BusPlus i Komunalna policija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Javni prevoz - BusPlus

Post od snork »

Čitam ovaj cenovnik i krstim se... kakve su sve kategorije putnika smislili: "lica sa lakom duševnom zaostalošću", "žene od 60-65 godina", itd. :shock:

Takođe, sada postoji i "doplatna karta za ekspres linije". Šta, više ne mogu da uđem npr. u 704E sa običnom markicom? Lopovi...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Odem ja malo pre da uplatim mami, kad ono, pogadjajte...... PAO SISTEM :bravo: (kako rece prodavacica, u celom gradu)

Kao sto se ocekivalo. Onda sam zvao Call centar da im pomenem nanu naninu, naravno, broj nije funkcionisao.

A, posle sam saznao za cenu od 2700, tako da to necemo ni uplacivati. Cesto je vozimo cale ili ja na/sa posla, tako da realno joj ne treba za ceo mesec. Nek dopuni pa otkucava, izaci ce je duplo jeftinije...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

60 dinara je vožnja ako uzmeš te na dopunu, doduše nepersonalizovane :mrgreen:

Bem ih u terminologiju
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:05
Garaža: Audi

Post od Nemanja »

Cuo sam da je u Hrvatskoj slican sistem "radio" punih 6 meseci, a posle stvar propala. Inace ne pada mi napamet da izvadim ovo *ovno od kartice, makar me privodili, kad je u autobusu hladnije nego napolju na -10, a da ne pricam o tome da nas voze kao stoku. Da je cena oko 400-500 rsd za studente bez problema bih platio ali 1100, mogu samo da sanjaju. Dosta mi je vise njihovog robovlasnicko odnosa prema nama, sta god im padne napamet uvode, zato sto sistemu odgovara, a narod ko j*ebe, ili ce da slusa ili ga nece biti. :thumbdown: Da smo slozni, kao sto nismo, pa da vecina ne izvadi te robolizovane kartice, bas bih voleo onda da vidim sistem na delu, a ne svi su se us*ali, pa ko babe cekaju 6-10 sati u redu... sramota dokle ovaj narod sam sebe ponizava i ogranicava, kao da ovo nije isti narod od pre 80-100 godina, kada bejasmo odvazni i ponosni zbog istorije nam slavne! :(
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Јесу л ово ваши бусови плусови?!?!?

http://www.youtube.com/watch?v=MpRV08wR ... r_embedded
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Inace, neko je stavio na papir troskove, kao do sad je za ovo malo sto radi BusPlus vec inkasirao 4 000 000 jevra....bice oni veoma brzo u dobranom plusu
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:05
Garaža: Audi

Post od Nemanja »

superboss napisao:Inace, neko je stavio na papir troskove, kao do sad je za ovo malo sto radi BusPlus vec inkasirao 4 000 000 jevra....bice oni veoma brzo u dobranom plusu
:glavomuzid:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Nemanja napisao:Cuo sam da je u Hrvatskoj slican sistem "radio" punih 6 meseci, a posle stvar propala. Inace ne pada mi napamet da izvadim ovo *ovno od kartice, makar me privodili, kad je u autobusu hladnije nego napolju na -10, a da ne pricam o tome da nas voze kao stoku. Da je cena oko 400-500 rsd za studente bez problema bih platio ali 1100, mogu samo da sanjaju. Dosta mi je vise njihovog robovlasnicko odnosa prema nama, sta god im padne napamet uvode, zato sto sistemu odgovara, a narod ko j*ebe, ili ce da slusa ili ga nece biti. :thumbdown: Da smo slozni, kao sto nismo, pa da vecina ne izvadi te robolizovane kartice, bas bih voleo onda da vidim sistem na delu, a ne svi su se us*ali, pa ko babe cekaju 6-10 sati u redu... sramota dokle ovaj narod sam sebe ponizava i ogranicava, kao da ovo nije isti narod od pre 80-100 godina, kada bejasmo odvazni i ponosni zbog istorije nam slavne! :(
Nemanja, GSP je firma koja, kao i druge, funkcioniše na komercijalnim osnovama (hteli smo kapitalizam, dobili smo ga). Kome iz nekog razloga ne odgovaraju njihove usluge (prljavi autobusi, gužva, visoka cena), jednostavno ih ne mora koristiti. Ali, s druge strane, nepošteno je švercovati se (krasti novac od pomenute firme) i pri tome kukati. To me podseća na opravdanje za korišćenje piratskog Windowsa i Office-a time što je on veoma skup. Za mene lično je Microsoft jedna grozna, zla kompanija, koja takođe tretira svoje korisnike kao stoku (pomenimo samo aktivacije, legalizacije i slične gadosti) i svakim danom im uzima sve više i više sloboda. S obzirom na količine koje prodaju, cene bi im takođe mogle biti bar 10 puta manje. Ali ja ne koristim njihov softver i ne bih ga koristio čak ni kada bi bio besplatan. Jednostavno, za mene ta firma ne postoji.

