Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika
Inace hteo bih da napomenem, da je voznja bicikle pod dejstvom alkohola isto kaznjiva. Kazna je do 10.000 dinara i zatvor. Pre par godina mozda secam se policija je dovela jednog lika, dobio 15 dana zatvor jer vozio pijan. 

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ima tu dosta banalnih prica. Ako padnes sa bicikle, povredis se i odes u bolnicu i tamo im kazes da si vozio bicikl, pandur moze da ti napise kaznu zato sto nisi prilagodio brzinu i slicne gluposti. Jedino ne mogu da se setim da li sam to procitao na ovom forumu ili na nekom biciklistickom.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ja sam citao za slucaj kod nas ali eto, nismo samo mi ludi. 
Ako nadjem sutra, okacicu link.

Ako nadjem sutra, okacicu link.
Normalno. Biciklista je isto ucesnik u saobracaju.H4wkeye napisao:Inace hteo bih da napomenem, da je voznja bicikle pod dejstvom alkohola isto kaznjiva.
Ne znam dal' je kaznjivo ici ulicom peske ako si pijan? Verujem da jeste, tj po meni ima smisla da jeste ako pijanac ide bez pratnje nekog treznog.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
taj pijani biciklista ce pasti pod tockove treznom vozacu i oterati ga na robiju...
- H4wkeye
Sinoc je u PO policajac van duznosti izazvao manji udes i pobegao sa lica mesta. Patrola ga je brzo nasla i uhapsila i naduvao je 1.77 promila.
Evo i na Blicu.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/372966 ... lica-mesta

Evo i na Blicu.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/372966 ... lica-mesta
Re: Одг: Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika
Bicikliste i trezne treba procesljati. Kad vidim da voze po snegu,magli, svaki 10. ima svetla a svaki 5. zna po koje pravilo. Trebalo bi uvesti u osnovne skole poznavanje saobr.propisa pa da se deca na vreme upute.
sent using Tapatalk
sent using Tapatalk
Desilo se ujaku u Zrenjaninu upravo toKuzmanovic napisao:Ima tu dosta banalnih prica. Ako padnes sa bicikle, povredis se i odes u bolnicu i tamo im kazes da si vozio bicikl, pandur moze da ti napise kaznu zato sto nisi prilagodio brzinu i slicne gluposti. Jedino ne mogu da se setim da li sam to procitao na ovom forumu ili na nekom biciklistickom.

Sva sreca ima vezu u MUP pa nista od kazne jer je apsolutno debilno placati kaznu kad padnes s bajsa na stazi za bicikle. Ne znam koga je ugrozio, vazduh mozda...

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
dunx81 napisao:Bicikliste i trezne treba procesljati. Kad vidim da voze po snegu,magli, svaki 10. ima svetla a svaki 5. zna po koje pravilo. Trebalo bi uvesti u osnovne skole poznavanje saobr.propisa pa da se deca na vreme upute.
sent using Tapatalk
To bi stvarno trebalo uvesti jer saobracajna kultura je 0.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja tacno znam o cemu pricas... Zrenjanin je valjda gori po tom pitanju od najgore selendre. Prednjace Muzljanci, ali ne zaostaju ni ostali delovi grada.
Pritom, da ne bude zabune, Dunx i ja pricamo o biciklistima "brze cu biciklom nego peske, a jeftinije nego autobusom", a ne onima koji zaista vole da voze bicikl.
Polaganje nekog mini ispita kao za BSM bi resilo problem, jer preko 50% tih biciklista nema dozvolu i sto je najgore ne zna ni osnovna pravila niti ih interesuju.
sent from my HTC Sensation
Pritom, da ne bude zabune, Dunx i ja pricamo o biciklistima "brze cu biciklom nego peske, a jeftinije nego autobusom", a ne onima koji zaista vole da voze bicikl.
Polaganje nekog mini ispita kao za BSM bi resilo problem, jer preko 50% tih biciklista nema dozvolu i sto je najgore ne zna ni osnovna pravila niti ih interesuju.
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ma veruj da je i u NS katastrofa sto se toga tice. Kad neko ima svetla to je atrakcija.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
dunx81 napisao:Bicikliste i trezne treba procesljati. Kad vidim da voze po snegu,magli, svaki 10. ima svetla a svaki 5. zna po koje pravilo. Trebalo bi uvesti u osnovne skole poznavanje saobr.propisa pa da se deca na vreme upute.
sent using Tapatalk

- H4wkeye
Mene pre par nedelja baba na bicikli zamalo da udari na pesackom. Ja prelazim, auto lepo stane, a baba jok nastavi da pici i projuri na 5cm od mene. Ja kazem "Gospodjo pesacki je, i za vas vaze pravila kao i za sve ostale, sta je ovo" Ona se okrene, pogleda me i nasmeja se i nastavi dalje da pici 

Tex,primetio si verovatno kad iz sporedne ulice skrecu desno u glavnu. Gotovo niko ne pogleda levo pre nego se ukljuci. Nebrojeno puta su mi izletali dok sam vozio skuter.
Verujem da bi ovo u skolama uz malo volje moglo da zazivi a efekti bi sigurno bili pozitivni.
sent using Tapatalk
Verujem da bi ovo u skolama uz malo volje moglo da zazivi a efekti bi sigurno bili pozitivni.
sent using Tapatalk