Mađarska - šoping, obilazak, aquaparkovi...
Re: Segedin - šoping i obilazak
A šta ako ti hrvatski carinik zaviri u gepek?
Ne verujem da ce mi on napatiti carinu... kazem da idem kuci za Srbiju.
Mada opet ako ti upise u onu carinsku deklaraciju da si nesto uneo u zemlju, onda to moras da i izneses, ako si samo u proputovanju kroz tu zemlju.
Ako nista ne upise, onda ova prica moze da prodje
Mada opet ako ti upise u onu carinsku deklaraciju da si nesto uneo u zemlju, onda to moras da i izneses, ako si samo u proputovanju kroz tu zemlju.
Ako nista ne upise, onda ova prica moze da prodje
Takodje ne verujem da ce mu hrvat praviti problem ako kaze da ide za Srbiju i da je samo u prolazu.
Nego isplati li se cela ova gimnastika? Troskovi goriva, putarina, montiranja gume . . .
Nego isplati li se cela ova gimnastika? Troskovi goriva, putarina, montiranja gume . . .
Na vece dimenzije se isplati.... meni trebaju 18"
RINGE napisao:Takodje ne verujem da ce mu hrvat praviti problem ako kaze da ide za Srbiju i da je samo u prolazu.

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Inace kad smo vec na ovoj temi
Prosle subote sam isao prvi put za Segedin u kopovinu, primarno odece i obuce.
Citajuci ove strane odlucio sam se za Arkad (nadam se da se tako zove) Zakljucak je isti kao i ostalim clanovima, Isplati se kupovati samo skupe stvari, tu je razlika u ceni primetna. Tako sam ja na primer kupio dva para Geox cipla za nekih 120 evra a kod nas je jedan od tih modela 16 000 dinara. Samo sam na tome isplatio ceo put. Zena je kupila neke krpice za koje ona smatra da je cena slicna kao u BGu. Skuplji brendovi su osetno jeftiniji ali njih nismo ovog puta planirali
Ono sto me je razocaralo u Arkadu je mali izbor odece i opreme za bebe,
mislio sam da cu moci da nadjem nesto povoljnije nego u BG.
Usli smo u Spar takodje i ono sto sam okvirno pogledao je da je cena slicna kao u BGu, nema neke bitne razlike. Kupio sam samo ulje
Dakle zakljucak. Cene su generalno slicne ili manje, najveca ralzika je na skupim stvarima. Ako kupite dovoljno kolicinski i uradite povracaj PDVa cela kupovina moze da vas izadje i 30% manje nego u BGu sto opravdava ceo put.
Prosle subote sam isao prvi put za Segedin u kopovinu, primarno odece i obuce.
Citajuci ove strane odlucio sam se za Arkad (nadam se da se tako zove) Zakljucak je isti kao i ostalim clanovima, Isplati se kupovati samo skupe stvari, tu je razlika u ceni primetna. Tako sam ja na primer kupio dva para Geox cipla za nekih 120 evra a kod nas je jedan od tih modela 16 000 dinara. Samo sam na tome isplatio ceo put. Zena je kupila neke krpice za koje ona smatra da je cena slicna kao u BGu. Skuplji brendovi su osetno jeftiniji ali njih nismo ovog puta planirali

Usli smo u Spar takodje i ono sto sam okvirno pogledao je da je cena slicna kao u BGu, nema neke bitne razlike. Kupio sam samo ulje

Dakle zakljucak. Cene su generalno slicne ili manje, najveca ralzika je na skupim stvarima. Ako kupite dovoljno kolicinski i uradite povracaj PDVa cela kupovina moze da vas izadje i 30% manje nego u BGu sto opravdava ceo put.
@texonja
Sta znam, ja sam i proteklih par godina vise puta tranzitirao kroz HR sa raznoraznim stvarima i poklonima (2x isao na svadbu u evropu) nikad me niko nije nista pitao kad kazem da sam u tranzitu.
EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme
ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Sta znam, ja sam i proteklih par godina vise puta tranzitirao kroz HR sa raznoraznim stvarima i poklonima (2x isao na svadbu u evropu) nikad me niko nije nista pitao kad kazem da sam u tranzitu.
EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme

