dragvorl napisao:Kad smo vec kod GMO hrane, jel znas ti Jumbo o potencijalnim problemima sa tom hranom? Odgledao sam dosta emisija, ali da li znas nesto iz iskustva, jer ti je struka bliska tome? Ili neko drugi, ali ako je moguce iz struke?
To još niko ne može reći sa sigornušću pošto nije istraženo. Sve što se čuje je plaćeno od nekog.
Pozitivne stvari plaćaju oni koji se bave genetskim istraživanjima, a negativne hemijska i farmaceutska industrija.
Prvi guraju svoj proizvod, a drugi bi izgubili posao sa pesticidima, herbicidima i insekticidima pošto sa uvođenjem genetski modifikovanih biljaka prestaje potreba za njihovim proizvodima. Trenutno su oni finansijski jači pa je i njihova kampanja jača.
E sad šta je štetnije hrana od GMO ili otrovi koji služe za prskanje još se ne zna. Trenutno je priča sa GMO u fazi kao sa mobilnim telefonima pre jedno 15 godina. Istinu još niko ne zna i ko god kaže drugačije ili je plaćen ili ima predubeđenja kojih ne može da se odrekne (kod nas je ovih drugih više).
H4wkeye napisao:Razumem ja to i slazem se, da 0.5 i 0.05 nije maltene nikakva razlika sto se tice uticaja na zdravlje ljudi. Ali, problem je Ministar Knezevic, on nije za tu funkciju, i ne mogu da ga gledam, a kamoli slusam njegove retardirane izjave.
U potpunosti se slažem sa tobom. U stvari kad čovek malo bolje pogleda kod nas nijedan ministar nije za svoju funkciju već jedno 20 i više godina unazad.
Najveći problem ministara je njihov izbor pomoćnika koji su ustvari totalne neznalice za posao kojim se bave.
superboss napisao:U tome i jeste fora: nema relevantnih podataka, jer se NE ZELI da ih ima. Ja mogu da tvrdim da ne valjaju, ti da valjaju...meni sto je najgore je to sto ce recimo izboksovati da ne GMO hrana ne obelezava.
Inace, s obzirom na populaciju i sl, ja ne znam kako uopste ljudska vrsta planira da prezivi. I do sad smo se igrali sa genetikom(ukrstanje raznih vrsta), tako da me ovo uopst ene cudi.
Nema relevantnih podataka zato što još nije prošlo dovoljno vremena od kada se koristi hrana od GMO. Po meni treba pustiti Amerikance da se hrane tim pa da se posle jedno 20-30 godina, kada se dobije dovoljno pravih relevantnih podataka, odluči šta sa tim.
Meni su smešni i oni koji tvrde da je hrana od GMO štetna (sa svim katastrofičnim izjavama), kao i oni da nije štetna, a u stvari niko ništa tačno ne zna već se samo nagadja.