Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od trojanac »

Da.

Sent from my HTC Desire X
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

H4wkeye napisao:Jel tu kod Zmaja bese 80 ogranicenje?
Sve do aerodroma. :uf:
Širim haos!
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Smejurija.

A to za usporavanje sa 100 ne na 50 nego na 0 je totalno bolesno, desava se najvise na Gazeli i desava mi se prakticno SVAKI DAN, unapred uglavnom znam i gde ce se desiti, nikada nisam uspeo da ustanovim razlog. Nema goreg saobracaja i vozaca nego ovde.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Kako se vozi u Srbiji?

Post od Saša »

Malo mi blesav a ponegde i opasan takav način zaustavljanja policije, da te obiđu pa ispred tebe zabodu po kočnici i signaliziraju da se zaustaviš. Što ne rade kao Ameri, upale iza tebe rotaciju i sirenu i obavezan si da se zaustaviš na prvom pogodnom mestu, ne smeš ubrzavati i slično... ?

Tapatalk
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ogi nije pricao za policiju, nego za obicne ljude. Policija kada te pretekne da te zaustavi, ne koci naglo nego odrzava brzinu i iskljuci te na najblizi parking ili prosirenje. Mada koliko sam ja video to uglavnom presretaci rade, jer oni imaju kamere i pozadi. Ostali idu iza tebe, kao sto mozes da vidis na ovom videu.

http://www.youtube.com/watch?v=PcJVKC8Ts74
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Kako se vozi u Srbiji?

Post od Saša »

Nisam komentarisao Ogija već Nextov post pre toga. Trebao sam staviti citat. Svejedno, mislim da nema potrebe da idu ispred vozila koje zaustavljaju, a tako rade u većini slučajeva. Nekad dok su vozili kečeve imali su pozadi i onaj pravougaonik sa natpisom stop, valjda je nekima to ostala navika još od tog veremena.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Al svejedno, ne zabadaju kočnicu nego sve ide postepeno, zato su ih i uveli radi kontrolisang zaustavljanja, a nema više iskakanja na put
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Ovo je snimljeno na ibarskoj magistrali, ispod Rudnika, u Majdanu. Zaustavljaju zbog preticanja na punoj liniji. Ovi puntići ne mere brzinu vozila u pokretu.
Određena su mesta gde se može kontrolisati brzina kretanja, isključivo famom. Mada ima slučajeva da to patrole ne poštuju.

Edit
Ono što je najgore u Srbiji je nedrugarstvo na putu, nasilničko ponašanje, bezobzirnost. U navedenom se prednjaći u velikom gradovima. Drugo, ljudi ne razlikuju gradsku i vangradsku vožnju.
Jednostavno, ne može sve odrditi ZOBS, saobraćajna signalizacija, policija i sl, jer uvek postoji specifična situacija, kad se čovek nađe u problemu, "U nezgodnom položaju u pogrešnom trenutku". Tu se vidi kolegijalnost vozača, a ne posle priča, "sasekao me", zgurao me" i sl. Principijelno za glupost obično treba bar dvoje.
Kako se treba ponašati u saobraćaju, za naše uslove, primer je Grčka. Opuštena vožnja, bez ugrožavanja, siledžistva, zajahivanja otpozadi, sklanjanju uvek kad se može i to sa potpuno lošom infrastrukturom, praktično često bez saobraćajne signalizacije i sl.
U Grčkoj se retko može videti kolona koja "gulinja" 40-50, da ne kaže manje. U Srbiji uvek na vrh kolone je neki "pametan" koji drži sredinu.
Drugo, u vreme vikenda - špica, treba ukloniti vozila preko 3,5t sa glavnih pravac, kao Ibaraska i sl.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ovih dana sam bio u Sokobanji, a tamo, kao i u Aleksincu, vazi neko pravilo da posadis auto gde nadjes za shodno. Inace, za pohvalu je tolerancija, jer niko ne svira, i svaka situacija se raspetlja, cak i kada je pijacni dan :D

Danas, u BGu, za mnom neki mali vozi G4. Bas klinac, primetih ga na semaforu u retrovizoru, golobrad, valjda ima 18. Sreca da sam ga primetio i vodio racuna o njemu (ili o sebi), jos od kada sam ga spazio. Krenuo sam da stajem, jer je neko dete iskocilo na pesacki, ali ovaj nije ni primetio, na sta sam malo jace pritisnuo kocnicu, da se podigne "dupe" na Skodi (sto ga je srecom trglo), a onda otpustio i "pobegao" malo, na sigurno. Ishod: Ukopan i ugasen Golf i klinka koja je preletela napred (sa 18ak godina nije naucila da se ne naginje izmedju prednjih sedista), iako je brzina bila smesna. Odlicno sam prosao :mrgreen:
Korisnikov avatar
Neskica
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi

Post od Neskica »

Bahati vozač Škode :loool:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Danas sam masu puta izpizdeo do Kikinde i nazad. Vozim nomalno magistralom kad se na par desetina metara ispred mene uključi neko ko nastavi da vozi brzinom puža tako da ja moram da nabadam kočnicu.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

pedja napisao:Ovih dana sam bio u Sokobanji, a tamo, kao i u Aleksincu, vazi neko pravilo da posadis auto gde nadjes za shodno. Inace, za pohvalu je tolerancija, jer niko ne svira, i svaka situacija se raspetlja, cak i kada je pijacni dan :D

Danas, u BGu, za mnom neki mali vozi G4. Bas klinac, primetih ga na semaforu u retrovizoru, golobrad, valjda ima 18. Sreca da sam ga primetio i vodio racuna o njemu (ili o sebi), jos od kada sam ga spazio. Krenuo sam da stajem, jer je neko dete iskocilo na pesacki, ali ovaj nije ni primetio, na sta sam malo jace pritisnuo kocnicu, da se podigne "dupe" na Skodi (sto ga je srecom trglo), a onda otpustio i "pobegao" malo, na sigurno. Ishod: Ukopan i ugasen Golf i klinka koja je preletela napred (sa 18ak godina nije naucila da se ne naginje izmedju prednjih sedista), iako je brzina bila smesna. Odlicno sam prosao :mrgreen:
A vidim da nije naucila ni da veze pojas pozadi, onda ne bi preletala napred. :D
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Zajašu i Grci od pozadi ali bez blicanja i sl. Preteknu i na duploj punoj, raskrsnicama i sl.
Danas se vraćam iz Soluna i jedini koji je držao tvrdoglavo svoju traku na putu za Evzoni, ono gde se svi sklanjaju je bio bus sa BG tablama. Na autoputu od Niša ka BG sustiže me neki crni Avensis, isto BG table, em što mu farovi svetle ko duga, em što blica - blicnem mu kad me obišao zbog tih "oborenih" - lik ladno krene da koči... bruka. To za ibarsku, za uklananje vozila je ok ali je dovoljno da ih svakih 10-ak km malo maknu u stranu ako mene pitate. Nije problem pratiti ih neko vreme već su ovi iza što jasno podilkane i krenu u preticanje posle 5-10 minuta što su mirno pratili isti 60-80 km/h
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Meni se retko desi da mi ne blicaju za patrolu, cesce u gradu nego na otvorenom (valjda se ljudi zamisle pa ne obracaju paznju). Danas su mi blicali jedno 3km ispred pandura,smorio sam se vozeci 50 vec sam mislio da je nesto drugo u pitanju, pa da mi zato blicaju i trazim pogodno mesto da se iskljucim kad vidim da su ih naredjali
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni u poslednjih godina bas retko blicaju za patrolu... Ne znam koji je k ljudima... Ja uvek blicam,barem narednih 500m.

Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori