Woodoo da je zaista bezbednost bitna, radilo bi se na tome da do prekršaja uopšte ne dođe, da se uopšte ne ugrozi život, a ne da se kažnjava. Zato kamere koje se ne vide i koje kazne nakon što se prekršaj dogodio i nemaju preventivni efekat.
Drugo, ovaj tekst ne govori ništa o vrednosti kamere. Pa pogledaj statistiku iz bilo koje zemlje za period 90tih i noviji, svugde je smanjen broj poginulih.
Uostalom, ti si pisao neke da kažem polu inside informacije, tako ne znam čime se baviš, al možda si "njihov", tako da me u to slučaju ne čudi da imaš drugi ugao gledanja
Da se vratimo na zaustavnu, ona i dalje nije prazna, tako da ovo jednostavno nije rešenje. Dokaz je da i dalje nije prazna, i dalje nije urađeno ništa konkretno za taj plemenit cilj koji imaju (ajd da im verujem da im je to namera). A kao što smo videli prošlo je više od godinu dana. Samo smo jednom videli da je presretač preusmeravao. Na auto-putu sada stoji svetleće obaveštenje za vezivanje pojasa, što recimo ga ne stave za zaustavnu?
A ne znam šta je H4wekey objasnio kada se ne slažte vas dvojica sa pisanjem. On upravo kaže da to jeste za punjenje budzeta.
I da, ne bih se složio da policija ne odlučuju gde idu pare, upravo sada pre već 9 godina kada su bila dva nacrta o zakonu je bilo natezanja oko togo, gde idu pare. I po ovom zakonu koji i zovu "policijski" policija ima više para, čak su neki entuzijasti se i pitali za ustavnost toga, jer onda policija direktno ima interes da piše više kazni, al to je već malo ono... A i ta kazna je izmenjena na preglog saobraćajne policije...
Kako god, šta mi pisali, biće sve više represije u saobraćaju,i toga moramo biti svesni. Kazne i za prekršaje koji "mogu svakom da se dese" će biti još gore, i to če naravno biti ok na forumu, al kad se desi nama onda neće