U teoriji. Kad pocnes da radis onda vidis da to veze s vezom nema, narocito ako si u nemackoj firmi. Pricace engleski jedino kada moraju, a nemacki medju sobom i tu odmah ispadas iz igre. Nije to nista cudno niti novo, vecina ce instinktivno govoriti svoj jezik kad moze, lakse im je. Kad nameravas da ostanes u nekoj zemlji, firmi, itd. normalno je da naucis jezik. Tako da se ne treba zavaravati, Nemacka bez nemackog u vecini situacija nije bas dobra ideja.Bax napisao: 27 Sep 2019, 16:11 JA koliko znam, mozes da radis gde hoces sa engleskim i internacionalnom timu i nemci pricaju na engleskom.
Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Sto bi stari rekli - mozda ti majku psuju, a ti to ne znas. 

- kragujevac
Ljudi u Srbiji upravo i prave problem zbog toga sto ne postoji jasna regulativa (tj. postoji ali se ne sprovodi, a nesprovodjenje se ne sankcionise), pa se zato i dolazi u situaciju da neko ko je nepusac ode u restoran i posle posete restoranu smrdi kao prljava pepeljara.shandu90 napisao: 27 Sep 2019, 16:56 ......Veci problem prave ljudi ovde nego u inostranstvu, smeta im sve zivo.....
S druge strane, ovde se regulativa postuje i sankcije za nepostovanje su, kako vec napisah, vrlo neprijatne, pa ni sami pusaci nece da dolaze u takve probleme. U principu, ako neko zapali cigaretu u lokalu nece neko da mu dodje za sto, izvadi blokce i napise mu kaznu. Prijavice neko vlasnika lokala i njemu ce da dodje kazna. Zato je u interesu samog vlasnika da se u lokalu ne duvani, a ako neko i pokusa, osoblje ce vec da mu objasni da to ne treba da radi.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Zašto misliš da se kod nas ne poštuje regulativa? Inspekcija je vrlo orna da piše kazne čim ima prilke. Samo što je restoranima i kafićima ostavljeno da biraju da li je pušenje dozvoljeno ili ne, i onda je 99% izabralo da dozvoli. Skoro se pričalo da će i kod nas uvesti zabrano i u lokalima, videćemo šta će biti sa tim.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Kad u Austriji nije zabranjeno...

To verovatno zavisi u od posla vezano za jezik, ako ti odes kao Guru za neku oblast, rado ce oni pricati sa tobom...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa da, ako ti je zivot kuca posao i niko ti ne treba sem tvog mikrosveta onda da. Sad ko se uklapa u to sreca nek mu je. Been there done that.

- kragujevac
Od 2016. je u SRB zabranjeno pušenje i u lokalima manjim od 80qm. I to je nekako polovično-bezvoljan zakon. Mislim, "napravljen je ustupak ugistiteljskim objektima većim od 80qm. Kakva je to selektivna primena zakona?
https://www.vesti.rs/Zakon-o-zabrani-pu%C5%A1enja/
To bi, preneseno na ZOBS, bilo slično kao kad bi ograničenje od 130kmh važilo za aute do 150ks, a oni preko mogli da voze 260kmh.
https://www.vesti.rs/Zakon-o-zabrani-pu%C5%A1enja/
To bi, preneseno na ZOBS, bilo slično kao kad bi ograničenje od 130kmh važilo za aute do 150ks, a oni preko mogli da voze 260kmh.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Ono sto je jako bitno. Mora se imati puna podrska porodice, da ne kazem zene.
Ako je plan da se ide tuto kompleto.
Onda je sve lakse, kada se obe energije usmere ka istom cilju
Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk
Ako je plan da se ide tuto kompleto.
Onda je sve lakse, kada se obe energije usmere ka istom cilju
Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk
Ja imam taj problem
Imao sam odličnu ponudu da odem u USA da vozim, jedini trošak koji bih ja imao je da uradim lekarsko i da platim kartu za ženu i dete, sve ostalo plaća kompanija s kojom sklopiš ugovor.
Ali žena nije htela ni da čuje a ja neću da idem bez nje i deteta nikako, da je dete starije verovatno bih otišao solo na nekoliko godina, ovako jbg, ostajemo da se patimo još koju godinu

Ali žena nije htela ni da čuje a ja neću da idem bez nje i deteta nikako, da je dete starije verovatno bih otišao solo na nekoliko godina, ovako jbg, ostajemo da se patimo još koju godinu

- kragujevac
Jel imala neki specijalan razlog da nece u USA? Mislim, malo glup potez u danasnje vreme.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kragujevac, veliki si hejter. Misliš da cela Srbija treba da se iseli? Imaju ljudi razne razloge zašto bi da ostanu ovde, nije sve crno belo.
Clanovi koji zive u Nemackoj ili Austriji (i Ljuba u NL
), kolika bi trebala po vama plata da bude u tim zemljama da osoba ima isti standard zivota kao u Srbiji sa platom od recimo 2k evra? Pricamo o glavnim (ili vecim) gradovima i izdavanju dvosobnog - trosobnog stana u istim.

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Džabe ti pare kad si u Srbiji. Mislim da će to biti sublimiran odgovor 
T-T

T-T