Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Sta je on u svojoj glavi povezao, jbt...
- Филиповић
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
- Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС
Антићев ђак, у ствари клон.
А ко познаје Оливера Антића, све му је јасно и без даље приче...
А ко познаје Оливера Антића, све му је јасно и без даље приче...
A advokati su inace teske postenjacine koji uopste nemaju monopol, koji sudske takse overavaju besplatno.Филиповић napisao:Што каже Паја, важно је само да знате шта је суштина, а то је: нотари су уведени у посао на овај начин искључиво на штету грађана, јер су им тарифе ненормалне, а имају монопол.

Ne znam da li si uopste procitao zakon o notarima kao i to na sta su sve po zakonu obavezni u ozbiljnim, civilizovanim i razvijenim zemljama sto Srbija svakako nije niti ce ikada biti upravo zbog mnogih koji da li zarad svog licnog interesa (poput tih korumpiranih advokata ogrezlih u dubokom kriminalu kojima bih ja da se licno pitam pooduzimao dozvole za rad pa neka se i dalje bune do mile volje) ili zbog toga sto zele da teraju neki inat pa kritikuju i ono nesto sto valja u ovoj zemlji, nesto sto bi od ove propale drzave napravilo bolje i uredjenije mesto za zivot.
Poenta citave price oko strajka advokata je ta sto upravo ti advokati jednostavno ne zele notare (koji su normalna stvar u svim razvijenim zemljama) ni pod kojim uslovima jer im je cilj da oni budu ti koji ce drzati monopol i pljackati narod uz pomoc svojih paprenih taksi za raznorazne podneske, overe sudskih ugovora, akata itd. Da ne govorim o tome sto obmanjuju narod kako strajkuju i po njihovim recima "gube na sebi da bi se izborili za pravdu" , a u stvari rade sve u sesnaest i tokom tog laznog strajka. Prosle nedelje mi je jedan advokat "koji je u strajku" sastavljao jedan ugovor pa znam da lazu kao psi cim zinu.
A znaci nisam ja jedini lud 
Postoji samo jedan ozbiljan problem u prici a to je broj notara i cena njihovih usluga.
Advokati se prave blesavi za mnoge stvar, obaveze i odgovornosti notara uopste ne pominju, samo bi prava ali ne i obaveze...

Postoji samo jedan ozbiljan problem u prici a to je broj notara i cena njihovih usluga.
Advokati se prave blesavi za mnoge stvar, obaveze i odgovornosti notara uopste ne pominju, samo bi prava ali ne i obaveze...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Au Incognito koliko si ovime pokazao da ne znaš... Jbt toliko samouvereno pisanje a istivremeno nekapiranje mi je neverovatno..
Kakve advokat ima veze sa sudskom taksom???
Primer je da ono što si do sada mogao da uradiš SAM, BEZ advokata, sada moraš preko notara koji će to da naplati papreno, jel to toliko teško shvatiti?
Laki, jel si ti ozbiljan kad to pišeš po ko zna koji put ili samo alo troluješ radi zabave?
Kakve advokat ima veze sa sudskom taksom???
Primer je da ono što si do sada mogao da uradiš SAM, BEZ advokata, sada moraš preko notara koji će to da naplati papreno, jel to toliko teško shvatiti?
Laki, jel si ti ozbiljan kad to pišeš po ko zna koji put ili samo alo troluješ radi zabave?
- Cp6uH
- Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
- Garaža: Toyota Corolla TSn
- Kontakt:
Jel sad obavezno da se kupoprodajni ugovor za zemljište ili auto overava kod notara?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Za auto još ne, valjda za pola godine to prelazi kod notara.
Inače to je eto najbolji primer koliko je to suludo.
Sada, ti za kupovinu kola skineš šablon ugovora sa neta, popunite i overite u opštini/sudu. Ako bi sa notarima ostalo ovako, kada kola pređu kod njih u nadležnost, oni bi naplatili i sastavljanje ugovora, i overu.
Inače to je eto najbolji primer koliko je to suludo.
Sada, ti za kupovinu kola skineš šablon ugovora sa neta, popunite i overite u opštini/sudu. Ako bi sa notarima ostalo ovako, kada kola pređu kod njih u nadležnost, oni bi naplatili i sastavljanje ugovora, i overu.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Vala kada vidim kako odvalis glupost i pises pun predrasuda, stvarno se pitam za nas mentalitet i ko nas jase. Ako je tako onda je sigurno zbog ljudi koji razmisljaju kao i ti. Ne svrstavaj se ni u ciji red vec stavi prst na celo.Incognito napisao:A advokati su inace teske postenjacine koji uopste nemaju monopol, koji sudske takse overavaju besplatno.Da li ti (i svi vi koji stitite te korumpirane iskriminalizovane advokate) uopste znate koliko iznose advokatske takse ? Nije ni cudo sto ovaj narod jase kako ko stigne kad ga krasi ovakav mentalitet.
BLA BLA BLA kormpirani advokati, Srbija nije civilizovana zemlja, BLA BLA BLA, svi su protiv nas, BLA BLA BLA, mrze nas, BLA BLA BLA. Tipicne krilatice i bullshit, ajde majke ti prevedi ovu recnicu ponovo na Srpski, ako ti je tesko moze i Engleski, Ruski ili Italijanski bice mi lakse da razumem.Incognito napisao:Ne znam da li si uopste procitao zakon o notarima kao i to na sta su sve po zakonu obavezni u ozbiljnim, civilizovanim i razvijenim zemljama sto Srbija svakako nije niti ce ikada biti upravo zbog mnogih koji da li zarad svog licnog interesa (poput tih korumpiranih advokata ogrezlih u dubokom kriminalu kojima bih ja da se licno pitam pooduzimao dozvole za rad pa neka se i dalje bune do mile volje) ili zbog toga sto zele da teraju neki inat pa kritikuju i ono nesto sto valja u ovoj zemlji, nesto sto bi od ove propale drzave napravilo bolje i uredjenije mesto za zivot.
Po ovome se vidi da nemas pojma o cemu se radi. Care uzmimo za primer, taj ugovor, koji ti je pisao advokat "u strajku", moze da ti sluzi da obrises dupe sa njim, jer ne vredi NICEMU osim ako ga nije sastavio, overio i uzeo za to pare notar. Ti ne vidis tu problem? Ne vidis problem sto ces cekati par dana na red i neko ce ti uzeti par stotina EUR za nesto sto moze da ti napise prijatelj pravnik i to overis u sudu za cfru reda 20-30 eur? Ako TO ne vidis, zao mi je na teskoj reci, ali si slep pored ociju.Incognito napisao:Poenta citave price oko strajka advokata je ta sto upravo ti advokati jednostavno ne zele notare (koji su normalna stvar u svim razvijenim zemljama) ni pod kojim uslovima jer im je cilj da oni budu ti koji ce drzati monopol i pljackati narod uz pomoc svojih paprenih taksi za raznorazne podneske, overe sudskih ugovora, akata itd. Da ne govorim o tome sto obmanjuju narod kako strajkuju i po njihovim recima "gube na sebi da bi se izborili za pravdu" , a u stvari rade sve u sesnaest i tokom tog laznog strajka. Prosle nedelje mi je jedan advokat "koji je u strajku" sastavljao jedan ugovor pa znam da lazu kao psi cim zinu.
Ja koji nemam veze sa pravom, prvo podrzavam uvodjenje notara i bio sam jako srecan kada sam video da ce ih konacno biti, ali kada je zakon stupio na snagu.....samo covek kojem je izvrsena lobotomija moze da kaze, e pa OK su ovo izveli sa notarima. Mislim......daj.
Ko je pre bio odgovoran za ugovor?Laki021 napisao:A znaci nisam ja jedini lud
Meni je banka kada sam kupovao nekretninu dala neki tipski ugovor, za dzabe, samo zamenili podatke, i overio u sudu. Platio overu 24000 dinara.
Koliko bi sad platio overu kod notara, nekretnina je kostala 18000e, koliko je i placena. Cuo sam da oni sad mogu da kazu da ta kuca vredi 35000e (sto je totalna budalastina, dacu je prvom ko mi da te pare sad odmah), kao sto su mi rekli u poreskoj kada su zaracunavali koliko treba da platim porez

