Evrodizel, gde je najbolji po vama
Re: Evrodizel, gde je najbolji po vama
Evo malo poredjenje.
Godinama sam sipao na NIS-u i u principu sam bio zadovoljan. Povremeno sam sipao na MOL-u, ali je to mali % u odnosu na ukupnu kolicinu.
Posle uveravanja menadzera Euro Petrola da kupuju gorivo od MOL-a, poceo sam da sipam na njihovoj pumpi na Novosadskom putu.
Naravno, prvo zbog cene.
Sada, posle 4 puna rezervoara EP ED-a mogu da kazem da auto sa njihovim gorivom malo tise radi i lakse pali ujutru, na nizim temperaturama.
Potrosnja je u principu ista. Razliku od +/- 0.1-0.2 smatram za statisticku gresku, pre svega zbog velikih razlika u temperaturi (od -15 do +15) i nemam svakodnevnu istu rutu, kao ni isto opterecenje auta.
Trenutna cena na EP sa karticom njihovog kluba je 145.9 rsd.
Ukupno 6 vozila koristi njihovo gorivo trenutno, ukupno potroseno bar 20-25 punih rezervoara i sva kola se ok ponasaju.
Godinama sam sipao na NIS-u i u principu sam bio zadovoljan. Povremeno sam sipao na MOL-u, ali je to mali % u odnosu na ukupnu kolicinu.
Posle uveravanja menadzera Euro Petrola da kupuju gorivo od MOL-a, poceo sam da sipam na njihovoj pumpi na Novosadskom putu.
Naravno, prvo zbog cene.
Sada, posle 4 puna rezervoara EP ED-a mogu da kazem da auto sa njihovim gorivom malo tise radi i lakse pali ujutru, na nizim temperaturama.
Potrosnja je u principu ista. Razliku od +/- 0.1-0.2 smatram za statisticku gresku, pre svega zbog velikih razlika u temperaturi (od -15 do +15) i nemam svakodnevnu istu rutu, kao ni isto opterecenje auta.
Trenutna cena na EP sa karticom njihovog kluba je 145.9 rsd.
Ukupno 6 vozila koristi njihovo gorivo trenutno, ukupno potroseno bar 20-25 punih rezervoara i sva kola se ok ponasaju.
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Takodje sam sipao 2x na Euro petrol pumpi, drugi put na pocetku meseca pred sneg, i takodje mogu da kazem da sam u principu zadovoljan sa njihovim gorivom, Laguna se ne buni, ne dimi, a i potrosnja je normalna. Sto se mene tice, imaju preporuku. 

Ima li MOL negde na Zvezdari?
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Nema. Najbliži su ti u Višnjičkoj i u Medaku odmah posle plavog mosta
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
Hvala ; )
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Da malo ozivim temu.
Posle potrosenog ED-a sipanog na Lukoilovoj pumpi u Zemunu sipao sam na Euro Petrolu na Galenici i automobil se preporodio. To se tacno oseti kada pri nekoj brzini stisnem gas a on momentalno odreaguje, dok sa Lukoilovim gorivom kao da ima neku zadrsku. Plus je na Euro Petrolu jeftiniji ED za nekih 3, 4 dinara.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Posle potrosenog ED-a sipanog na Lukoilovoj pumpi u Zemunu sipao sam na Euro Petrolu na Galenici i automobil se preporodio. To se tacno oseti kada pri nekoj brzini stisnem gas a on momentalno odreaguje, dok sa Lukoilovim gorivom kao da ima neku zadrsku. Plus je na Euro Petrolu jeftiniji ED za nekih 3, 4 dinara.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Sipam na EP par meseci i zadovoljan sam, kako cenom tako kvalitetom
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Europetrolov ED je sad uvozni, nisam siguran da li komplet ali veliki deo jeste...
sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pisao je Next o dizelu na Europetrol pumpama.
Evro dizel koji se prodaje na benzinskim stanicama Euro Petrol-a je manjim delom iz domaće proizvodnje (NIS AD – Srbija), a većim delom iz uvoza (MOL – Mađarska). Kvalitet Evro dizela odgovara Evro 5 standardu.
Posetite www.garaza.rs !
Kakav je ovaj nov evrodiesel na MOL u
p..s vidim da se puca iz crnih pistolja sto je ranije bio D2
Da li su dobro oprali oni te rezervoare za taj nov super evro diesel
p..s vidim da se puca iz crnih pistolja sto je ranije bio D2
Da li su dobro oprali oni te rezervoare za taj nov super evro diesel

Nema greške sa Mol. Ja sad sipam taj novi ED, ali ne treba očekivati neke razlike u vožnji. Ne sipam više nikakve aditive za dizne, što je nekad bila redovna praksa. Navodno ih taj novi ED već ima.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Iz nekih izvora sam saznao da u te rezervoare gde je bio D2 bas zato i guraju ta goriva sa aditivima. Navodno te aditive guraju bas zbog strokavih rezervoara. Kod NIS-a ti pistolji ne rade, a verovatno su mogli da i oni naguraju ED...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
Tako nesto sam i pomislio... nije nov pistolj nije nov ni rezervoar
. A sipati gde je bio d2 ed nov i jeste sa aditivima ali od deterdzenata..
Kod nas covek mora biti oprezan izgleda...
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

Kod nas covek mora biti oprezan izgleda...
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk