Naši snimci saobraćajnih situacija

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Naši snimci saobraćajnih situacija

Post od ADrei »

sto ti nisi pokazao malo saobracajne kulture pa pustio da se prestroji auto, kad vec vidis da je dao migavac...a ne da nabijas gas :kuku:
i onda se nadjes da osudjujes druge...
Saobraćajna Kamera napisao:
http://www.youtube.com/watch?v=fDLcY7NXGLk

Ovo od jutros je bilo baš blizu.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ja konkretno ne vidim problem ni sa jednim od ova dva klipa.
Prvi tako se namestilo, neće da ležu na kočnicu i zastavljaju kolonu da on uđe u saobraćaj 3s ranije, ništa strašno.

Drugo je isto ok, tu je velik promet ljudi, dok se spuste sa decom, i stvarima... Ima bolnica par mesta baš za to, ali nedovoljno, uvek su puna.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Sta bre napadate coveka? Kao da nekome smetaju snimci.
Ne pricam o konkretno jednoj i ovoj situaciji, nego globalno, ako bi stalno pustao pametnjakovice koji namerno idu "pogresnom" trakom, pa se prestrojavaju u pravu, osecao bih se kao magarac. Kazem, ne pricam o ovoj konkretnoj situaciji, jer ne poznajem niti raskrsnicu, niti situaciju, ali tamo gde poznajem i gde znam da su redovne musterije koje nece da cekaju kolonu od 10-15 vozila kao svi, nego idu trakom za levo ili desno, sa jasnom namerom da se ubace nekome od prvih, nema BOGA da ih pustim.
Druga je situacija ako stojimo, pa me neko lepo pita kroz prozor ili gestikulira da li zelim da ga pustim, onda bukvalno uvek pustim coveka, ali to ne vazi za ove mangupe sto daju gas, voze paralelnom trakom, pa idu na to da se bezobrazno ubace u poslednjem momentu. Njih zatvaram i ne kocim zbog njih, pa neka biraju dal ce da koce, dal ce da udare mene ili da se zakucaju u nesto trece, ne interesuje me. Mozda sam budala, ali tako je kako je. Kad svi stojimo u jednoj koloni i cekamo, neka ceka i on.
Poslednja izmena od Texonja u 29 Jan 2014, 11:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

:plusone:

od takvih pametnjakovica dobijem slom zivaca
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2013, 17:41
Garaža: Nissan Almera Tino 1.8
Kontakt:

Post od Saobraćajna Kamera »

ADrei napisao:sto ti nisi pokazao malo saobracajne kulture pa pustio da se prestroji auto, kad vec vidis da je dao migavac...a ne da nabijas gas :kuku:
i onda se nadjes da osudjujes druge...
Saobraćajna Kamera napisao:
http://www.youtube.com/watch?v=fDLcY7NXGLk

Ovo od jutros je bilo baš blizu.
Na ovo sam već odgovorio:
kapor napisao:Ti kad ti da neko migavac da se prestoji nikad ne pritiskas kocinicu samo gas??
Saobraćajna Kamera napisao:Biće da nisi video dobro: rastojanje između mene i Punta je uvek bilo dovoljno za ubacivanje, i ovog nisam ometao.

Punto je usporio i naglo ukočio, nisam ubrzavao.
Grujic napisao:Ja konkretno ne vidim problem ni sa jednim od ova dva klipa.
Prvi tako se namestilo, neće da ležu na kočnicu i zastavljaju kolonu da on uđe u saobraćaj 3s ranije, ništa strašno.

Drugo je isto ok, tu je velik promet ljudi, dok se spuste sa decom, i stvarima... Ima bolnica par mesta baš za to, ali nedovoljno, uvek su puna.
Nije nužno da postoji "problem" da bih neku situaciju označio kao sebi važnu. Prvi klip poziva na saobraćajnu kulturu, a drugi ukazuje na večnu bahatost nekih taksista. Ne znam odakle si, ali zbog ovakvog njihovog parkiranja ovom ulicom nekada ne može da se prođe i po pola sata. Napravi se gužva od Zelenog venca do Kneza Miloša.
Poslednja izmena od Saobraćajna Kamera u 29 Jan 2014, 11:27, izmenjeno 1 put ukupno.
http://www.youtube.com/user/saobracajnakamera" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Niko ga ne napada nego je poenta da su mnoge situacije preuveličane.
On "obeleži" druge, a kada bi neko išao iza njega i snimao video bi iste takve situacije koje bi mogle ovako da se protumače. Svi su protiv bahatosti, ali onda kada nešto zaista jeste bahato.

