Ishrana...upozorenja i saveti

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Ishrana...upozorenja i saveti

Post od methane.master »

nikaragva napisao:Evo nije više otrovno mleko:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/370041 ... mikrograma
Kakav pajser. :uf:

Što bi rekao Sofronije Leghorn: "Crva nije ni bilo, dva put ništa je ništa, matematika je jasna..."

http://www.youtube.com/watch?v=9n0u9ryJv7k

:kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ovo kao da se neko igra
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Nemojte da upadate u zamku političara i da komentarišete nešto o čemu ništa neznate.
nikaragva napisao:Evo nije više otrovno mleko:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/370041 ... mikrograma
Nije ni bilo već sam vam pisao o tome nekoliko postova. Neispravno po pravilniku ne znači i otrovno
misha napisao:Tuga jedna,sta reci. :thumbdown:
Tuga je nešto drugo, a ne ovo. Promena pravilnika od pre tri godine od strane ministarstva zdravlja bez konsultovanja sa stručnjacima iz oblasti stočarstav i mlekarstva je tuga, a ne ovo.
Grujic napisao:Pa tako je bilo i pre dve godine pa nikom ništa nije falilo
Tačno tako. Ne znam tačno koja godina je u pitanju (2007-2008) bilo je alfatoksina na granici 0,5. Geza možda bolje zna koja je to godina bila, a to je tada kad se kukuruz brao krajem novembra i početkom decembra.
H4wkeye napisao:Mislim da je ovde veci problem njegov nacin kako je ovo resio. Umesto da se lepo pozabave ovim problemom, on uzme i digne granicu sa 0.05 na 0.5 i voila problem resen. Ovo je vredjanje inteligencije svih gradjana.
Mnogo veće vređanje intelegencije (a i više od toga) je tvrdnja da je mleko sa 0,1 otrovno, pa su mnogi naseli i prestali da troše mleko kao i pre toga)
methane.master napisao:Kakav pajser. :uf:
Što bi rekao Sofronije Leghorn: "Crva nije ni bilo, dva put ništa je ništa, matematika je jasna..."
:kezo:
Pa nije ga ni bilo i ja vam to sve vreme govorim, a vi više volite da verujete sveznajućim političarima nego nekom ko 21 godinu radi u stočarstvu i mlekarstvu.
McGruja napisao:Ovo kao da se neko igra
I to govorim sve vreme. Igraju se političari zbog političkih poena. Boli njih k...c za narod. Uterati strah narodu i evo uspeli su. To se vidi i ovde na forumu. Isto to rade i ovi drugi sa navodnim uvoženjem GMO hrane i lobijima za uvoz mleka.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Vidi, ja mislim slicno ili isto, ali opet me nervira ministar, jer je ispao pickar.

Pa ovo se tako lako moglo resiti, bez da osvane u Somborcevom stripu
A jos u novembru prosle godine

Prica dobija Pajtonovski ton, a narod ovcetina, to ne valja
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:

Post od Jumbo »

Nije greška u novembru već u avgustu. Tad je trebalo reagovati sa stavljem preparata u silažu, podeliti seljacima ispravan kukuruz pa da ga mešaju sa svojim i podeliti im taj zeolit.
Narod je ispao ovca kad je poveravao političaru Ješiću, a ne toksikolozima sa VMA.
Samo da vam kažem da svi koji rade sa mlekom i mlečnim proizvodima normalno ih koriste kao i uvek.
Kod mene na poslu koleginica ima unuke od 3 i 5 godina i normalno im daje mleko, nas trojica imamo decu od 8,9 i 10 godina i dajemo im mleko i mlečne proizvode kao i uvek. Pa da li mislite da smo mi ludi ili da smo monstrumi ili da je sve ovo naduvana priča koja nema veze s mozgom.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Kad smo vec kod GMO hrane, jel znas ti Jumbo o potencijalnim problemima sa tom hranom? Odgledao sam dosta emisija, ali da li znas nesto iz iskustva, jer ti je struka bliska tome? Ili neko drugi, ali ako je moguce iz struke?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Razumem ja to i slazem se, da 0.5 i 0.05 nije maltene nikakva razlika sto se tice uticaja na zdravlje ljudi. Ali, problem je Ministar Knezevic, on nije za tu funkciju, i ne mogu da ga gledam, a kamoli slusam njegove retardirane izjave.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

U tome i jeste fora: nema relevantnih podataka, jer se NE ZELI da ih ima. Ja mogu da tvrdim da ne valjaju, ti da valjaju...meni sto je najgore je to sto ce recimo izboksovati da ne GMO hrana ne obelezava.

