klimu.

konkretno matiz 0.8 je u pitanju. Ima AC dugme u enterijeru. Ali uglavnom kazu da je to samo priprema za klimu.

Sa slike ne vidim dobro ali AC dugme znaci da ima punu klimu.Darko napisao:Da li se na osnovu ove slike moze pretpostaviti da li automobil ima ili nema klimu??
Vozio sam probno Matiz sa tim motorom, na oko +35C i iako je radila klima efekat je mizeran i postojanje klime se moze zanemariti za gradsku voznju na kratkim relacijama.
Inace, ispravna klima, radi kompresor, hladi na izduvima ali je rashladni kapacitet ocigledno jako mali (slabasan je i motor pa verovatno i ne moze normalne jacine kompresor da se stavi).
Iskustvo je sa neka 3 razlicita primerka, nijanse su u efektu hladjenja. Kod svih nedovoljno.
Vidi u levom delu ispoh haube, dole kod remenice radilice da li imas siri kais koji pokrece kompresor, i sam kompresor koji je povelika "budza" pa se lako uoci. To mora da ima svaka klima tog tipa.
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Ovo nema klimu...kao sto rece Aleksandr, mora se vide cevi, nije to ne znam koji auto pa da je zakamuflirano
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ljubitelj bi crk'o kada ne bi napisao esej čak i kao odgovor na prosto pitanje i da, ovaj Matiz definitivno nema klimu
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Ja sam tek pre neki dan poceo klimu da koristim po hladnom vremenu, prosto neverovatno kojom brzinom se razmagli soferka.
- Darko
Dakle nema klimu, dobro sam pretpostavio. Uglavnom cudno je da je daewoo stavljao taster AC u enterijeru.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Sta je tu cudno? Usteda. Uvek je jeftinije da se ne pravi vise razlicitih varijanti.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Darko
Naravno ali mogli su da stave taster bez natpisa ili slicno. Ovako ljudi pomisle da ima klimu. Ono sto je isto zanimljivo kad se pritisne promeni se zvuk ventilatora, kao da jace radi, duva..
A iz zvičnika se čuje režanje V8 motora