Taj Geox je sigurno bio na nekom sniženju, ni u Italiji ne koštaju 60€ (osim kada je 50% sniženje, a to je krajem avgusta). A kod nas deru kao nenormalni u Geoxu, od kad sam video cene u Italiji ne kupujem ovde ništa kod njih.
Dobro si zakljucio, a to je i moj zakljucak u nekih poslednjih pola godine, mozda i duze (isli dvaput), jer vise nije kao pre, to je sustina. Dakle, sve sto je pisano pre godinu ili dve na ovu temu vise ne stoji, iz prostog razloga sto euro nije vise 95 din, nego je 115-117 din, a sa druge strane forinta nije 1 eur = 300-310 ft, vec je 1 eur =275-285 ftRINGE napisao: Dakle zakljucak. Cene su generalno slicne ili manje, najveca ralzika je na skupim stvarima. Ako kupite dovoljno kolicinski i uradite povracaj PDVa cela kupovina moze da vas izadje i 30% manje nego u BGu sto opravdava ceo put.
Prostom racunicom, ranije si za 1000 din imao da kazemo 10 eur i za te pare si dobijao tamo 3100 ft
Sada za 1000 din imas 8.5 eur i za te pare dobijes max 2400 ft.
To je skoro 30% razlike nego sto je bilo pre godinu dana.

Ono sto volim da uradim u poseti Segedinu je da odemo u renoviranu Szeged Plazu koja ima C&A i H&M , kupimo za dete odecu i obucu, supruga nesto uzme sebi u H&M, svratimo u onaj Hervis (ili kako se zove) da vidim nesto od sportske opreme, neku majicu ili duks, onda odemo kod Azijanera da klopamo (bolje X puta nego kod nas u DC ili Uscu) i vratimo se kuci. To je jedan dan shoppinga koji nam svakako oduzme ceo dan ili makar celo popodne.
Szeged je na 150km od moje kuce, Usce mi je na 75km, ali nekako mi dodje isto posto svakako ode ceo dan koji je ionako tada namenjen kupovini... Da stanujem u Beogradu svakako da mi ne bi na pamet palo da vozim 200km umesto da skoknem do Usca recimo.
A zasto idemo u Szeged Plazu? Zato sto je znatno manje kupaca tamo i nema onog pritiska i guranja kao u Arkadu. Takodje u Arkadu nema nijedna prodavnica sportske opreme poput Hervisa, a to sto ima su neke marke kojih ima svuda (Bershka, Newyorker, Tom Tailor, ma znate ih svi napamet, ima svuda...) i nisu nam nesto interesantne. Posto nas prvenstveno interesuju H&M i C&A zbog "potrosne robe" za klinku koja raste pa joj stalno treba novo, odgovara nam Plaza jer obe radnje imaju identicnu robu kao u Arkadu, mozda cak ima i nekih velicina koji se prodaju u Arkadu.
EDIT - ako neko hoce da jede kod Azijanera, preporucujem onog levo (ima samo azijsku hranu, dok onaj desno ima i neke pizze i sendvice). Nesto sto on naziva "peking duck" je vrlo dobro. Pohovano, blago slatko i blago ljuto. Uz to spaghetti u "no spicy" varijanti.

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Kako bre sve na kraju okrenes na klopu?! 
Sent from my SK17i using Xparent Blue Tapatalk 2

Sent from my SK17i using Xparent Blue Tapatalk 2

Ne znam ko me navrati da idem u Segedin, cekala sam u odlasku na granici 3 (slovima: TRI) sata!!!
Rucala, sacekala zene koje u blizini soping centara dozivljavaju transformaciju kao Erik kad pojede bananu i krenula nazad.
Jos mi se pritisak nije vratio u normalu...
Rucala, sacekala zene koje u blizini soping centara dozivljavaju transformaciju kao Erik kad pojede bananu i krenula nazad.
Jos mi se pritisak nije vratio u normalu...

Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Ja sam danas trebao da idem do Aqua parka, ali m ise izjalovilo.
Za ubuduce predji na Djali, tamo nema cekanja...
Za ubuduce predji na Djali, tamo nema cekanja...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Bax napisao:Za ubuduce predji na Djali, tamo nema cekanja...

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kum je bio u subotu, išao preko Kelebije i kaže ima dva velika tržna centra odmah iza granice. Tu su kupovali da bi posle pešice otišli do granice, overili šta treba i odmah dobili povrat.
Da li je neko kupovao u tim marketima i može li dati neko poređenje u odnosu na ove velike centre u Segedinu?
Da li je neko kupovao u tim marketima i može li dati neko poređenje u odnosu na ove velike centre u Segedinu?
Posetite www.garaza.rs !