P. S. Ne osuđujem ljude koji piratuju Microsoftov softver, jer je reč o stranoj firmi i vlasnik je najbogatiji čovek na svetu. Takođe, tim aktom ne ugrožavate nas ostale. U slučaju GSP-a, stvar je ipak drugačija, jer se krađom od GSP-a indirektno pogoršava nivo usluge za sve ljude.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Kapitalizam na koji se svi pozivaju bi trebalo da predviđa i slobodno tržište, i zakone, i pravnu sigurnost... A kod nas se uz kapitalizam izgleda dobija kartelizacija, monopol, osionost, bezobrazluk i najklasičnija krađa.

Za tako osetljivo i suštinsko pitanje kao što je javni prevoz je moralo dosta toga drugačije da se uradi, kao i da se odredi odgovarajući vremenski okvir. Ovo je najblaže rečeno sprdnja...

Ne stoji poređenje sa Microsoft-om, jer je Microsoft privatna kompanija koja nudi određen proizvod na tržištu. Microsoft nije državna firma/javno preduzeće koja obezbeđuje neophodnu, i ponavljam suštinsku uslugu u jednom društvu.

Da li je BusPlus privatna ili čija već firma nije ni bitno, jer radi u okvirima javnog preduzeća i pruža uslugu koja je jednostavno neophodna i kao takva ima mnogo potencijala za zloupotrebu.

I sam kažeš da za Microsoft postoji alternativa - koja je alternativa ljudima koji ne žele da koriste BusPlus, a moraju doći iz jednog kraja grada na drugi? Tu se lepo vidi suština ovog problema - moraš da koristiš, dakle moraš da trpiš...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pravni oblik GSP-a je Javno preduzeće što znači sledeće
ЗАКОН
О ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА И ОБАВЉАЊУ ДЕЛАТНОСТИ
ОД ОПШТЕГ ИНТЕРЕСА

1. Појам јавног предузећа
Члан 1.
Јавно предузеће је предузеће које обавља делатност од општег интереса, а које оснива
држава, односно јединица локалне самоуправе.

2. Циљ оснивања и пословања
Члан 6.
Јавно предузеће оснива се и послује ради:
1) обезбеђивања трајног обављања делатности од општег интереса и уредног задовољавања
потреба корисника производа и услуга;
2) развоја и унапређивања обављања делатности од општег интереса;
3) обезбеђивања техничко-технолошког и економског јединства система и усклађености
његовог развоја;
4) стицања добити;
5) остваривања другог законом утврђеног интереса.
Ostatak zakona ima na http://www.zurbnis.rs/zakoni/Zakon%20o% ... zecima.pdf

Tako da ta priča 'ako ti se ne sviđa promeni firmu ovo je kapitalizam' jednostavno ne stoji jer je upravo ovo uređenje definisalo pojam javnog preduzeća kao nečega što mora raditi u javnom interesu. Dakle postoji razlika između javnog preduzeća i privrednog društva koje je osnovala vlada Srbije.

btw. od jutros je vest na više mesta da validatori ne rade.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Slika
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Znači li vam nešto prezime Vlahović?
Ne bih vas više zadržavao!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Pre nekog vremena sam procitao u novinama da je u Beogradu izdato 300000 novih bus-plus kartica-povlastica. Pomenozite to sa 2.5e i videcete koliko je para samo od toga moglo uci u kasu GSP-a.
I tako svake godine ... Ideja nije losa, ali kako vidim vise znaci pojedincima nego GSP-u i korisnicima istog. Isto tako primecujem da se mediji "drze", kao da niko ne sme da objavi mane i nedostatke ovog sistema, kao i sumnjive radnje.

Do kada vaze karte za kucanje?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Еееееее, ми смо паметнији :smesko:

Прво и прво, сви користие "наш" систем плаћања паркинга (тако бар пише на насловној п.сервиса)
Сад су се досетили овог старт-стоп система. Звучи лепо, ал у пракси....видећемо (...ако желите да вам
рачун стиже поштом - 100 динара - ко да у америку шаљу)

http://www.parkingns.rs/pojedinacnavest.php?id=154
Odgovori