rec je ovo ovom modelu, casio ef 527

Video sam i ja ovaj sajt, nisam hteo ranije da ga imenujem, i iskreno malo mi je cudno - nema adrese, kontakta telefonom, ne dobija se racun .. Pitanje je da li i ta internacionalna garancija vazi kod nas?stefanan napisao:Ja sam narucio preko nekog sajta "prodajasatova" ili tako nesto. Cene su jeftinije nego na sense,pretpostavljam da naruciju iz amerike. Cekam sad da mi stigne,trebalo bi valjda za 10ak dana jer nisu imali... Cuo sam se preko maila,kazu da su originali,dobija se internacionalna garancija,pogledao sam i na svet satova par ljudi je narucivalo i zadovoljni su,posto cu izmati licno sat verovatno cu i kod nekog casovnicara odneti da pogleda za svaki slucaj (posto sam im rekao da cu ici kod casovnicara i da cu odustati ako nije original i ljudi nemaju nista protiv)
steva_anya napisao:stefanan: model koji si porucio je zaista lep. Malo me podseca na neke Brajtling i sl. modele.
Bio mi je u uzem izboru, medjutim odustao sam posto vise nosim "Nike maju nego kosulju", tj kad god mogu oblacim se sportski, a taj EF 527 mi je elegantan.
Automatik i mehanicki satovi su dovoljno precizni, mada je minut kasnjenja dnevno dosta...iako nikome nece nista flaiti u zivotu zbog toga. Ako se gleda preciznost da treba da sinhronizovano opljaskas banku ili izvrsis atentat onda se nosi kvarcni sat. Poenta i smisao nosenja takvih satova je u tome sto je dobar sat sve vise nakit i ukras.Hvala na savetu, ali nekako karakteristike sata mi i nisu na prvom mestu. Tj, ukombinovao bih karakteristike sa izgledom, a Tissot mi se svidja, dok mi se ovaj Citizen ni malo ne dopadaNisam znao za tu funkciju Citizena za uskladjivanje vremena, zaista zgodna stvar, takodje EcoDrive deluje takodje vrlo interesantno.
Informativno pitanje za poznavaoce, da li automatik moze da bude zaista preciazn?
Naime, pre par godina je moj cale kupio Tissot sat, platio ga oko 300e i sat svaki dan kasni ili zuri za pola minuta do minut. Sajdzija ga podesavao vise puta, ali kaze da ako hoce tacan sat onda treba da uzme sat na baterije jer automatik nikad ne moze biti potpuno tacan. E sad, vidim po nekim siteovima skupih prozivodjaca kako pominju neku veliku preciznost i sl, i debilno mi je da recimo sat od 2-5000e bude netacan.
Zapravo, licno sve te specijalne mehanizme smatram malo za pr...anje, jer i mehanizam u najobicnijem Swatch satu za 50e je obicno fantasticno tacan, pouzdan, moze trajati 50 godina i masiti za samo par sekundi godisnje. Ne vidim neki smisao u bespotrebnoj komplikaciji. Takodje, iako vidim da je neko pominjao kako mu se svidjaju mehanicki satovi, ne shvatam sta ce to nekom u zivotu. Platis sat 5000e i onda treba jos da ga navijas svaki dan, plus bude manje precizan od sata na baterije od 50e.
steva_anya napisao:Video sam i ja ovaj sajt, nisam hteo ranije da ga imenujem, i iskreno malo mi je cudno - nema adrese, kontakta telefonom, ne dobija se racun .. Pitanje je da li i ta internacionalna garancija vazi kod nas?stefanan napisao:Ja sam narucio preko nekog sajta "prodajasatova" ili tako nesto. Cene su jeftinije nego na sense,pretpostavljam da naruciju iz amerike. Cekam sad da mi stigne,trebalo bi valjda za 10ak dana jer nisu imali... Cuo sam se preko maila,kazu da su originali,dobija se internacionalna garancija,pogledao sam i na svet satova par ljudi je narucivalo i zadovoljni su,posto cu izmati licno sat verovatno cu i kod nekog casovnicara odneti da pogleda za svaki slucaj (posto sam im rekao da cu ici kod casovnicara i da cu odustati ako nije original i ljudi nemaju nista protiv)
Pretpostavljam da taj sajt drzi neko ko uvozi satove i prodaje ih bez pdv-a, mozda i bez carine, i time ima konkurentsku cenu.
Taj sajt ima nize cene za neke modele od Sense-a iz Kneza, koji opet ima nize cene od "S&L" iz Delta City-ja.
Npr, sat koji si izabrao na tom sajtu kosta 130e, @Sense 16000din, @ "S&L" 18000din.
Npr.#2 Casio EF-550 sa metalnom narukvicom kod njih kosta 170e~19000din, @Sense 22000, @ "S&L" 26500din.
Poslao sam im par pitanja, videcu sta ce odgovoriti
Vrlo slicno izgleda sat mog caleta koji je uzeo pre Boga oca, mislim u Londonu, slikacu...Miki napisao:
Vuces analogiju kao kod automobila i navukao si strah od nasih ovde sa garancijom, a to nema veze ovde. Ne kupuje se sat zbog servisne mreze, to je potpuno nebitna stvar posto dobijes globalnu garanciju. Kad imas vredan sat posaljes ga u bilo koji servis sto ti kazu sirom planete, moze i u Nepal, i vrate ti ga popravljenog u garanciji. Tako mozes da menjas i kais na satu (ako neko hoce da ima fabricki kais). Bolje se koncentrisi da dobijes sto bolju cenu i cenkaj se, ako kupujes skuplji sat, to vise vredi od garancije. Kad se svidi neki sat i ako je cena dobra kupi ga i bez garancije, ako je original.steva_anya napisao:Laki021, razumem i moguce da je tako. I pored toga budi malo sumnju, barem kod mene. Na ceni od 200-300e po satu necu da rizikujem garanciju od 2god zbog 20e razlike.
Kad spomenu garanciju, mozda nema veze ali navescu kao primer: drug je kupio Sony kameru u Barseloni, regularno sve, ali mu kod nas nisu priznali tu garanciju (problem bio sa tac-skrinom), sa objasnjenjem da nasa zemlja nije na nekoj listi ...
To je ono sto ne bih voleo da mi se desi, da platim ~1000e za satove, a da garancija bude "mi cemo vam reci gde da idete" ... Vise bi voleo da znam koji je to servis, i da mi taj servis potvrdi da servisira satove za njih u garanciji, samim tim da je sve regularno.
Cene su im najpovoljnije od desatak shopova i radnji koje sam gledao.
Ovakav model po nekim citaj manjim prodavnicama tipa u tc Banjica takodje kupujes po toj ceni manje/ vise.stefanan napisao:Ja sam narucio preko nekog sajta "prodajasatova" ili tako nesto. Cene su jeftinije nego na sense,pretpostavljam da naruciju iz amerike. Cekam sad da mi stigne,trebalo bi valjda za 10ak dana jer nisu imali... Cuo sam se preko maila,kazu da su originali,dobija se internacionalna garancija,pogledao sam i na svet satova par ljudi je narucivalo i zadovoljni su,posto cu izmati licno sat verovatno cu i kod nekog casovnicara odneti da pogleda za svaki slucaj (posto sam im rekao da cu ici kod casovnicara i da cu odustati ako nije original i ljudi nemaju nista protiv)
rec je ovo ovom modelu, casio ef 527![]()