Sticajem okolnosti vrlo dobro znam cene stanova,Frankfurt i sira okolina a posebno deo prema severu su ultra skupi.
Npr:
2-3 soban stan u blizini stare opere nema ispod 2500-3000e,lep kraj,nije centar ali je pesacka zona na 5 min,
drugi mnogo drasticniji primer,tzv Nordend,takodje lep kraj, 15 min od centra peske, srednje ekskluzivna zgrada sa bazenom, samo dodatni troskovi mesecno po stanu 2500e i na to jos kirija.....
I tako ti mogu do sutra nabrajati.
Ima i trosobnih stanova za 700e ali te krajeve grada ne bih nikome pozeleo...
Ja 65m2 placam oko 1000 pocev od prosle godine,i za to vreme su jos poskupeli,sad ga nema ispod 1200.
A sto se tice okoline ista situacija mozda i gora ako zelis nesto malo ekskluzivinije....
programer napisao: 28 Sep 2019, 08:27
Hvala rele na odgovoru. Stan je 500e sa troškovima zajedno, ne samo kirija. 7000e mesečno nema šanse da bih dobio, mada mi i ne treba toliko, jer sam i ovde prilično racionalan.
Napravio sam analogiju sa mojim primanjima sada i onima iz Srbije,ovde imam oko 4 puta vise primanja. Ne zivim 4 puta bolje ali svakako se ne moze porediti....
Pa sam prema tvojim primanjima od 2000 u Srbiji napravio neko poredjenje,daleko od toga da moras potrositi 4000 mesecno,ali za ekstra stan na dobrom mestu treba barem 3000 + ostali troskovi a to je sve individualno.
Sa 5-6000 mesecno se moze jako lepo ziveti i pride ustedeti uz to da imas i sva potrebna dodatna osiguranja,ratu za neki ok auto itd.