Na to jesi, ali je bila slična situacija ako se dobro sećan na mostu na Adi sa nekim Seatom.
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Kontakt:

Ali ni tu nisam ubrzavao da zatvorim čoveka, to stvarno nikada ne radim.

I može slobodno bilo ko da vozi iza mene, nemam ništa protiv. I da snima, naravno.

Može da se zadesi da ovekoveči jedinstveni prizor auta koji od Sajma do Ade vozi 50km/h dok okolo svi zuje preko 60, 70, 80...
http://www.youtube.com/user/saobracajnakamera" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Obozavam takve kao sto si ti, nevinasca koja nikada zakon nisu prekrsila, propustaju pesake, voze po ogranicenju dok ostali divljaju oko njih sa 60 km/h, imaju 3 sekunde vremena da propuste vozace koji izlaze sa parkinga i ostalo. :srbin:

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Kontakt:

Ma samo recite da nisam dobrodošao na forum i ćao.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Niko to neće reći, niti ima potrebe da kaže. Samo napravi selekciju snimaka i kači ozbiljne prekršaje.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Daleko od toga, dobrodošao si i ova tema je poželjna, nemoj da misliš drugačije.

Al da te pitam nešto isrkeno, na skoro svakom forumu postoje iste reakcije na tvoje snimke, da li ti to ne govori da možda ipak imaš previsoke kriterijume, ili nizak prag tolerancije kako god već gledaš?
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ja sam danas imao hit, ali nisam imao ukljucenu kameru jer mi brljavi vec 2 dana (danas sam namestio, sdram je brljavio). Elem, vozim glavnom ulicom i zena od 50tak god na biciklu mi izlece iz sporedne ulice bez da pogleda levo ili desno. Desnom rukom drzi korman bicikla, levom rukom kisobran i vozi po neociscenom putu sa 5cm snega. Prikocio sam na vreme jer sam svakako sporije isao, naleg'o na sirenu (posto je to meni psiholoski kao da sam izasao i polomio joj obe noge :) ), a ona bi jos da se svadja, u fazonu sta joj sviram koj Q...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Čim staviš kameru broj zanimljiv situacija će se jako smanjiti :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Da znas. Vise od nedelju dana sam je imao non-stop ukljucenu i nista, "ni da pipne" sto kazu pecarosi.
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Kontakt:

Geza napisao:Niko to neće reći, niti ima potrebe da kaže. Samo napravi selekciju snimaka i kači ozbiljne prekršaje.
Tema je prikladna: "Naši snimci saobraćajnih situacija", ne nužno i samo ozbiljnih prekršaja. Izbor pravim već pri odabiru snimaka za upload, biram samo snimke iz kojih bi neko nešto mogao da nauči.
Grujic napisao:Daleko od toga, dobrodošao si i ova tema je poželjna, nemoj da misliš drugačije.

Al da te pitam nešto isrkeno, na skoro svakom forumu postoje iste reakcije na tvoje snimke, da li ti to ne govori da možda ipak imaš previsoke kriterijume, ili nizak prag tolerancije kako god već gledaš?
Ne, imam utisak da je problem u očekivanju senzacionalnih snimaka, pa nekima smetaju svakodnevne situacije.

Ponavljam opet, kao i na ostalim forumima koje pratim, a i ovde sam više puta rekao: cilj mi je da se malo poveća bezbednost u saobraćaju. Neki vozači verovatno nisu ni svesni svih sitnih, svakodnevnih, prekršaja koje prave upravo zato što su "obični". Opet, neki novi vozači mogu unapred da prepoznaju situacije u kojima mogu da se nađu (kao ovaj snimak sa kočenjem na semaforu, sa sve nedoumicom oko toga da li sam hteo ili ne da dozvolim da se neko ubaci ispred).
Odgovori