Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Ne brže od života!

Post od trojanac »

U udesu koji se dogodio večeras oko 19 sati u Adranima na Ibarskoj magistrali, kod Kraljeva, povređen je vozač automobila marke "honda" beogradske registracije.

Slika
Foto: N. Božović / RAS Srbija

Kako nezvanično saznajemo, vozeći iz pravca Kraljeva ka Čačku, vozač "honde" je prilikom preticanja, pokušavajući da izbegne direktan sudar sa vozilom koje je dolazilo iz suprotnog smera, sletao s leve strane puta i preletevši ogradu uleteo u obližnje dvorište gde je udario u drvo, a potom se zaustavio.

http://www.blic.rs/vesti/hronika/udes-k ... tu/k7plpgp
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

I samuraj i kamikaza... Želim mu brz oporavak i oduzimanje dozvole.
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

Pre nego što se krene dalje sa informacija iz novina

Komentar vlasnika na jednoj zatvorenoj FB grupi
Немања Вучић:
"Е овако да не би дошло до забуне, да не би причали и срали све и свашта и што је сте и што није, и читали из новина!
Укратко, ишао сам МОЈОМ ТРАКОМ, ауто ми је иштао у сусрет, други ауто је кренуо да га претиче, да би избегао директан судар, скренуо сам десно, кад сам кренуо да се вратим у своју траку ауто је кренуо да забацује лево десно, нисам могао да се вратим на пут, излетео, превртао се, прескочио ограду и стао на точкове!То је једна истина за оне нормалне, а мишљење "Шумахера" ме не занима!Поздрав фамилији!И НАЈБИТНИЈА СТВАР, кажем шта сам видео и преживео, сам Бог ме је спасио, тако што сам имао појас!!!ВЕЖИТЕ ПОЈАС, чак и кад само седите у колима!Поздрав."
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ako može da dokaže laž iz novina, treba da im istrese džepove na sudu.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

https://www.youtube.com/watch?v=JNGD9AAIfFU

Srbija je naprednija, pa ovo ovde izgleda nije normalno i pozeljno. :ccc: Zanimljiva studija koju je pomenuo, da je najveci procenat nesreca udarac automobila u motor otpozadi. Na nasem moto forumu sam citao slucajeve da su neki slucajno pogledali u retrovizor i skontali da auto ide prevelikom brzinom i jedva izbegli nesrece. Jbt bas moras biti odsutan da prodjes kroz nekog tek tako.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ali, stavio si snimak o tome kako je u Kaliforniji to zabranjeno.
Nesto cisto sumnjam da si hteo da kazes kako je kod nas dozvoljeno i da treba zabraniti...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ladno su snimili klip u prekrsaju :kezo: Ucinilo mi se da sam cuo da je zabranjeno, ali mi nije bilo logicno da smeju emisiju da snime u prekrsaju. Svakako dobar klip i apel da se takva stvar odobri iz opisanih razloga. Kod nas ni ne znam sta kaze zakon zvanicno.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

U Italiji i dozvoljeno i pozeljno, cak ako to ne radis ima svi da ti sviraju iza tebe (bajkeri koji ne mogu da prodju ako stoji motorom izmedju traka).
Cak i vozaci kola uvek ostavljaju nekoliko metara ispred raskrsnice slobodno posto znaju da ce uvek da se nagomilaju motori dok se ceka zeleno i da ce svi da odleprsaju za par sekundi.
Jednostavno to su navike koje svima idu u prilog, saobracaj se brze i efikasnije odvija, manje guzve...

Cak sam u Rimu primetio jednu jako cudnu stvar. Kada se ceka na semaforu zeleno, motori jako cesto startuju par sekundi pre zelenog svetla (cim se zaustavi bocni saobracaj). Desi se to i kod nas ponekad ali takav postupak bi blago receno bio drasticno osudjen od strane 99% ljudi.
Medjuti, sokirao sam se kada sam video da ni policija ne reaguje na takav "prekrsaj" ali i da policajci na motorima rade istu stvar i to nekoliko semafora za redom (cak imam i snimak sa GoPro). Tako da je i to opsteprihvacena navika koja se ne kaznjava.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nigde nisam video toliki protok saobraćaja u jedinici vremena kroz jednu traku kao tamo. Disciplinivano peglaju ozbiljno. Autoputevi su poseban merak i panduri su ekstra tolerantni.

Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ja sam prvog dana gradske voznje kroz Rim bio u soku. Nisam ocekivao onakav tempo voznje.
Oni ali apsolutno svi peglaju takvim tempom i izvode takve manevre kao kad ja zelim bukvalno da divljam ili negde stravicno zurim i dajem sve od sebe.
Ludaci totali (u pozitivnom smislu), mene odusevljava njihov stil voznje.
A poenta svega je da im se gradski saobracaj odvija daleko brze...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Da se vratimo na motocikliste, danas kod Zmaja samo čudom se nije zakucao motociklista u mene otpozadi. Prestrojavam se iz srednje u levu traku, brzina red veličine 60, svi se vuku ko creva, a batica preko 100 po liniji. Naravno, to mu je očigledno normalna stvar u svakodnevnoj vožnji tako da je nastavio po svom daleko brže od svih ostalih, između automobila po isprekidanoj da vozi.

Ovde nije pitanje da li će da padne, nego kad će i kakve će biti posledice.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Sinoć gledao N1 i Tritačke.Gostovao je Okanović.Istresao brdo podataka o saobraćajkama sa smrtnim ishodima od 1990. i 1980. I napravio paralelu sa podacima od lane i do 2000.
Zabezeknuo sam se kad je rekao da je 1990.godine na ulicama poginulo preko 3000 ljudi,dakle svakog dana po 10 u proseku.Verovatno je podatak za "regionalnu" državu.Od toga oko 400 deteta.
A sad se smanjilo na 100-150 ljudi godišnje (Srbija)od toga 8 dece.
Ali,kaže on,nije bilo toga u medijima.Više su javljali o isključenju struje,vode,a podataka koliko je bilo saobraćajki prethodnog dana/noći,nismo mogli da čujemo.
Zato nam je sad jako veliki broj kad pogine 2,3 ljudi dnevno,jer nas mediji bombarduju crnom hronikom.

Sony Z3
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Meni je bas tesko da poverujem u njegove podatke, cak i da se radi o podacima iz SFRJ. Sa 3000 na 150? Da kazemo da je danas Srbija 30% nekadasnje populacije, to je sa 1000 na 150, a intenzitet saobracaja je veci bar 3x.

Nesto tu ozbiljno ne stima.
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy »

Pa mnooogo bezbedniji automobili, airbag,itd

Послато са C6833 уз помоћ Тапатока
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar