TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od nidza »

Vrela voda puna deterdženta verovatno nema ništa živo u sebi, i pobije i ono što se našlo u kadi. :)

Ne verujem da je higijena problem ovde, više komfor.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Malo dete mi se kupa u toj kadi, tako da je i ta hemija vrlo diskutabilna. Nije to deciji sapun.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Isto dete koje se vuce po podu pola dana i koje sa poda pokupi nesto puno prljavstine i stavi u usta?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ni ne lici. Jel si cuo nekad za izraz "nezno kao bebina guza"? Decija koza je jako nezna. Pola sata kupanja u vodi u kojoj ima tragova kojekakvih hemikalija nije dobro ni pod razno. Za bebe i malu decu ni obican sampon nije dobar - vec vrlo blagi deciji samponi i sapuni.

Kasce ti se samo kad budes imao potrebu da razmisljas o tome ;)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Kako ti kupas dete, kada se nalazi u vodi iz slivnika? Slika I te kako sam prosao sve to sa sestricem, samo nisam sklon preterivanju :)

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Jel se malo pravis blesav? :ccc:

Pricamo o slucaju kada se voda iz masine za pranje odvodi u kadu i hteo / ne hteo kvasi i deo kade oko slivnika u istoj, a ne samo slivnik, tj. deo koji se pokrije cepom.

Kada napunis kadu vodom za kupanje - ono sto je ostalo na tom delu kade se rastvori u vodi.

Jel treba i crtez da prilozim?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

A ta ista hemija na odeći je ok za kožu? :) Ne može se od toga pobeći, bilo crevo u kadi ili u sopstvenom odvodu.

Ispereš valjda kadu makar vodom pre kupanja deteta svaki put, bez obzira na to da li crevo ide u kadu ili ne? :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Filter iz (samostalne) sušare se čisti veoma lako. Bar je tako kod mene.
Otvoriš vrata od mašine, izvadiš veš, filter je tu "na vratima", izvučeš, otvoriš, istreseš (ili pokupiš rukom), vratiš i teraš. Par sekundi posla.

Malo ga usisam ponekad (retko), kad usisam i filter na kondenzatoru.

Ne znam kako je kod kombinovanih, da li je tu jedini filter onaj kao kod veš mašine, dole u ćošku. To je onda dodatna komplikacija jer se kod njega skuplja deo tkanine. Opet kažem, pretpostavljam, ne znam.

TapaT

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Zavisi od modela, ja kod mene na Candy nisam našao ništa sem glavnog filtra koji se ni ne prlja. Ne znači da nema, pojma nemam, jednostavno nije eskaliralo. Drugar ima LG i redovno mu bude neki usis pun dlaka, poprilično se drnda oko toga.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao: 25 Okt 2022, 13:29 A ta ista hemija na odeći je ok za kožu? :) Ne može se od toga pobeći, bilo crevo u kadi ili u sopstvenom odvodu.

Ispereš valjda kadu makar vodom pre kupanja deteta svaki put, bez obzira na to da li crevo ide u kadu ili ne? :)
Naravno da nije isto ono sto ostane na ispranoj odeci i ono sto je u otpadnim vodama iz masine. I naravno da nije isto ako je to rastvoreno u vodi.

Nemam potrebu da bilo sta ispiram pre kupanja, jer se kada opere i obrise nakon svakog kupanja i tusiranja. Riba se periodicno - nema potrebe za time svaki dan. Sa otpadnim vodama iz masine - moralo bi da se riba svaki dan.

Kupatilo i kuhinja moraju biti cisti i uredni. Nazalost, kod vecine ljudi nije tako. Jbg.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Da ne duzimo vise o tome posto je "debeli" offtopic - ocigledno imamo razlicite poglede na higijenu i to je ok. Meni je to bitno - nekome nije.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zato tuš kabina.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Secam se nekad davno smo imali tako da nam odvod od masine ide u kadu i u secanju mi je da je uvek ostajao dobar crni trag od te vode.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Naravno da ce da ostaje, malo od prljavstine, malo vise od boje sa odece i delova odece.
Kada se ne opere dok je sveze, vremenom se i ozbiljnije lepi i ostavlja trajnije fleke, logicno.

Stvar je u tome da je logicno da ces to da operes, neces se valjda u tome kupati. Nije mi ni palo na pamet da neko razmislja da li to da opere, pa se nismo razumeli.
Ostaci posle pranja toga sa kade su isti kao i ostaci posle pranja kade od kupanja.
Ako neko povrsnije nesto pere i ima ostatke, to je do pranja, a ne vrste prljavstine koja je bila u kadi.

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Od '87 u istu kadu mi ode crevo od mašine, preživešmo :)
Masa ljudi kada remorvira kupatila kao moje, naknadno dodaju odvod za veš mašinu, naravno da je to bolja varijanta
Sva sreća pa mašina ispušta i vodu sa deterdžentom, i prljavu, ali i čistu vodu pri ispiranju, al uvek ostane balgi sloj nečega. Al eto, napredovala ova hemija za čišćenje, jedno prskanje i ispiranje vodom, kada kao nova, ne treba dramiti oko toga.
Ima kupatila koja su skuplja nego ceo moj stan al isto tako 10x prljavija od mog.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Odgovori