Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Ravno mesec dana, kad pocne sledeci obracunski period, a nisi platio, gase te.
Tehnicki, dok oni naprave racun i posalju, imas nekih 3 nedelje.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Nisam siguran da ce ti tako lako ponuditi sporazumni raskid, vise mislim da ce ti ponuditi neke popuste na pretplatu, dodatne minute/smartove i slicno.
EDIT: Sad gledam sms poruke od njih, i 25. jula su mi poslali racun koji treba da platim do 10. avgusta. Meni je inace presek 22. u mesecu.
EDIT: Sad gledam sms poruke od njih, i 25. jula su mi poslali racun koji treba da platim do 10. avgusta. Meni je inace presek 22. u mesecu.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Kod MTS-a dobijes SMS negde 7/8. u mesecu da imas 8 dana da uplatis da te ne bi iskljucili iliti mozes da kasnis vise od mesec dana sa placanjem - racun za jun mozes da platis do 15/16. avgusta.NexT napisao:Ravno mesec dana, kad pocne sledeci obracunski period, a nisi platio, gase te.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
^^^ kad dobiješ SMS da će da te isključe kod MTSa, piše 8 dana a isključe te za 10-11 dana. Probao par puta, bio u inostranstvu , pa se podeslio tako
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Vip jeste ne druga, nego posebna priča. Meni ne mogu da reše potpuno osnovanu reklamaciju na račun cela dva meseca a pride mi šalju opomene dok je reklamacija u toku a njihovi operateri mi sugerišu da ništa ne plaćam. Sreća u nesreći je da su brojevi prebačeni u drugu mrežu tako da me generalno situacija i ne brine, ako neće moje pare, neka im 

- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Kuzmanovic napisao:Jel si se raspitao kakva je kod telenora procedura kod ukljucenja?
Ajde cisto radi informacije...
Telenor ima 3 grupe iskljucenja, u zavisnosti od korisnickog trajanja i od segmentiranosti korisnika.
Generalno iskljucenja pocinju 25. u sledecem mesecu (npr za neplaceni julski racun iskljucenja pocinju 25. avgusta) najranije, ali se cesto dogodi i da krenu tek pocetkom sledeceg meseca... To dosta zavisi od toga kada pada vikend, koji je 25. dan u nedelji itd.
U Telenoru postoji opcija Zastita od iskljucenja (063 9000 taster 8), koji ti daje dodatnih 5 dana za placanje racuna odn za proknjizavanje istog ukoliko je racun vec placen. Takodje postoji i opcija Ukljucenje na rec (063 9000 taster 8) gde ti Telenor veruje na rec da si ti platio racun i ukljucuje ti broj na dodatnih 5 dana dok se uplata ne proknjizi ili dok zaista ne uplatis racun, sta god. Obe ove opcije mogu da se koriste samo jednom u toku od 30 dana, sto znaci da ako iskorstis prvu opciju, i pored toga ne platis racun na vreme , i budes iskljucen, ne mozes da iskoristis opciju br 2.
E pa ovako...stefanan napisao:Sta mislite o htc desire 310,izgleda mi kao super kupovina za 100e ? Treba da kupim za sebe sad neki mob i nemam pojma sta da kupim (ono sto sam se raspitivao za neki dual sim,uzet je lumia 630 dual). Ne znam ni koliko para bih da dam,do 200e po mogucstvu i manje,i dalje je lumia u prvom planu ali nema ono sto meni odgovara (nesto slabije od 930,naslednik 720 tek treba da izadje). trazio bih po oglasima ili tek uzete uz paket ili malo koriscene sa garancijom. Za oko su mi zapali lumia 630 i desire 310 ( kao najeftinija varijanta gde ne moze mnogo da se izgubi), zatim moto g, g2 mini, one mini, desire 610,huawei p6, mozda neki sony.
