Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Crna Gora kolima

Post od Bax »

Svi hvale taj put preko BiH, ja sam isao cesto i tuda, ali je istina da su svi ti putevi zivi smor, i da se slomis za tih 500 i nesto kilometera do HN...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Mislim da put preko dve granici sa svim tim placanjima nije isplativ, za 3000 din koje das za zeleni karton i 3e neke putarine za obican put, pa to je oko 22,5 litara benzina sto mu dodje po potrosnji od 6l/100km oko 360km predjenog puta, pa skoro vise od pola puta do mora. Po meni krajnje neisplativo ici preko BiH do CG.
Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nema bas nekog razloga za ici kroz Bosnu, osim manje guzve, koja je logicna sa obzirom na kvalitet puta i računicu.

TT
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Sa tim cenama, uštede gotovo da nema. Koliko se sećam za one čija kola imaju tng kroz Bosnu je obavezan pp aparat, dok kroz CG nije.

Ibarska mi je omiljena za voznju. BG-Bar je oko 530-550km puta, dok je istim tim putem do HN oko 600km. Koliko je kroz Bosnu?

Na ibarskoj inače pandura k'o Karića, sigurno sam 10 patrola prošao. Manje blicaju da "jave" nego pre, ali opet blicaju.

Sent from my Sirona C1 treatment center
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Googlemaps prijavljuje da je NS-HN 518 km. Mislim da zapravo ima malo vise, oko 550 da dodje. Ruta je preko Rume, Sapca, Loznice, Zvornika, Vlasenice, Sokolca, Gorazda, Foce, Gacka, Bilece i Trebinja. Putovao sam 2x tom trasom, dobar je put, nije guzva, cak ni policije nema nesto previse. Lose strane tog puta su:
- ko se zajebe pa ide pored Banje Koviljace umesto da kod Loznice udje u BiH (ocajan put)
- posle Vlasenice, prema Han Pjesku, treba voziti poprilicno oprezno na toj deonici, zbog mogucnosti pojave poledice na putu (nagla razlika u visini, temparaturi, slabo osvetljen zbog sume, bla bla)
- uspon Tjeniste-Cemerno, bukvalno se ide nekim lokalnim putem. Grade se mostovi & tuneli, ali Boga pitaj kad ce to biti gotovo
- posle Gacka prema Bileci i Trebinju ne treba se opustiti za volanom i jurcati (ponese vas odlican put), zna stoka da se pojavi na putu
- nebuloza od putarine koje se placa kad se udje u CG i silazi prema HN :srbin:
- potreba posedovanja zelenog kartona u BiH :)

Ko ide iz Beograda, googlemaps prijavljuje da ima 474km do HN, s tim da se ide do Bajine Baste i Visegrada, a kasnije se od Gorazda nadalje ide putem kojim sam spomenuo u pocetku.

Ne znam ni sam sto sam napisao ovoliko, ali sto ne skodi, valjda moze da koristi. :loool:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Put preko Bosne je mnogo lepši, interesantniji i psihički lakši od puta kroz Crnu Goru, ali otkada je napravljena deonica od Žabljaka ka Risnu nema više mnogo logike ići preko Bosne.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

a ko voli da stisne, ne treba da je zaobidje...
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

NS-RU-SA-VA-PZ-UE-PP 335km,brze voznje 4h30.min,(laganice sat vise) + PP-Bijelo Polje-Kolasin -Mojkovac -PG 180km brze 1h 25min,(laganice 2h) + 50ak do Budve,Petrovca ili vec dje se ide.

X puta isao,bez zamora ,nikakav problem preci u cugu i to sve sa 3 ciilndra i 54konjica :) .
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: Crna Gora kolima

Post od dunx81 »

Ko ide u Boku,ovaj novi put je mamara. A na Bosnu nikad nisam isao,ne vidim i sto bih. Za cenu tog kartona ja vec debelo zadjem u CG.

sent using Tapatalk
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Doduse, ko zivi blize granici i ima zeleni karton, on je odmah u startu ustedeo :D
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pda, meni iz Bačke Palanke, nema logike ići kroz Srbiju do HN. :)
Kilometarski je čak negde do Budve bliže kroz BIH, možda i dalje, ne sećam se.
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Puzo81 napisao:NS-RU-SA-VA-PZ-UE-PP 335km,brze voznje 4h30.min,(laganice sat vise) + PP-Bijelo Polje-Kolasin -Mojkovac -PG 180km brze 1h 25min,(laganice 2h) + 50ak do Budve,Petrovca ili vec dje se ide.

