Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Corona virus

Post od Bax »

Inace neki antidepresiv koji kosta 4 dolara, se ispostavilo da redukuje sansu za kovid hospitalizaciju i smrt za 30 posto.
To je najnoviji hit.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Zamisli 7 miliona građana Srbije na antidepresivima... U stvari pola njih već jeste.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

cozmo napisao: 31 Okt 2021, 12:29 Procenat dobijen iz istrazivanja na dobrovoljnom uzorku u odnosu na broj datih vakcina odredjenog proizvodjaca. Dakle procenat je u odnosu na broj datih vakcina odredjenog proizvodjaca.

Uzorak je dosta velik, preko desetak hiljada.
Ako si dobro preneo i ako sam, potom, ja dobro razumeo, u tom istraživanju posmatrana je ukupno 10.051 osoba koja je primila dve doze. Udeo proizvođača vakcina bio bi sledeći:
  • Sinopharm 5.664 (56.35%)
  • Pfizer 3,130 (31.14%)
  • Sputnik V 983 (9.78%)
  • AstraZeneca 274 (2.73%)
Iz toga se vidi da ukupan uzorak jeste velik, ali se to ne može reći pojedinačno gledano za AZ, a donekle ni za Sputnik. Pretpostavljam da istraživanje uključuje i starost osoba, bilo bi super da je malo reči o tome završilo i ovde, ali verujem da je iz ugla tvog prijatelja previše i ovo što prenosiš :D
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

14.553 osobe :)

Ipak, ovo je situacija od letos. Sada je drugacije, nema informacija da se ovako objavi.

Videcemo dalje.

Procenti obolelih su dati u odnosu na vakcinu a ne na ukupan broj datih vakcina (to si i sam video).

Sada raste udeo vakcina kao i udeo obolelih, ali je sve manje - vise taj procenat.

Zakljucak - Fajzer i AZ do tih 5 meseci su odlicne vakcine. Sada se prati taj veliki pad antitela kod svih.

Istrazivanje je radio Aleksandar Ivkovic, pulmolog iz kovid centra Nis.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Bax napisao:Inace neki antidepresiv koji kosta 4 dolara, se ispostavilo da redukuje sansu za kovid hospitalizaciju i smrt za 30 posto.
To je najnoviji hit.
SSRI
30ak % smanjuje hospitalizacije i smrt
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Da počnemo odmah piti ili kako?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nikako na svoju ruku. Prvi se uclani u vajber grupu pa polako.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

nikaragva napisao: 01 Nov 2021, 05:49 Da počnemo odmah piti ili kako?
kazu da ga pijes 10 dana kako dobijes simptome.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Znaci em nisi u depresiji sto si u karantinu, em ti bude bolje
Zezam se, naravno, nemam pojma da li to pomaze.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ko hoće da nasumično isprobava psihijatrijske lekove na sebi, neka prouči i neželjena dejstva: ;) https://en.wikipedia.org/wiki/Selective ... de_effects

Mislim da je Ivermectin ipak bezbedniji (osim za one koji uzmu konjsku dozu - a konj 10 puta teži od čoveka - pa umru od predoziranja). :mrgreen:

Ili još bezbednije - Pavlovićeva mast u nos (ali ne dišite na usta). :delete:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Podsetnik.Slika

Sent from my moto g(9) plus using Tapatalk

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

cozmo napisao: 31 Okt 2021, 21:23 14.553 osobe :)

Ipak, ovo je situacija od letos. Sada je drugacije, nema informacija da se ovako objavi.
Da, 14.553 bi bilo kada bi se uzele u obzir sve osobe - i one sa jednom dozom, a i nekolicina sa Modernom. Uspeo sam da pronađem link ka izvoru. Srećom, autor ankete ostavio je bar neki detalj o starosti umrlih - svi su imali preko 65 godina:
Kao što sam već napomenuo ovde se radi o anketi, ne radi se o istraživanju. Umrli pacijenti su bili preko 65 ali je činjenica da su oni najčešće primali vakcinu Sinofarm jer je u početku jedina bila dostupna. Rezultate treba tumačiti shodno tome. Umrli pacijenti su bili u talasu epidemije koji je trajao do marta, nakon toga nije bilo, odnosno samo sporadično.
Drago mi je da vidim na netu bar neku anketicu iz Srbije. Još neko da uključi i ljude koji su imali infekciju u priču pa da konačno uporedimo šanse za zaražavanje, hospitalizaciju i smrt sa vakcinisanim.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Da, postoji i anketa kod njega (na FB), i to su po meni najbolji moguci podaci, to isto radi i ovaj moj, uz istrazivanja, ali nece nista zvanicno biti dok se to ne zavrsi.

Parametri se menjaju bukvalno na nedeljnom nivou.

Ipak, ono sto se vidi cak i sad pod delta sojem je da mRNA i vektor vakcine rade odlican posao. Nisu svemoguce, ali imunitet mnogo vise drzi nego kod inaktivisane vakcine, kao sto je Sinofarm.

Inace, sin koji ce uskoro napuniti 15 godina je juce primio prvu dozu Fajzera. Za sada nema nuspojava, a cak je i tackica na mestu uboda nestala posle nekih pola sata.

Videcemo kako ce biti s drugom dozom za tri nedelje. Inace, nije imao nuspojava na vakcine koje je do sada primio.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Imamo dete istog uzrasta :) Mojoj cerci isto nista, kao da nije primila vakcinu evo proslo vec 10 dana.. samo je boleo ubod - ruka jedan dan... Za 10 dana ponovo... Mada kod njih u skoli ima zanemarljivo zarazenih vec mesecima (do 1-2 mesecno) a velika je skola...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Kod njih u razredu od 30, samo cetvoro, a u smeni u kojoj ide - 3 nastavnika (da dodam da je to broj za dva meseca).

Skola inace ima preko 1600 djaka u dva objekta, jedna od najvecih u Srbiji.

Ali dosta su rigorozni, cak i fizicko u sali pod maskama. Klinci se bune, ali tako je kako je. U holu i hodniku obavezne maske takodje. Na casu kad se odgovara moraju nositi maske isto.
Zaključana tema