Intervali velikog/malog servisa
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Intervali velikog/malog servisa
A gde je taj cep? 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Sto bi odvrtao, ako mu nije vreme za zamenu. Samo ce ti uci vlaga unutra 
Jel ima neki dihtung kada se on odvrne, koji se onda mora zameniti? Kao recimo na karteru.

Jel ima neki dihtung kada se on odvrne, koji se onda mora zameniti? Kao recimo na karteru.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Mozda ima podloska, ali ne znam da li je moras menjati. Ja kad sam zadnji put ispustao iz menjaca ulje nisam nista menjao.

Ja sam menjao ulje u Puntu, to je prosta radnja, nema potrebe to cackati bar 100.000km, to ulje ne trpi termicka naprezanja, i ne trosi se, ako bas ne kaplje, ne moze ni da se potrosi...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ne radi se o tome, vec o kontaminaciji opiljcima koji su normalna pojava pri radu menjaca. Ok, nece ti se raspasti menjac, ali ce lezajevi i ostalo prozujati ranije.

Ja na sluzbenoj Z10, a i na ostalim svojim kolima menjam ulje u menjacu na 60-80.000 km... Da skodi ne moze, naprotiv...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
Ni to ne bi trebalo. Imaš ogroman magnet koji skuplja opiljke.dragvorl napisao:Ne radi se o tome, vec o kontaminaciji opiljcima koji su normalna pojava pri radu menjaca. Ok, nece ti se raspasti menjac, ali ce lezajevi i ostalo prozujati ranije.
Tapatalk 4
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Kod moje astre magnet je ujedno i cep za dolivanje ulja.
Bio je pun opiljaka, takodje ulje je falilo. Bilo je mozda pola litara nekog crvenog ulja, predpostavljam fabrickog.
Naravno doliveno je novo Castrol ulje po propisima (nekih 1.6l - 1.7l)
Bio je pun opiljaka, takodje ulje je falilo. Bilo je mozda pola litara nekog crvenog ulja, predpostavljam fabrickog.
Naravno doliveno je novo Castrol ulje po propisima (nekih 1.6l - 1.7l)
Kako je tako puno falilo?
Jesi li proverio da ti ne flisuje negde?
Jesi li proverio da ti ne flisuje negde?
- somi-car
Posto smo skidali i karter menjaca zbog ciscenja nije bilo vidljivo curenje menjackog ulja. Sve je detaljno provereno.
Nisam se nesto ni zamarao time, generalno pitanje da li je menjano/dolivano ulje od kad je auto napustio fabriku 2001.godine.
Mozda toliko i sipaju u fabrici
Moj utisak jer da menjacu ne treba celih 1.6l koliko staje do ulaza za dolivanje. Jeste da je menjac u voznji meksi i da je sigurno bolje podmazivanje sklopa ali sa starim uljem na nizim temperaturama menjac je bilo meksi dok je hladan. Verovatno vise ulja, stvara veci otpor dok je hladno.
Posle je sve ok.....kazem moj utisak ali fabrika/uputstvo bolje znaju od mene
Nisam se nesto ni zamarao time, generalno pitanje da li je menjano/dolivano ulje od kad je auto napustio fabriku 2001.godine.
Mozda toliko i sipaju u fabrici

Moj utisak jer da menjacu ne treba celih 1.6l koliko staje do ulaza za dolivanje. Jeste da je menjac u voznji meksi i da je sigurno bolje podmazivanje sklopa ali sa starim uljem na nizim temperaturama menjac je bilo meksi dok je hladan. Verovatno vise ulja, stvara veci otpor dok je hladno.
Posle je sve ok.....kazem moj utisak ali fabrika/uputstvo bolje znaju od mene

Na Puntu se sipa znatno ispod cepa za dolivanje, sipa se do nivoa cepa za proveru...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- somi-car
U sustini pitanje je koliko sad ulja ima u menjacu. Na odusku je dosta izbacio posle toga, sad koliko je izbacio a koliko je ostalo stvarno nemam pojma.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ne moze bas sve da pokupi, a i od rada menjaca se jos uskomesa ulje pa uvek bude sitnih opiljaka u njemu. No kazem, nece stati auto zbog toga. Mnogo je bitnije da bude dovoljno ulja.nidza napisao:Ni to ne bi trebalo. Imaš ogroman magnet koji skuplja opiljke.dragvorl napisao:Ne radi se o tome, vec o kontaminaciji opiljcima koji su normalna pojava pri radu menjaca. Ok, nece ti se raspasti menjac, ali ce lezajevi i ostalo prozujati ranije.
Tapatalk 4