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Dobio je zadatak da pokaže zube i da igra tvrdo, a ne leži mu. Samo treba izdržati to "pokazivanje mišića" i ostati uporan.methane.master napisao:Do zadnje dve izjave sam i imao trunku dileme, ali sad sam siguran da je ovaj dečko kompletni idiot.
- Филиповић
Још трљам очи од количине глупости коју сам прочитао...Incognito napisao:A advokati su inace teske postenjacine koji uopste nemaju monopol, koji sudske takse overavaju besplatno.Филиповић napisao:Што каже Паја, важно је само да знате шта је суштина, а то је: нотари су уведени у посао на овај начин искључиво на штету грађана, јер су им тарифе ненормалне, а имају монопол....
Ne znam da li si uopste procitao zakon o notarima .....
.... ili zbog toga sto zele da teraju neki inat pa kritikuju i ono nesto sto valja u ovoj zemlji, nesto sto bi od ove propale drzave napravilo bolje i uredjenije mesto za zivot....
...poenta citave price oko strajka advokata je ta sto upravo ti advokati jednostavno ne zele notare (koji su normalna stvar u svim razvijenim zemljama) ni pod kojim uslovima jer im je cilj da oni budu ti koji ce drzati monopol i pljackati narod uz pomoc svojih paprenih taksi za raznorazne podneske, overe sudskih ugovora, akata itd.

1) Адвокати немају монопол - уговор можеш и сам да саставиш (до јуче, заправо, до појаве нотара), можеш сам себе да заступаш на суду, да пишеш поднеске и слично
2) Наравно да сам прочитао, да си се мало пажљивије посветио теми видео би шта сам по струци
3) Ко још у овој земљи тера инат по свом џепу?!? Јеси ли ти свестан како изгледа два месеца не примати плату/немати приходе?!? Да ли знаш како дани знају да буду дуги кад се нема пара? Ко се нормалан инати на уштрб своје егзистенције?!?
4) Адвокати не наплаћују судске таксе већ своје тарифе. Иначе, није тајна да адвокати уговоре наплаћују знатно испод прописане тарифе јер знају како је тешко време наступило за све у Србији.
Када прочитам овако нешто, просто морам да се замислим која је позадина оваквог твог става...
Ne dajte svi smo uz vas! 
(ako sam ista naucio gledajuci Breaking Bad, to je da moras biti dobar sa advokatima
)

(ako sam ista naucio gledajuci Breaking Bad, to je da moras biti dobar sa advokatima

- Филиповић
Битно је у животу знати направити задршку, размислити пре него што се упустиш у расправу са неким и испљујеш га...треба имати бар елементарно знање о проблему.
Што каже Грујић, невероватна је лакоћа са којом је Инкогнито оплео по адвокатима, притом потпуно несвестан свог непознавања теме.
Што каже Грујић, невероватна је лакоћа са којом је Инкогнито оплео по адвокатима, притом потпуно несвестан свог непознавања теме.
Samo da dodam da advokati nisu u štajku nego u delimičnoj obustavi rada koja odrazumeva neidenje u sudove, tužilaštva i policiju. Pisanje ugovora je apsolutno dozvoljeno i eto ti primer da poštujemo minimum procesa rada. 

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Meni fascinantno kako neko ko redovno i prati forum moze da uzme za ozbiljno Incognita. Procitas, slegnes ramenima, eventualno napises nesto tipa "ne lupaj" i ides dalje.
Zivot ce vam biti laksi kad skontate da ne morate biti fini prema svima i uvazavati bas svacije misljenje.
Zivot ce vam biti laksi kad skontate da ne morate biti fini prema svima i uvazavati bas svacije misljenje.