Tigar Winter1

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Tigar Winter1

Post od Bax »

Ja se jesam slupao sa ganc novim Winterama ali ,nije bila slicna situacija, vec su gume vukle u stranu.

Kasnije su me nekoliko puta bikvalno prodale, na potpuno suvom putu, ali srecom bez posledica u vidu udesa...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

To je za tuzbu! :kuku:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mozda u drzavi gde pravosudni sistem funkcionise. Kod nas je to samo da se dodatno iznerviras.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Generalno nema dokaza da kada auto prokliza to ne bi učinio i sa bilo kojim drugim gumama. I dalje se ovde priča da sa Winter1 auto ode nekoliko dužina dalje nego što bi se desilo sa najboljom zimskom gumom, što naravno nije istina. Ode dalje, što nekad može da znači razliku do sudara, ali to su sve granične vrednosti.

Ja i dalje demantujem sve koji pišu da su za izbegavanje, jer nemam to iskustvo. S obzirom da volim performanse i da dodirujem granične vrednosti, nerado sam stavio Winter1 na Alfu, ali nemam sada sa tim nikakav problem. Sve njene mane su mi sasvim okej s obzirom u kakvoj se TIŠINI vozim zimi.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Ja se onako najiskrenije i od srca nadam da ce ti tigar i ostati u takvoj uspomeni.

Meni licno je par puta podigao kosu na glavi, to mi u zivotu ne treba.

Tvoj licni izbor i ti si zadovoljan, pa to i pises. Ja nisam bio i to sam napisao.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Definitivno ćemo morati da napravimo test. Ja rado dajem auto da Dunlop 4D ako neko obezbedi set točkova sa Winter1.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

I ja sam za to da uradimo test. Samo nam treba dva ista auta, jedan sa W1, drugi sa nekom drugom gumom, ali da su bar približno isto vožene. Ko ima W1 stare do dve sezone i voljan je da učestvuje u testu, neka mi se javi na PP.
Posetite www.garaza.rs !
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Delija napisao:Matorac na Astri G ima nesrecne Winter1 i za njegove polu-penzionerske potrebe (od posla do kuce i nazad) su sasvim ok :)
maniaxxx napisao:Ko što ej neko napisao, nije problem u samoj winteri ( koja je opet bolja od neke letnje ili prastare gume ) nego u premaloj razliki do dosta boljih guma u određenim dimenzijama. Isto je i kod nas u SLO, kde svi furaju savu s3 iako bi za isti, ili mozda malo veči novac dobbili dosta bolju gumu. Stvar navike ili neznanja šta ja znam.

A šta se same wintere tiče ili njenog pandana kormoran-a, nešto sam jih provozao i nisu toliko slabe, da si u životnoj opasnosti sa njima, ali opet smo kod razlike u ceni, koja je premala.

evo primer razlike u ceni:

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7899214

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7893262

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7893262

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7830599
Ti bas ne volis Savu :D

Ja sam stvarno vrlo zadovoljan Sava Eskimo HP gumama u mojoj dimenziji - 225/45 R17.
Vec smo se nas dvojica "dopisivali", ali sad ih vozim vec trecu sezonu :)

Jeste da sam ih uzeo jer nisam mogao u trenutku pazara auta da biram bas nista drugo - u toj dimenziji je moglo samo to ili Dayton - shitex low budget varijanta Bridgestone-a koja isti naravno videla nije. Nije bila poenta u ceni iliti na ~18000 evra koliko sam tada dao +-100 evra mi nije nista znacilo (i ove su tada bile ~170 evra / komad - sada su zanimljivo mnogo jeftinije), vec sam hteo da sve zavrsim na jednom mestu i da se ne je*avam dalje sa tim... Nemam osecaj da sam imalo pogresio.

Radio sam u Savi i ne podnosim je nikako :mrgreen: :djavo:

Ko što sam ti več napisao Sava HP je bilo nešto najgore što sam vozio, ili je možda meni spopala neka čudna serija. Sad imam na drugom avtu eskimo s3+, koje sam dobio na avtu ganz nove ( več sam mislio da jih menjam ali mi je stvarno šteta :mrgreen: ), i nekako guraju iako klize na avtu sa 70 konja, a guma dimenzije 185 55 15.....kažu da su dobre po snegu ali snega nema kod nas ni za uzorak.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dakle, da zaključimo. Svaka guma je dobra, samo da nije domaća. :mrgreen:
Posetite www.garaza.rs !
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

trojanac napisao:I ja sam za to da uradimo test. Samo nam treba dva ista auta, jedan sa W1, drugi sa nekom drugom gumom, ali da su bar približno isto vožene. Ko ima W1 stare do dve sezone i voljan je da učestvuje u testu, neka mi se javi na PP.
Dobro bi bilo i da su iste dimenzije, nisu sve dimenzije iste. Neke gume su u nekoj dimenziji među boljima a u nekoj drugi slabije, ali dobro nešto bi se ustanovilo, barem približno.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

trojanac napisao:Dakle, da zaključimo. Svaka guma je dobra, samo da nije domaća. :mrgreen:
Izgleda da samo uvozne su dobre, u svakoj državi :mrgreen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Evo nudim ja Alfu na test već nedeljama, nego niko neće da se provoza sa mnom. :-D

Tapatalk 4
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Ko je lud da se vozi na winter1-ama :srbin:

:mrgreen:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja ih isprobavam više puta nedeljno i kritične su.
Odgovori