Sent from my Lumia
Htc 310, imas 1 Gb Ram memorije i MTK Quad Core procesor, 5 Mpx kameru koja nema blic, niti autofokus, 4.5 inca obican Tft ekran. Sto se tice same izrade telefona, reci cu ti isto sto sam rekao i Code-u, jako lose. Telefon izgleda izuzetno jeftino (kao nebo i zemlja kada se uporedi sa starijim bratom Htc 500), narocito u plavoj boji. Arctic White verzija donekle vadi stvari jer je zaista mnogo elegantniji, iako je samo poklopac beli (a ja se generalno jezim na te dvobojne varijante). Sto se tice pouzdanosti, bukvalno mogu samo da ti kazem @meh, onako@, nista posebno, sve zavisi...
Lumia 630 je u stvari naslednik Lumie 520, i puca na slican cenovni rang, mozda malkice iznad, ali nista grandiozno. Telefon za sada pokazuje male znake problema sa WP 8.1 (primetio sam da postoje odredjene rupe u samom sistemu, odn greske koje se javljaju kod pojedinih korisnika), ali je generalno bolji od ovog Htc-a. Iako ima quad core procesor i samo 512 Mb ram memorije jako lepo radi sa tim specifikacijama (ovo citaj da nema lagovanja, bagovanja, zapucavanja sistema i slicno). Kamera je odlicna i takodje nema blic-a.
Oba telefona ima izmenjive baterije, s tim da se kod Lumie ona mnogo bolje pokazala. U Lumiu ide micro Sim, a u Htc standardna kartica.
Meni do petka stize moj telefon, pa ce biti jedan mali review, nadam se vec sutra...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Teski indijanci zaista, narocito sto se KS tice.nuk napisao:Vip jeste ne druga, nego posebna priča. Meni ne mogu da reše potpuno osnovanu reklamaciju na račun cela dva meseca a pride mi šalju opomene dok je reklamacija u toku a njihovi operateri mi sugerišu da ništa ne plaćam. Sreća u nesreći je da su brojevi prebačeni u drugu mrežu tako da me generalno situacija i ne brine, ako neće moje pare, neka im

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Hvala Bane, koji si ti uzeo ?
Skoro sigurno sam odustao od L630 i desire 310 (prvi nema uopste prednju kameru i kazu da je baterija slaba, drugi ima obe krs kamere)
Desire 500 je iskocio kao dobra opcija za oko 150e i
LG G2 mini za oko 180-190e. Milose kakav je LG ? I jel ima neko iskustva sa otkljucavanjem, vidim da su vecinom kupljeni u vipu a oni koliko znam zakljucavaju sve telefone
Lumia 720 sto sad imam mi odgovara ali je vec zastarela, kao i 920 (koji je i preskup i po meni), One mini mi je takodje skup, P6 mi se svidja ali ga i nema u ponudi
Skoro sigurno sam odustao od L630 i desire 310 (prvi nema uopste prednju kameru i kazu da je baterija slaba, drugi ima obe krs kamere)
Desire 500 je iskocio kao dobra opcija za oko 150e i
LG G2 mini za oko 180-190e. Milose kakav je LG ? I jel ima neko iskustva sa otkljucavanjem, vidim da su vecinom kupljeni u vipu a oni koliko znam zakljucavaju sve telefone
Lumia 720 sto sad imam mi odgovara ali je vec zastarela, kao i 920 (koji je i preskup i po meni), One mini mi je takodje skup, P6 mi se svidja ali ga i nema u ponudi
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Nisam uzeo nijedan od vec pomenutih, cekam da stigne, ali o tom potom...
Htc Desire 500 je vrhunski telefon. Jedina mana je malo losija kamera pri slabijoj osvetljenosti, ali realno gledano, nijedna kamera ne briljira u takvim uslovima. Sto se tice svih ostalih karakteristika tog telefona, u toj srednjoj visoj klasi, telefon je bez premca. Pouzdanost samog telefona je vrhunska!!!
Lg G2 mini je zaista dobar telefona. Solidan procesor, dovoljno Ram memorije, odlicna kamera. Sam izgled telefona je dobar, izgleda nekako kao tipski Lg, uopste ne upada u oci kao npr njegov stariji brat Lg G2, vec vise vuce na L7 ili L9, barem izgledom. Ekran je solidan, nsita posebno. Mene doduse malo nervira sam GUI Lg-a, ali sve to vadi cinjenica da je na njemu Kit Kat Andorid. Nemam informaciju o pozdanosti.