X puta isao,bez zamora ,nikakav problem preci u cugu i to sve sa 3 ciilndra i 54konjica :) .
Puzo, Puzo, pa ti naterao sa tih 54 konjića na prosek od 120+ km od PP do PG ?? Ni pandura, ni krivina, nijednog kamiona ili auta na putu ispred tebe, možda sa pandurskim kolima ispred sa rotaljkom da ti čiste put? A pri tome ti je max brzina oko 150km/h, 82Nm a do 100 ubrzava na 18s??
Da li si svestan šta znači na tom putu PROSEK 120km/h uopšte a ne samo tvojim autom??

Ja sam tih 180km prešao za 49 minuta laganica.
PS: smanji ti malo prosek, pa ću i ja

A prva deonica dakle na 85km/h prosek - dosta brzo, imajući u vidu put i da nisi bio sam na putu, da eventualne patrole ne pominjem...

Evo ja priznajem da tim tempom sa 3.5 puta jačom mašinom i 5 puta više Nm, ne mogu da stignem a da ne rizikujem.
Iz BG do PG bih dosta rizikovao što se tiče patrola, saobraćaja i uopšte puta da stignem za 6 sati. A ti si to obavio i to iz NS. I uopšte nisam spor vozač ali ne preterujem.

Ljudi, trkajte se na stazama za to a ne na regularnim putevima. Slupaćete pre ili kasnije ili sebe ili nažalost, nekog drugog...
Poslednja izmena od codemaker u 03 Jul 2013, 14:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

superboss napisao:Doduse, ko zivi blize granici i ima zeleni karton, on je odmah u startu ustedeo :D
Ma najviše uštedi onaj ko i živi u Bosni i ide na more. Ne treba mu zeleni karton uopšte :)
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nije niko obratio pažnju na brojke :)
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

@codemaker

Da code,sat i 25min,od izlaza iz Prijepolja do ulaza u PG,doduse nije bila guzva na putu,sestric i ja u corsi,rani jutarnji sati.Voznja bila bas brza jer sam zurio,naravno bez 1 promila ugrozavanja drugih..Patrole se znaju gde stoje.

Da to su specfikacije maleckog 1.0 12v uz dodatak da sam vozio 195/50-15 umesto 165/70-13 fabrickih,spustena -4cm.

Razumem cudjenje jer su se drugari cudili kako prednjem za 4,5h pomenutu rutu NS-PP,prvenstveno zbog slabasnog motora.Oni prosek 6h sto i razumem jer su iz ravne Vojvodine pa im frka kroz krivine,brdo,nizbrdo!
Savetujem ih obavezno sa prespavaju na Zlatiboru,Zlataru jer po pravilu 50% njih gine,saobracajke u kanjonu Lima ili niz Moracu iako pola Crkvine-M.Moraca imaju tri trake.

Ko ide iz pravca NS za CG pomenua ruta je odlicna sem par km posle VA ka Divcibarama dje je los asfalt.Kad se skrene iz SA ka VA saobracaja je bas malo,radara se cuvati na ulazima i izlazima kroz usputna sela.Asfalt od Zorine kafane do PP i dalje je nov i odlican.Obavezno se cuvati bordo civilnog punta koji redovno prati prestizanja na pravcima sa punom linijom,sto sa nepreglednih prosirenja sa strane sto ucestvovanjem u saobracaju.OBAVEZNO postovati 50km/h na izlazu iz PP i dalje kroz Veliku Zupu jer je taj radar fasovalo dosta njih sa raznih auto foruma.
Odgovori