Inace, s obzirom na populaciju i sl, ja ne znam kako uopste ljudska vrsta planira da prezivi. I do sad smo se igrali sa genetikom(ukrstanje raznih vrsta), tako da me ovo uopst ene cudi.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:

Post od Jumbo »

dragvorl napisao:Kad smo vec kod GMO hrane, jel znas ti Jumbo o potencijalnim problemima sa tom hranom? Odgledao sam dosta emisija, ali da li znas nesto iz iskustva, jer ti je struka bliska tome? Ili neko drugi, ali ako je moguce iz struke?
To još niko ne može reći sa sigornušću pošto nije istraženo. Sve što se čuje je plaćeno od nekog.
Pozitivne stvari plaćaju oni koji se bave genetskim istraživanjima, a negativne hemijska i farmaceutska industrija.
Prvi guraju svoj proizvod, a drugi bi izgubili posao sa pesticidima, herbicidima i insekticidima pošto sa uvođenjem genetski modifikovanih biljaka prestaje potreba za njihovim proizvodima. Trenutno su oni finansijski jači pa je i njihova kampanja jača.
E sad šta je štetnije hrana od GMO ili otrovi koji služe za prskanje još se ne zna. Trenutno je priča sa GMO u fazi kao sa mobilnim telefonima pre jedno 15 godina. Istinu još niko ne zna i ko god kaže drugačije ili je plaćen ili ima predubeđenja kojih ne može da se odrekne (kod nas je ovih drugih više).
H4wkeye napisao:Razumem ja to i slazem se, da 0.5 i 0.05 nije maltene nikakva razlika sto se tice uticaja na zdravlje ljudi. Ali, problem je Ministar Knezevic, on nije za tu funkciju, i ne mogu da ga gledam, a kamoli slusam njegove retardirane izjave.
U potpunosti se slažem sa tobom. U stvari kad čovek malo bolje pogleda kod nas nijedan ministar nije za svoju funkciju već jedno 20 i više godina unazad.
Najveći problem ministara je njihov izbor pomoćnika koji su ustvari totalne neznalice za posao kojim se bave.
superboss napisao:U tome i jeste fora: nema relevantnih podataka, jer se NE ZELI da ih ima. Ja mogu da tvrdim da ne valjaju, ti da valjaju...meni sto je najgore je to sto ce recimo izboksovati da ne GMO hrana ne obelezava.
Inace, s obzirom na populaciju i sl, ja ne znam kako uopste ljudska vrsta planira da prezivi. I do sad smo se igrali sa genetikom(ukrstanje raznih vrsta), tako da me ovo uopst ene cudi.
Nema relevantnih podataka zato što još nije prošlo dovoljno vremena od kada se koristi hrana od GMO. Po meni treba pustiti Amerikance da se hrane tim pa da se posle jedno 20-30 godina, kada se dobije dovoljno pravih relevantnih podataka, odluči šta sa tim.

Meni su smešni i oni koji tvrde da je hrana od GMO štetna (sa svim katastrofičnim izjavama), kao i oni da nije štetna, a u stvari niko ništa tačno ne zna već se samo nagadja.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kakav je to argument da daju i svojoj deci? Davali smo i mi dok nismo nabavili mleko iz inostranstva. I to ne zato sto je 0.05 ili 0.1 ili 0.5 vec zato sto ovde nema nikakve kontrole. Moze da bude i 1 i da ministar ostane na polozaju. A tebi je kriv Jesic.
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:

Post od Jumbo »

Odakle ti znaš da nema nikakve kontrole.
I kad baš hoćeš nabavljaj i dalje mleko iz inostranstva samo dobro pročitaj deklaraciju da ne kupiš nešto što samo liči na mleko.

EDIT by mod: obratiti paznju na izrazavanje.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Da ima kontrole mleko ne bi ni uslo u mlekaru, ne bi moglo iz nje da izadje, i ne bi ga ni bilo na rafovima.

A za mene ne brini, mleko je iz zemlje gde krave 20 dana mesecno moraju da budu na otvorenom, samo to nismo uspeli da nabavimo.
Poslednja izmena od Heinz u 28 Feb 2013, 20:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Da budem jasniji: trenutno nemam poverenja u ceo sistem, kad me prodje ta faza kupovacu Meggle ponovo, svidja mi se pakovanje.
EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:

Post od Jumbo »

Izvini opet, ali pišeš o stvarima o kojima nemaš pojma i veruješ pričama. To se odnosi i na kontrolu mleka i šta sve ona obuhvata, a i za krave na "otvorenom" kako ti kažeš.

I zbog toga krivim Ješića. Svojim pričama i lažima da je mleko otrovno je uneo paniku i opšte nepoverenje kod naroda. Opet ponavljam da ako nešto ne odgovara postojećem pravilniku ne znači i da je istovremeno otrovno.

A argument da dajemo (ne oni nego mi) mleko svojoj deci ja taj da mi znamo kakvo je mleko u Srbiji. A bogami znamo i kakvo je u drugim zemljama.

I slobodno možeš da kupuješ mleko Meggle iz Kragujevca. Od kad ih je Meggle kupio drastično su se popravili.
Poslednja izmena od Jumbo u 28 Feb 2013, 20:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Verujem da nije otrovno, i ja ga pijem.
Ali ne verujem da je neko kontrolisao otkup, proizvodnju i isporuku jer je mleko skinuto sa rafova definitivno.

Edit: izvinjavam se 26 dana pasu, ipak je to Bio mleko u pitanju, morao sam da prevedem sa nemackog.
Odgovori