Ove ostale Lumie koje si pominjao ne bih gledao. Smatram da je 720 zastareo model, a 920 je trenutno u prisustvu 930 modela jednostavno debelo precenjen telefon.
Moj iskren savet bi ti bio da pojuris P6. Imam prosto SJAJNO iskustvo sa skoro svim Huawei uredjajima, i smatram da bi P6 bio dobra kupovina (bio bi apsolutno idelana kupovina da je jos malo jeftiniji).
Sto se tice otkljucavanja telefona, sve zavisi od modela do modela. Danas se skoro svi modeli otkljucavaju sa lakocom, ali imaj u vidu da time gubis garanciju...
Htc Desire 500 je vrhunski telefon. Jedina mana je malo losija kamera pri slabijoj osvetljenosti, ali realno gledano, nijedna kamera ne briljira u takvim uslovima. Sto se tice svih ostalih karakteristika tog telefona, u toj srednjoj visoj klasi, telefon je bez premca. Pouzdanost samog telefona je vrhunska!!!
Lg G2 mini je zaista dobar telefona. Solidan procesor, dovoljno Ram memorije, odlicna kamera. Sam izgled telefona je dobar, izgleda nekako kao tipski Lg, uopste ne upada u oci kao npr njegov stariji brat Lg G2, vec vise vuce na L7 ili L9, barem izgledom. Ekran je solidan, nsita posebno. Mene doduse malo nervira sam GUI Lg-a, ali sve to vadi cinjenica da je na njemu Kit Kat Andorid. Nemam informaciju o pozdanosti.
Ove ostale Lumie koje si pominjao ne bih gledao. Smatram da je 720 zastareo model, a 920 je trenutno u prisustvu 930 modela jednostavno debelo precenjen telefon.
Moj iskren savet bi ti bio da pojuris P6. Imam prosto SJAJNO iskustvo sa skoro svim Huawei uredjajima, i smatram da bi P6 bio dobra kupovina (bio bi apsolutno idelana kupovina da je jos malo jeftiniji).
Sto se tice otkljucavanja telefona, sve zavisi od modela do modela. Danas se skoro svi modeli otkljucavaju sa lakocom, ali imaj u vidu da time gubis garanciju...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja sam fasciniran svakom personom, koja odluci da ode na VIP mrezu bez razloga.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
+1
Sto se mreze tice, Telenor je najbolji, VIP najgori (posebno internet)
E sad, ima tu i do odnosa korisnIckog centra prema korisnicima, tu nisam ulazio u detalje, a ni u konflikte do sad
Sto se mreze tice, Telenor je najbolji, VIP najgori (posebno internet)
E sad, ima tu i do odnosa korisnIckog centra prema korisnicima, tu nisam ulazio u detalje, a ni u konflikte do sad
Ja sam zadrzao Vip broj i pobegao u Mts. 

Jel moze neko da mi objasni gomilu telefona sa oglasa "starih 1 dan, sa garancijom" debelo ispod cene?
Koliko je to legalno, u cemu je fora, posto ih stvarno ima puno, jel se to skida sa mreza ili sta?
Gledam 930, nov u prodavnici 570e, a ovde ih ima za 400. Da li se isplati uzimati takav telefon i da li bi ste to uradili?
Koliko je to legalno, u cemu je fora, posto ih stvarno ima puno, jel se to skida sa mreza ili sta?
Gledam 930, nov u prodavnici 570e, a ovde ih ima za 400. Da li se isplati uzimati takav telefon i da li bi ste to uradili?
- Cp6uH
- Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
- Garaža: Toyota Corolla TSn
- Kontakt:
Kupljeni na ugovor preko operatera jeftinije pa se sada prodaju
Fora je sto ako su sa operatera otkup je jeftin, ne placaju ih mnogo a prodaju ih dosta skuplje.
U radnjama plate porez, obaveze, carinu pa je zato cena tolika. Ovo je na "crno"
U radnjama plate porez, obaveze, carinu pa je zato cena tolika. Ovo je na "crno"